Nederland als joods-christelijk-islamitisch land?

De Speld » Willem van Oranje was bekeerde moslim
Willem van Oranje was bekeerde moslim
Proefschrift werpt nieuw licht op vaderlandse geschiedenis
Door Steven van der Jagt

Onze Vader des Vaderlands was in de laatste twee jaar van zijn leven praktiserend moslim. Dat beweert althans de Leidse historicus Tjalling Wenselaar. De promovendus besteedde de afgelopen vier jaar aan intensief archief onderzoek en zegt dat er geen andere conclusie mogelijk is. “Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau, zo zou hij eigenlijk in de geschiedenisboeken terecht moeten komen”.

Nieuws met een dikke knipoog natuurlijk. Serieuzer is het weblog van Abdul-Haq:

Spiritual Change :: Nederland was Liever Turks dan Paaps :: September :: 2008

Welnu, het moderne Europa is altijd al joods-christelijk-islamitisch geweest. De islamitische cultuur vormde de basis van onze renaissance en droeg waarden bij aan de Europese cultuur zoals rationaliteit, individualiteit, spiritualiteit en waardering van kennis, die in de christelijke middeleeuwen pijnlijk afwezig waren.

Het is een fascinerend onderwerp waar ik de afgelopen jaren veel onderzoek naar heb gedaan. Eén van de interessante vondsten is de samenwerking tussen Willem van Oranje en de Watergeuzen met de Turkse sultans en de Marokkaanse republiek Salé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website