Trouw, religie & filosofie – Pelgrims vertrapt bij 'stenigen duivel'

Trouw, religie & filosofie – Pelgrims vertrapt bij ‘stenigen duivel’: “Pelgrims vertrapt bij ‘stenigen duivel’

van onze redactie buitenland

2004-02-02 – lezersreacties op dit artikel (15)

AMSTERDAM – Bij de rituele ‘steniging van de duivel’ tijdens de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart naar Mekka, zijn gisteren honderden pelgrims onder de voet gelopen. Zeker 244 mensen kwamen om, minstens evenveel raakten gewond.

Ongeveer twee miljoen mensen doen momenteel mee aan de hadj in Saoedi-Arabi?, de meesten via een georganiseerde reis op basis van een quota-regeling voor de verschillende islamitische landen. Daarnaast gaan er ook nog mensen zelfstandig op bedevaart, onder wie nogal wat Saoedi?rs. Deze ‘illegale’ pelgrims hebben hun persoonlijke bezittingen meestal bij zich, zetten hun eigen tenten op of slapen gewoon op de grond.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website