Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden

Stad negeert integratiebeleid van Balkenende

Cees Vellekoop

groningen – Groningen zet een ander integratiebeleid voor allochtonen uit dan het kabinet. In de stad krijgen vreemdelingen meer kans om hun oorspronkelijke identiteit vast te houden.

”Meer dan dit kabinet vinden wij dat mensen hun afkomst niet hoeven ontkennen om met succes te integreren”, meent wethouder Wicher Pattje van minderheden. ”De eigen culturele achtergrond kan ook een drijvende en positieve kracht zijn, waardoor mensen juist sterker in onze maatschappij komen te staan.”

Het stadsbestuur blijft daarom ook zo lang mogelijk doorgaan met het onderwijs in de eigen taal van de nieuwkomers. Hoewel de regering heeft aangekondigd dat OALT (Onderwijs in Allochtone Levende Talen) na dit schooljaar wordt gestopt, gaat ß Groningen er nog zo lang mogelijk mee door. Veel andere gemeenten zijn nu al bezig om de leraren Turks, Vietnamees, Arabisch, Farsi en Chinees af te danken, maar daar wil Pattje nog niets van weten. ”Wij hopen nog dat het kabinet volgend jaar terugkeert van deze verkeerde weg”, houdt hij koppig vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website