Islam en geweld

Uit het Persbericht:

Als reactie op enkele zeer negatieve uitlatingen van verschillende volksvertegenwoordigers en van het vele geweld en aanslagen die onder het mom van de Islam worden gepleegd, is de stichting Islam tegen geweld opgericht.

Er is veel mis en het gevolg is dat er nu overduidelijk angst heerst voor de Islam en moslims in de wereld waardoor een harmonieuze samenleving tussen moslims onderling en niet moslims geen positieve ontwikkeling doormaakt.

Wij moslims die deels zelf verantwoordelijk zijn voor dit imago, willen hiermee verantwoordelijkheid nemen voor het slechte imago van de Islam dat onderdeel is van onze identiteit. Wij willen eraan bijdragen dit positief te ontwikkelen. De mens is zwak en is gauw geneigd zijn verantwoordelijkheden op zijn religie te schuiven. Het is noodzakelijk
dat er een ‘halt’ toegeroepen wordt aan deze geweldsmisdaden en er moet voorkomen worden dat zich nog meer geweldplegers ontpoppen. Ook moet het eens duidelijk worden dat de Islam geweld niet tolereert.

De stichting stelt zich ten doel:

 • geweldsdelicten en aanslagen uit naam van de Islam tegen te gaan en te bestrijden;
 • fysiek en geestelijk geweld tegen kwetsbare groepen (vrouwen, kinderen, ouderen en gehandicapten) tegen te gaan en te bestrijden;
 • het imago van de Islam te verbeteren door het verspreiden van betrouwbare informatie;
 • een brugfunctie te vervullen tussen moslims en niet moslims;
 • toe te zien op zorgvuldige naleving van het islamitische strafrecht in islamitische landen.

Voorzitter is Najia Siamarim en de website is binnenkort ook open: islamtegengeweld.com

5 thoughts on “Islam en geweld

 1. Stukje uit een interview:

  ” PvdA-raadslid in IJsselstein, die de stichting ‘Islam tegen geweld’ heeft opgericht.

  Interviewer: Maar die jongeren waar u het over heeft streven juist naar een islamitische staat met islamitische wetten. Wat zegt u tegen die jongeren?

  Najia Siamarim (PvdA): Ik leg hen uit dat de islamitische wetgeving heel waterdicht is. Veel moslims zeggen: je moet een dief oppakken en de hand afhakken. Maar je moet eerst kijken. Had hjij misschien niet voldoende te eten? Is hij misschien verstandelijk gehandicapt? Eigenlijk heel vergelijkbaar met de Nederlandse wet.

  Interviewer: En zonder verzachtende omstandigheden?

  Najia Siamarim: Binnen een islamitisch land als Saoedi-Arabië kan de rechter dan beslissen zijn hand af te hakken. Persoonlijk sta ik hier niet achter. Ik ben tegen geweld. En er worden veel fouten gemaakt. Mensen zijn bijvoorbeeld om de verkeerde reden gestenigd. Je moet zo min mogelijk mensen stenigen.

  Interviewer: Kun je iemand om de goede reden stenigen?

  Najia Siamarim: Ja, ook Amnesty heeft er wel op gewezen dat steniging niet volgens de juiste islamitische regels is gebeurd.

  Interviewer: Dat zegt Amnesty niet.

  Najia Siamarim Dacht ik wel, hoor. ”

  De naam Islam Tegen Geweld van die stichting is wel een gotspe zeg…

 2. Na het lezen van de koran ben ik er van overtuigd dat de islam de meest geweldadige godsdienst is die er bestaat. Elke niet-moslim is een vijand van allah en vijanden van allah moeten met geweld worden bestreden, of zelfs worden gedood. Het zal dan ook voor elke serieuze moslim ontzettend moeilijk zijn om geweld af te zweren.
  Volgens de koran zegt allah zelf – dat het toegestaan is om geen middel te schuwen om de “vijanden van de Islam” te treffen, dan heb je een zware dobber om geweld in je eigen gelederen te bestrijden. Ik respecteer jullie poging daartoe! Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website