Frontaal Naakt. Ongesluierde opinies, interviews & achtergronden

Frontaal Naakt. ‘Wij zijn de vrouwen van de toekomst’


Op Frontaal Naakt een leuk interview van Peter Breedveld met Samira el Kandoussi van het internetmagazine Maghrebia.nl.

Jaja. Toen ik Maghrebia zat te lezen, als autochtone, blanke, niet-moslimse Nederlander, kreeg ik een beetje het gevoel een voyeur te zijn. Een buitenstaander die bij Marokkanen naar binnen zit te gluren om te zien hoe ze met elkaar omgaan.

Dat is toch mooi? Dat is toch wat jullie willen weten? Waar wij, vrouwen, onderling over praten, dat ga je allemaal op Maghrebia zien. Ik vind ook dat er problemen zijn in de Marokkaanse gemeenschap, die zijn er gewoon. Ik ben ook kritisch naar de gemeenschap en ik wil ook graag discussie losmaken, maar niet op de manier waarop de gemiddelde autochtone journalist dat doet, want er is ook heel veel humor en er zijn leuke dingen en modeshows en concerten. Er is van alles aan de gang binnen die Marokkaanse gemeenschap wat gewoon geen aandacht krijgt. Daar zou wat afwisseling in moeten komen. Er is ellende, maar er is ook heel veel lol.

Als je daar dan toch bent lees dan ook even de reacties of je het nu scheldkannonades en verwensingen aan het adres van Samira vindt of slechts speldeprikjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website