Lagonda: Toklims

Soms krijg je wel eens wat opgestuurd zoals deze entry van Lagonda over ‘Toklims‘ door A.M.

Er staan enkele merkwaardige opmerkingen in. Zoals:

Deze religie is voor de toklim wat de voetbalclub voor de Nederlandse aso is. Waar het precies over gaat, doet er niet toe, zolang het maar voorziet in een duidelijke en mythische identiteit, en er opvallende hoofddeksels bij gedragen kunnen worden. Wij tegen hullie.

Dat klopt misschien wel, maar hoogstens ten dele. Identiteit is nooit een proces van zelfidentificatie alleen. Het is ook een proces van categorisering door anderen, door buitenstaanders. Precies zoals Lagonda nu doet.

Dus niet alleen vandalisme en kleine criminaliteit keihard aanpakken, maar alle gedragingen die afbreuk doen aan leefbaarheid streng bestraffen. Rotzooi maken, op straat pissen, openbare dronkenschap, grofvuil in je voortuin, voorkruipen bij de slager, etc. etc. — allemaal gedrag waar geen enkel excuus voor is, en allemaal gedrag dat ons stukje bij beetje de nek gaat omdraaien.

Want hier komen mijn profetische woorden; de Nederlandse aso’s zijn misschien wel aso’s, maar het zijn nog geen religieuze aso’s.

Met andere woorden in je voortuin pissen is erger wanneer een religieus gezeik is dan seculier?

Maar we zijn liever verontwaardigd over Lonsdale jongeren, of de toonzetting van Hirshi Ali, dan te kijken en proberen te snappen in welke hoek het echte gevaar schuilt. Want Lonsdalers zijn groepjes balorige pubers, zonder veel cohesie of gerichtheid; een religie biedt een veel beter kader voor het aansturen van beulen. Zo las ik onlangs hoe in Groot-Brittanni� binnen een aantal moslimwijken, alle abri’s en advertenties waren gemold waar naar de smaak van Allah te schaars geklede dames op te zien waren. Dus daar gebeurt het al dat groepen jonge moslims hun alledaagse vandalisme gaan overgieten met een religieus sausje.

Ow nee we vinden het gezeik van zogenaamde Lonsdalers erger maar dat is niet goed. En het gaat waarschijnlijk ook niet over religieus gezeik, maar over gezeik door moslims gezien het voorbeeld van die moslimwijken. (Alsof een wijk met moslims een moslimwijk is). Ik hoop alleen dat Lagonda niet de M.A.A.D – campagne bedoeld. Die was namelijk nep, het was een grap en eerlijk is eerlijk ik was er ook in getrapt. Tot ik even zelf de bron naging en op hun site (die is verdwenen) uitkwam. En zowaar nog een reactie kreeg van hen ook en wel van Painter Mo:

thanks for pointing out clearly the site is a joke. I cannot believe everyone took it seriously, the Times ran the story without even emailing MAAD to find out if it was true or not, as did the hundreds of news agencies around the world.

The world has gone truely maad. I�ve just realised how easy it is to feed UK institutions with ridiculous information as �intelligence�.

In a final act of irony, Yahoo �improved� the MAAD website by deleting it in the name of freedom of speech.

yours,

billboard impresario and paint-roller wonder of Birmingham, Painter Mo

Een hoax dus. Tot slot nog een laatste voorbeeld van categorisering (want daarom post ik dit hier; deze blog is namelijk een aardig voorbeeld):

Zo zal het hier ook gaan: eerst worden in eigen kring gematigde moslims ge�ntimideerd, vrouwen tot de chador gemept, en de eerste afrekeningen uitgevoerd. Dan keert de blik zich naar buiten; eerst de Joden, en dan wordt de eerste homo publiekelijk gelyncht. Dan gaan een paar kerken in de fik, dan gaan de kunstenaars aangepakt worden, en dan zijn intellectuelen en politici aan de beurt. Dit soort dingen vinden nu natuurlijk al lang plaats, maar het establishment volhardt er voorlopig nog in deze gebeurtenissen als ‘incidenten’ af te schilderen. Ik ben vol verwachting over wat er gebeurt als er inderdaad aan zijde van de moslims een demagoog op staat, die namens de islamitische gemeenschap op zijn strepen gaat staan.

Lagonda weet dus precies wat islam is. Het gaat om chadors (waarom eigenlijk niet om burka’s?) en als er een demagoog opstaat dan leidt dat onmiddelijk tot maatschappelijke onrust. Alsof dat zou betekenen dat moslims per definitie als groep optreden. Dat gebeurt namelijk niet, tenzij onder bepaalde omstandigheden en dan nog hoeft het niet tot een openlijk conflict te komen. Dit kan wel gebeuren wanneer mensen zich gekwetst voelen, vernederd en/of niet serieus genomen. Dat kan onder moslims, maar ook onder niet-moslims. Lagonda is daar een goed voorbeeld van heb ik zo het idee. Er wordt een moslimidentiteit door Lagonda geprojecteerd, die meer zegt over de gevoelens van irritatie, frustratie en wellicht ook wel vernedering, dan over moslims.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website