Islam en geweld

You may also like...

5 Responses

  1. Jan Mulder says:

    Hoe kom je af van de indruk: islam = midden-oosten = chaos, waarbij de meest chaotische elementen hun chaos ook nog willen exporteren

    http://www.aawsat.com/english/news.asp?section=2&id=7799

    Jan Mulder

  2. Miranda Vink says:

    Stukje uit een interview:

    ” PvdA-raadslid in IJsselstein, die de stichting ‘Islam tegen geweld’ heeft opgericht.

    Interviewer: Maar die jongeren waar u het over heeft streven juist naar een islamitische staat met islamitische wetten. Wat zegt u tegen die jongeren?

    Najia Siamarim (PvdA): Ik leg hen uit dat de islamitische wetgeving heel waterdicht is. Veel moslims zeggen: je moet een dief oppakken en de hand afhakken. Maar je moet eerst kijken. Had hjij misschien niet voldoende te eten? Is hij misschien verstandelijk gehandicapt? Eigenlijk heel vergelijkbaar met de Nederlandse wet.

    Interviewer: En zonder verzachtende omstandigheden?

    Najia Siamarim: Binnen een islamitisch land als Saoedi-Arabië kan de rechter dan beslissen zijn hand af te hakken. Persoonlijk sta ik hier niet achter. Ik ben tegen geweld. En er worden veel fouten gemaakt. Mensen zijn bijvoorbeeld om de verkeerde reden gestenigd. Je moet zo min mogelijk mensen stenigen.

    Interviewer: Kun je iemand om de goede reden stenigen?

    Najia Siamarim: Ja, ook Amnesty heeft er wel op gewezen dat steniging niet volgens de juiste islamitische regels is gebeurd.

    Interviewer: Dat zegt Amnesty niet.

    Najia Siamarim Dacht ik wel, hoor. ”

    De naam Islam Tegen Geweld van die stichting is wel een gotspe zeg…

  3. martijn says:

    Dank voor het interview-fragment. Heb je ook een bron?

  4. Zoek op de site van De Pers. Bladzijde 6 van 2 februari.
    Zie verder bij hoeiboei: http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/02/ingezonden_uitg.html

  5. Leevaa says:

    Na het lezen van de koran ben ik er van overtuigd dat de islam de meest geweldadige godsdienst is die er bestaat. Elke niet-moslim is een vijand van allah en vijanden van allah moeten met geweld worden bestreden, of zelfs worden gedood. Het zal dan ook voor elke serieuze moslim ontzettend moeilijk zijn om geweld af te zweren.
    Volgens de koran zegt allah zelf – dat het toegestaan is om geen middel te schuwen om de “vijanden van de Islam” te treffen, dan heb je een zware dobber om geweld in je eigen gelederen te bestrijden. Ik respecteer jullie poging daartoe! Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *