Gouda – Imzouren

Imzouren is een klein stadje in het noorden van Marokko, vlakbij Al Hoceima. In 2003 heb ik dit plaatsje heel kort even bezocht. Het was op een zaterdag, dus markt en dat was erg aardig. In 2004 werd Imzouren, net als de rest van het noorden, getroffen door een zware aardbeving. Nu een paar jaar later, zo heb ik begrepen want ik was gisteren in Gouda, is er veel herbouwd maar er ontbrak nog geld voor een school: Lycee d’Imzouren.

De stichting SIGI (Stichting Initiatief Gouda-Imzouren) onder voorzitterschap van dhr. Laaguilli had gisteren een fundraising-avond georganiseerd in de Goudse Schouwburg. Tijdens deze avond waren vertegenwoordigers van Goudse instellingen en bedrijven aanwezig en werd er, volgens het AD,  door de entree en veiling (van schilderijen)  en het ‘adopteer een schoolklas-project’ 141.197 Euro opgehaald. Een mooi succes en een applausje waard voor de Gouwenaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website