Weg met de integratie

You may also like...

14 Responses

  1. Hetty says:

    Dit is typisch een artikel geschreven door iemand die we hier ‘uit de grachtengordel’ noemen, d.w.z. iemand die niet rechtstreeks te maken heeft met problemen veroorzaakt door immigratie. Het is theorie en het slaat dus niet op de werkelijkheid zoals veel mensen die in het echt ervaren.
    Neem nou Amsterdam Zuidoost. Waarom zou de allochtoon in Zuidoost integreren? Hij doet het niet, hij heeft er geen zin in, er is geen sprake van. Daarom gooit de allochtoon zijn vuil op straat of de gallerij af, omdat het zijn land niet is. Hij is hier voor de goede sociale voorzieningen en de vrijheid om illegaal bezig te zijn. Waarom zou de Surinamer rekening houden met zijn buren? Het is toch zijn ‘cultuur’ om zijn muziek – vooral de bassen – keihard open te zetten. Het korte lontje is toch zijn ‘cultuur’. Vooral niet aanpassen en integreren. Want dat is toch gebaseerd op autochtoon nationalisme en racisme?
    Er is één klein (gigantisch) foutje in deze hele redenering. Het gaat uit van het allochtoon nationalisme en racisme dat zijn eigen ‘cultuur’ boven die van het gastland verkiest, wel de voordelen ervan wil plukken maar niet de lasten wil dragen zoals elke burger. En in veel gevallen is die ‘cultuur’ belabberd slecht: discriminatie van homo’s, vrouwen, criminaliteit, fraude, gedwongen huwelijken, besnijdenis, eermoord, etc. etc.. Een overdrijving? Dan moet je eens naar Amsterdam Zuidoost komen, waar je sommige winkels mijdt omdat daar in de buurt overvallen en zelfs moorden plaatsvinden. Ook een minderheid kan de totale situatie goed verzieken.
    Maar dat is wellicht een zeer gekleurde visie van een autochtoon, gebaseerd op nationalisme en racisme. Want waarom zouden we een beetje criminaliteit niet accepteren? Moet toch kunnen in Nederland?
    Nou, zolang mensen dagelijks last hebben van een aantal immigranten (gelukkig niet de meerderheid) en zich moeten aanpassen aan die primitieve kant van vreemde ‘culturen’ dan is er sprake van discriminatie. Iedereen gelijk voor de wet. Een allochtoon heeft een grotere kans om te discrimineren of ‘eigen volk eerst’ te hanteren dan een autochtoon.
    Hou toch op met dat elitaire, wereldvreemde geneuzel over opheffen van de integratie. Het enige resultaat van artikelen zoals dat van de Koning is dat de autochtoon het ook gaat vertikken om nog langer te tolereren. Het probleem is misschien wel veroorzaakt door onze bovenmatige tolerantie. De allochtoon verwacht te veel, en begint racisme te roepen als hij zijn zin niet krijgt. Verwend tot het bot.
    Ik zie het als een verval van normen en waarden. Het gaat hier om het ‘samenleven’ dat steeds minder als norm geldt.
    De uiteindelijke consequentie van wat in het artikel hierboven geponeerd wordt, is apartheid.
    Geweldig, maar niet heus.

  2. Hetty says:

    Jihadinho, je agressieve commentaar zegt genoeg over je allochtonenschap. Ik heb ook geen enkel argument van je gehoord, alleen een uiting van haat. Dus heb ik toch gelijk.
    Lees meer hier:
    http://web.me.com/heli1/Gein/weblog/het_koldermodel.html
    Mijn stelling is dat er meer racisme en discriminatie is door allochtonen dan door autochtonen. En jij toont het weer demonstratief aan, “Jihadinho”. Enige affiliatie met Jihad?

  3. Hetty says:

    Wel, Ji, waarom blijf je dan in dit land als je het zo verschrikkelijk vindt? Niet dat ik je per se weg wil hebben, maar waarom jezelf zo pijnigen door hier te blijven? Je bent vrij om te gaan en te staan waar je zelf wil toch.
    Het kan ook zijn dat je eigenlijk rechts-extremist bent, je komt nogal agressief over op een manier die allochtonen in een slecht daglicht stelt
    Moet het niet ‘fok’ zijn in plaats van ‘fuck’? Je klinkt nogal fake.

  4. Hetty says:

    Heb ik je toch aan het lachen gekregen.

  5. anderS says:

    Goed stuk, lijkt me geen slechte analyse.

    Als voorbeeld, iemand had het gisteren over een arabier in Nederlands perspectief. Toen besefte ik dat ik het laatste jaar niemand over een arabier meer had gehoord, alleen maar die misbruikte 3: allochtoon, moslim, marokkaan.

    Maar naast je advies stop met integreren, heb je nog meer concrete stappen?

    Want met benoemen blijf je creeren. In je laatste zin richt je je weer tot de allochtonen (feitelijk een duur woord voor zij).

    2 concrete vragen hierover:
    Hoe ontwijk ik de valkul van Wie? die marokkaan (etc.)
    Hoe kan je uitgaande van dit principe van sociale constructie, en de gedachte van Anderson: hoe kun je dan een (nieuwe) Europeaan creeren?
    Als dat zo snel zou kunnen als wij hier allchtonen creeren..

  6. Hetty says:

    De ervaring leert dat als er problemen zijn in steden, zoals in New York, Parijs, etc. je de groepen moet benoemen, want ook in Nederland is gebleken dat voor iedere groep, Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen, etc. de problemen verschillend zijn. Als je die problemen wil aanpakken moet je benoemen en een beleid maken specifiek gericht op bepaalde groepen.
    We zijn al decennia bezig met struisvogelpolitiek, de drie aapjes, we zien geen kwaad, horen geen kwaad, spreken geen kwaad, m.a.w. er bestaan geen allochtonen. Dat beleid heeft dus niet gewerkt.
    Als je gelijke monikken wil dan ook gelijke kappen. Je kan niet doorgaan de Nederlanders van racisme en nationalisme te beschuldigen en het nationalisme (kijk naar de Surinaamse vlaggetjes, t-shirts in Zuidoost) van de allochtoon goed te keuren.
    Wat Martijn uiteindelijk voorstaat is een nieuwe vorm van apartheid.

  7. timv says:

    @ jihadinho, bekijk dit filmpje eens: http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U&feature=player_embedded ik begrijp een heleboel dingen niet zo goed, misschien kun jij het me uitleggen? als men op deze manier het westen haat en de sharia wil invoeren etc, waarom ga je dan niet in een islamisch land wonen en val ons in godsnaam niet steeds lastig met die retarded idiote islamitische ideologie van haat en geweld. ik heb wel een idee, ik denk dat jullie het wel zeer aangenaam vinden om van onze sociale voorzieningen te profiteren , stelletje uitvreters! , in luilekkerland. en wat jullie ook wel leuk vinden is om ons te provoceren etc. gelukkig zien steeds meer mensen dit en komt er eindelijk een tegenbeweging tegen al deze wantoestanden,veel mensen zijn het zat en hebben het helemaal gehad met jullie. wat is jullie bijdrage eigenlijk aan onze samenleving? jullie kosten alleen maar klauwen met geld , julie krijgen alles gratis, hoef je helemaal niks voor te doen en dan nog zo ontevreden , begrijp dit totaal niet, ik ook maar een tokkie natuurlijk.

  8. David says:

    De integratie tussen niet-islamitische allochtonen en autochtonen verloopt aardig tot goed (op wat antilianen na). Op mijn verjaardag zitten er nog maar weinig “raszuivere Hollanders”. Ik geloof dan ook niet dat er nog veel discriminatie voorkomt binnen de groep “niet-islamitische allochtonen en autochtonen”.

    Bij moslims is dit anders, zij gaan niet lekker mee. Binnen de Nederlandse Islam is er nog steeds een verbod op het gemengde huwelijk. Helaas kunnen autochtone of niet-islamitische allochtone jongens nog steeds niet verliefd worden op gesluierde islamitisch meisjes. Zolang dit blijft, en er andersdenkende binnen de Islam niet geaccepteerd worden, blijft het altijd een separate, afgezonderde groep. Zo simpel is het.

    Maaaar gelukkig hebben jij en dhr. Schinkel de oplossing, de heersende niet-islamitische macht moet zijn vervelende “totalitaire” trekjes afleren en een stukje van de verworven vrijheden afzweren en dan komt het allemaal goed met de integratie van de Islam binnen Nederland ?
    Het is mij een raadsel dat 2 weldenkende mensen (een antropoloog!) hier nog in geloven, het “Biedermann und die Brandstifter“ effect.

    De schuld geven aan niet Islamitisch Nederland dat de integratie is mislukt en op het zelfde moment moslims het advies geven vooral de niet in te binden??

    Ik begrijp dat moslims bij elkaar blijven en dat de Islam hen, door mensen zoals Wilders, alleen nog maar meer bindt. Maar wat zou het fijn zijn als er een soort van verlichting over de moderne Islam zou komen. Het zou voor een hoop mensen minder angst en meer lucht en vrijheid opleveren.

    Conclusie:
    Een zeer gematigde Islam is de oplossing voor een succesvolle multiculturele samenleving.

    NB:
    Duidelijk is dat je nooit van Hannah Arendt hebt gehoord en het begrip totalitair niet helemaal begrijpt. Het lijkt wel of je het label totalitarisme zo graag wilt gebruiken dat je het zomaar ergens in je stuk opplakt… maar dit terzijde.

  1. October 5, 2009

    […] de Koning, anthropoloog, bekijkt het eens van de andere kant, in een stuk met deze titel op zijn site. Hij linkt naar een hoop weblogs, vermoedelijk met het doel dat het stuk wordt opgepakt ter nadere […]

  2. October 8, 2009

    […] Whackhead BBC? Apart? Weg met de integratie08-10-2009 om 16:58 door Steeph “Weg met de integratie” integratie, Waan v/d Dag Terug naar het […]

  3. October 10, 2009

    […] Weg met de integratie […]

  4. November 29, 2009

    […] Weg met de Integratie […]

  5. April 6, 2012

    […] Amsterdams of Marokkaans-Amsterdams? Maar sowieso is dat hele integratie gedoe flauwekul: Weg met de integratie. Merkwaardig standpunt. Hoeveel succesvolle mannen en vrouwen lopen niet rond bij krantenredacties, […]

  6. May 19, 2012

    […] ben ik van mening dat ook het integratiebeleid afgeschaft dient te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *