C L O S E R – Hooligans!

Nou he he wat een gedoe over de Marokkaanse supporters a.k.a. hooligans bij de laatste wedstrijden van het Marokkaanse team. Marokko werd toch eigenlijk wel compleet zoekgespeeld door die Nigeriaanse kleerkasten, waar niet iedereen goed tegen kan. Het intellect van sommige spelers zit duidelijk in hun voetbalschoenen gezien de smerige overtredingen.

En dan die ‘supporters‘ kunnen er ook aardig wat van. Het stadion was nogal een puinhoop net zoals eerder in Utrecht na de wedstrijd… (ehh tegen wie ook alweer?).

Gelukkig zijn er mensen ook blij…het is namelijk koren op de molen van diegenen die toch al niks van moslims/marokkanen/buitenlanders moeten hebben. Daar doet dit gedoe weinig aan af. Een voorbeeld zijn uitspraken als deze:

Ook bij de wedstrijd turkije-china zijn op grote schaal vernielingen aangericht (en niet door de supporters van china�)

Die kankerislamieten kunnen zich gewoon nooit en nergens gedragen, niet op het veld en niet op de tribune.

Alle islamieten de wereld uit, te beginnen uit Nederland!

Want wat heeft dit eigenlijk te maken met het feit dat het om Marokkanen/moslims gaat? Is ten eerste vast gesteld of men moslim is? M.a.w. of men praktiserend is? Daarbij gaat het grotendeels om jongeren die hier geboren en opgegroeid zijn en dus (op z’n minst ook) blootgesteld zijn aan de NL-se cultuur. Dus opmerkingen als deze:

Toch denk ik dat we ons grote zorgen moeten maken omtrend een Troyaans paard. Nu weer dat achterlijke radicaal conservatief dier wat aan de macht is gekomen in Iran, die een islamitische wereldrevolutie predikt.
mijn reactie hierop: voorkomen is beter dan genezen, dus uitzetten die lui, voordat ze ons van binnenuit besmetten. Dan gelijk art 6 van de grondwet wijzigen (vrijheid van godsdienst) en daar iig de islam in verbieden.

slaan werkelijk als een tang op varken. Opvallend bij deze uitspraak is de link die wordt gelegd met uitspraken van Ahmadinejad over de islamitische wereldrevolutie. Dat gebeurt regelmatig in andere berichten ook. Ten eerste gaat het in Iran om sjiietische conservatieven en daarover de soennitische Marokkanen weinig van te verwachten hier. Ten tweede waar praten we nu over?

Gelukkig heeft Geert Wilders ook kamervragen gesteld aan Donner en Remkes net als bij eerdere voetbalrellen (toch? help me ff aan een link…) dan komt het wel weer goed… (Diezelfde Wilders die in zijn kamervragen over Amsterdamse scholen sprak over ‘de terreur van Marokkaanse jongeren en andere allochtone jongen’, maar zweeg over het feit dat uit het bewuste rapport blijkt dat Marokkaanse en andere allochtone jongeren net zo goed slachtoffer zijn en het niet nodig vind om ook het kleine groepje antillianen en surinamers te benoemen dat op een praktijkschool de knoet eronder houdt; ergo hij geeft daar blijkbaar niks om…maar dit is een ander onderwerp).

Maar kan het ff een tandje minder? Ja, allemaal! Het is flauwekul om die wedstrijd niet door te laten gaan vanwege een stel gladiolen die niet van andermans spullen kan afblijven. Het is vooral flauwekul omdat het totnutoe een WK is zonder wanklank, leuke wedstrijden, veel belangstelling en mooi weer. Alsof het gedrag van die supporters dat in ��n kan verpesten. We neigen weer naar een collectieve hysterie net als na die tasjesdief. Kan het ff een tandje minder? En kunnen we het even in perspectief blijven zien? HEt gaat hierom zogenaamde voetbalsupporters die het nodig vinden om er een zooitje van te maken. Het is dus voetbalgeweld…geen terreur, geen islamitisch geweld en geen Marokkaans geweld. Dat voetbalgeweld aangepakt moet worden is duidelijk laten we dat dan ook maar doen.

Ow ja en voor die Marokkaanse supporters die zo vervelend werden en van plan zijn te worden, laat je mede supporters genieten van de wedstrijden en de anderen ook. Ik heb een tip voor jullie, als jullie je agressie niet kwijt kunnen: lelahelmetal.com gekregen via Peter:

Dat is een website die dient ter promotie van Arabische metal bands. Wat te denken van deze jongens van Killer Zone uit Casablanca met hun onvervalste DeathGrind (voor de niet-kenners; veel heavier kan het niet meer) Een geschikt nummer om mee te beginnen is Birth of Ignorance. Leef je daar maar op uit en laat de goedbedoelende Marokkaanse en autochtone Nederlanders even met rust ok?

One thought on “C L O S E R – Hooligans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website