Geenstijl – 'Gelukkig is het geen Nederlander'

You may also like...

9 Responses

  1. Wat wil je nu eigenlijk?
    Ik meen dat ik Defensie ergens op tv heb horen zeggen dat het GS gebeuren ook voor hen experiment was, maar als zulke reklame werkt, voor hen ok.
    Zowel GS als Marokko.nl hebben niet anders gereageerd als verwacht.
    Media hebben inderdaad hypocriet gereageerd.
    Dus wat wil jij uit deze dode slepen?

  2. martijn says:

    Het is mij om het even hoe close geenstijl en defensie zijn. waar het om gaat is dat reguliere media en politici klakkeloos geenstijl overnemen als een betrouwbare journalistieke site; dat is niet zo ze verzinnen maar raak en dat is entertainment. Inderdaad, iedereen doet precies wat er verwacht wordt en dat kunnen we niet vaak genoeg laten zien anders denken we nog dat er echt iets opmerkelijks aan de reactie op Geenstijl of Marokko.nl is.

    Daarbij had ik het al eerder willen schrijven, want nu is het wel erg mosterd naar de maaltijd ja, maar ja het leek me wel zo zorgvuldig de heren van GS om een reactie te vragen. Dat duurde even voordat ze reagere en eigenlijk valt er inhoudelijk ook weinig te reageren natuurlijk als je door de mand valt.

  3. Het vervelende tegenwoordig is dat er eigenlijk helemaal geen betrouwbare journalistieke sites bestaan, als het om politiek gevoelige zaken gaat.
    Wil iets betrouwbaar overkomen kunnen eigenlijk alleen de feiten die bekend zijn gegeven worden, goede en slechte.
    Op het moment dat er een eigen interpretatie wordt gegeven, hoe neutraal ook, gaat het vaak al weer fout.
    Wil je hier beeldvormingstechnisch iets mee doen, dan zul je waarschijnlijk nog enige doden moeten afwachten en tegelijkertijd in de gaten houden hoe het met de legerimam afloopt.

  4. martijn says:

    Daar zijn we het dan wel helemaal mee eens. Nou is zelfs feiten brengen al niet neutraal want altijd gebaseerd op een selectie; je kunt nu eenmaal niet alle feiten benoemen. Je moet kijken wat relevant is en wat niet en daar sluipt altijd al subjectieve interpretatie in. Ik blijf het zeker in de gaten houden en houdt me aanbevolen voor tips van jouw kant.

  5. Shirt Freak says:

    Solide stuk. De vraag blijft echter wat je ermee uithaalt. Blijkbaar voelen mensen met een dergelijke mening zich aangetrokken tot sociale platformen als geenstijl of marokko. Je kan deze lieden moeilijk verbieden op deze plaatsen samen te komen en hun mening te uiten. Ook de platformproviders spelen in het controleren hiervan een marginale rol. In hoeverre heeft het dan zin om de vraag van wel of niet subsidie te stellen?

  6. martijn says:

    @shirt freak
    Daar heb je helemaal gelijk in. De vraag naar subsidie is ook vooral een plaagstoot naar GS aangezien ze dat eerder deden richting M.nl. Het gaat me vooral om de hypocrisie ervan en het gemak waarmee sommige media en politici GS als serieuze bron overnemen.

  1. April 29, 2009

    […] – 1,298 viewsGeenstijl freak show – 1,114 viewsPolitiek en Rap: Salah Edin en Appa – 1,078 viewsGeenstijl – ‘Gelukkig is het geen Nederlander’ – 999 viewsFitna NL – Analyse van de politieke propaganda – 696 viewsTerreur, macht en privacy – […]

  2. November 7, 2009

    […] Chadli werd gedood in Afghanistan, waren de brute opmerkingen op Marokko.nl niet van de lucht. C L O S E R » Blog Archive » Geenstijl – ‘Gelukkig is het geen Nederlander’ 1)”Ik durf de loyaliteit van islamitische militairen wel degelijk in twijfel (goed lezen: in […]

  3. December 11, 2011

    […] de Koning heeft op zijn blog inmiddels duidelijk gemaakt dat GeenStijl al lang overheidssubsidiekrijgt, namelijk van het […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *