Trouw, deVerdieping| dossiers – Een jaar na de Franse rellen blijkt de kloof nog schrijnend diep

Trouw, deVerdieping| dossiers – Een jaar na de Franse rellen blijkt de kloof nog schrijnend diep
De afgelopen weken is keer op keer duidelijk geworden hoe diep de wortels van het geweld zitten en hoe makkelijk de zaak kan escaleren. Steeds vaker richt het geweld zich bovendien in georganiseerde vorm tegen politieagenten en andere autoriteiten – wat het verbijsterende aantal van veertien gewonde politieagenten per dag oplevert. Er lijkt zich een wedstrijd voor te doen tussen de getto’s over wie het de vertegenwoordigers van de staat het moeilijkst kan maken, zeggen de politiebonden. De enorme kloof die al jaren bestond en zich vorig jaar op harde wijze uitte, is dan ook bepaald nog niet gedicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website