12804848_10153276339676688_2407406445492071707_n

Campagnefilm CTID ‘Islamofobie niet accepteren, maar melden’

Op 10 maart jongstleden heeft het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) de campagne: ‘islamofobie: niet accepteren, maar melden!’ gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Badr moskee in Amsterdam. Deze campagne is een samenwerking tussen CTID, politie Amsterdam, het College voor de Rechten van de Mens, het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en het Meldpunt Internetdiscriminatie (MiND).

Onderdeel van de campagne zijn onder meer een flyer en een folder en een nieuwe campagnefilm. De film is gemaakt door Buurttelevisie met subsidie van de gemeente Amsterdam en de Open Society Foundation. De film is hier te zien:

Stopt-Islamofobie

Zo lang we geen zicht hebben op de werkelijke omvang van Islaomofobie, ofwel moslimhaat, wordt het niet erkend als maatschappelijk probleem. Accepteer het daarom niet, en meld het als je het ziet of meemaakt. Registratie en publicatie is het startpunt voor een oplossing.

Leave a Reply