Niets dan Allah

Niets dan Allah en zijn profeet – België – nieuws – Knack.be

Niets dan Allah en zijn profeet

16/12/2008 14:58

De grootste bedreiging voor een harmonieuze samenleving in en om Antwerpen komt niet van potentiële moslimterroristen. Wel van een groep salafisten binnen de islamgemeenschap voor wie er slechts één rechte weg is: degene die Allah vijftien eeuwen geleden heeft opgedragen aan zijn profeet Mohammed.

Dat is nogal kort door de bocht. Er is niet veel voor nodig om mensen verdacht te maken zo lijkt het:

En hoewel volgens de officiële lijn van JVI geweld niet de goedkeuring wegdraagt van Allah, blijkt toch minstens één van de oprichters en huidige dragende krachten het niet zo nauw te nemen met die stelling.

Saïd El Kaouakibi wordt door zowel de federale politie als de Staatsveiligheid omschreven als ‘gevaarlijk’. De broer van de OCMW-voorzitter in Boom komt voor in de adressenbestanden van buitenlandse terreurverdachten en wordt door de Belgische Staatsveiligheid in de gaten gehouden.

Hij is een vaste bezoeker van moskee El Fath op het Kiel in Hoboken. De imam daar en drie andere moskeegangers werden indertijd opgepakt omdat ze een aanslag zouden gepland hebben in de HST-tunnel in Antwerpen. Later zouden ze buiten vervolging worden gesteld wegens een gebrek aan bewijzen.

Gebrek aan bewijs is voldoende voor Knack.be om mensen als gevaarlijk aan te merken? Geen wonder dat Jongeren voor Islam met een reactie komt:
Jongeren Voor Islam – Recht op antwoord van Jongeren voor Islam aan De Knack

Als organisatie vertrekken we vanuit de leefwereld van de jongeren waarin ze zijn opgegroeid en waar de Islam deel uitmaakt, dit heeft ons in de voorbije jaren bewezen dat dit heel effectief is. Deze methode verschilt duidelijk van de standaard Marokkaanse buurtvereniging, we organiseren namelijk geen couscous avonden of theekransjes, maar wilt dit zeggen dat we een gevaar vormen?

In het artikel wordt ons ook verweten dat we als organisatie niet gemakkelijk bereikbaar zijn: “Na lang zoeken naar een telefoonnummer krijgen we toch een e-mailadres waar we onze vragen kunnen stellen. ‘Praten aan de telefoon doen we niet. Dan verdraait u toch maar onze woorden. We willen alles zwart op wit’, laat Zahnoun via een tussenpersoon weten. Het antwoord op ons vragenlijstje komt er pas na enkele dagen en is zeer algemeen. “ dit zegt meer over zijn kunnen dan over de organisatie, de insinuatie dat we een dubieuze en duistere organisatie zijn die alleen via tussenpersonen werkt is compleet uit de lucht gegerepen, maar hij slaagde er wel in om ons te mailen op donderdagavond via de website, waarna hij dezelfde avond een antwoord terugkreeg met onze wens om het via email af te handelen. Ook werd ons verweten dat we te algemene informatie gaven. We weten niet wat Dhr Cattebeke verwachtte naast de simpele waarheid.

Dan gaat Dhr Cattebeke één van de bestuursleden beschuldigen, Dhr Cattebeke stelt in het artikel: “Hij behoort duidelijk tot de jihadistische strekking binnen het salafisme en wordt door zowel de federale politie als de Staatsveiligheid aangeduid als ‘gevaarlijk’. Tot voor kort een van de ‘hoofdtargets’ van de Belgische veiligheidsdiensten. Een van de redenen daarvoor was dat het GSM-nummer van de 29-jarige Antwerpenaar afkomstig uit Boom, werd aangetroffen in de adressenbestanden van buitenlandse terreurverdachten. Daardoor figureerde hij ook op de lijstjes van buitenlandse veiligheidsdiensten”

Ook hier blijkt dat de fantasie en de interpretatie van Dhr Cattebeke boven elke norm van fatsoen te gaan. Het lijkt dat we in Vlaanderen schuldig zijn tot we het tegendeel kunnen bewijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website