Jaarrapport ‘Meld Islamofobie’: Toename Islamofoob Geweld Na Aanslagen Parijs in 2015

Meld Islamofobie is vorig jaar januari opgericht na de aanslagen op Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt. Vandaag presenteert ze haar jaarrapport 2015. Hieronder het persbericht:
12239648_1718633558354877_6985028008584760553_n

Jaarrapport ‘Meld Islamofobie’: Toename Islamofoob Geweld Na Aanslagen Parijs in 2015

Het in januari 2015 opgerichte burgerinitiatief Meld Islamofobie publiceert vandaag zijn eerste jaarrapport. Het initiatief registreerde en verifieerde tussen januari en december 158 meldingen.

De meest opvallende constatering in het rapport is het hoge aantal meldingen na de aanslagen in Parijs in januari en november, ten opzichte van de overige maanden. De meldingen uit januari vormen samen iets meer dan een derde van alle meldingen. In november wordt een nieuw hoogtepunt bereikt: 32 meldingen die samen 20% vormen van het geheel. Deze toename vindt vooral plaats na de aanslag van 13 november.

Geweld Tegen Moslima’s en Anti-Vluchtelingen Protest

Meld Islamofobie constateert dat de overgrote meerderheid van de slachtoffers van islamofoob geweld vrouwen zijn die een hoofddoek dragen (91%). In 29% van de gevallen werd hierbij fysiek geweld gebruikt. De daders waren in de meeste gevallen witte mannen.

Daarnaast signaleert het rapport een sterke toename van islamofobe uitlatingen in de context van georganiseerd protest tegen de komst van vluchtelingen en de bouw van azc’s. Diverse malen zijn moskeeën in aanbouw bezet en werden er varkenskoppen geplaatst bij azc’s en moskeeën. Daarnaast zijn ook huizen van moslimgezinnen het doelwit van islamofoob geweld. Zo heeft in december een vuurwerkbom een ravage aangericht aan een woning in Pannerden.

Website Meld Islamofobie
Download het rapport: Jaarrapport Meld Islamofobie

One thought on “Jaarrapport ‘Meld Islamofobie’: Toename Islamofoob Geweld Na Aanslagen Parijs in 2015”

  1. Als ik het zo lees is deze “islamofobie” niet veel bijzonders. Een opgeklopt verhaal van moslims die proberen in de slachtofferrol te gaan zitten en zo meer sympathie te kweken.

    Geen doden, geen gewonden , geen afgebrande moskeeën.

    Eigenlijk wil ik mijn respect uitspreken voor de Nederlanders dat ze zoveel geduld hebben met de misdragingen van de moslims. Talloze laffe aanslagen door moslims en een vooraanstaande rol sinds vele jaren in de criminaliteit zoals we bijv wekelijks kunnen zien in Opsporing Verzocht.

    Moslims zouden een voorbeeld moeten nemen aan de hindoes en boeddhisten en de duizenden andere religies die geen overlast veroorzaken, laat staan criminaliteit.

    Deze poging van moslims om zichzelf als slachtoffer af te schilderen kan dan ook als mislukt worden beschouwd en werkt eerder contraproductief.

Leave a Reply