Hongerige wolven – Wilders, PVV en extreem-rechts

You may also like...

13 Responses

  1. jvdheuvel says:

    Wat nou hoop geblaat om niks, ik herhaal gewoon letterlijk wat er in de volkskrant staat, zeg dat ik het er helemaal mee eens ben. Ik voeg er ter volledigheid alleen aan toe dat Wilders een waste of time is omdat ie kamervragen stelt over smurfen. Dat is alles.

  2. Vince Volle says:

    Or, maybe, by accusing mister Wilders of racism we discriminate Wilders… Is our obsession with our security in last instance sanctioning the perpetuation of terror ?. Is this the violence of the world ??. Or the violence travestied by mondialization ?. Is not all opposition against power in last instance legitimized by this power ?
    National Socialism … Aint some one like Job Cohen himself politically responsible for the rising phenomenon of Wilders ?. What makes your political actions and all your doings so completely incomprehensible ??.

    yours highely, Vince Volle N.Y.

  3. “Dat hun bevindingen het gevolg zouden zijn van hun ideologische achtergrond en zelfs tot demonisering zouden kunnen leiden, zijn niet ter zake doende argumenten.”
    Nou Martijn, dat denk ik dus wel. Ten eerste is er zoiets als politieke gevoeligheid en ten tweede moet je de schijn van objectiviteit ophouden.
    De keuze voor van Donselaar is een ongelukkige, evenals die van De Graaff. Moors is m.i. iemand die wel kennis van zaken heeft over dit onderwerp.
    Op objectiviteit heb ik van D. zelden kunnen betrappen. Hij heeft bv nooit gereageerd op de kritiek die er kwam op zijn eerdere poging om de PVV als extreem-rechts te betitelen, via definities die net zo goed van toepassing zijn op de PvdA, SP als de CU.
    Van D. doet aan inductieve wetenschap: hij kijkt naar kenmerken van de PVV, zoekt naar overeenkomsten met extreemrechts, ergo: PVV is extreemrechts. Zijdelings vermeldt hij dat op bepaalde punten de PVV uniek is. Dat andere partijen exact dezelfde (en misschien nog wel meer) overeenkomsten met extreemrechts vertonen, laat hij vervolgens achterwege.
    De uitkomst lag dus al min of meer vast, en als minister ben je dan wel erg onverstandig bezig. Je weet dat dit onderzoek koren op de molen is voor de PVV, die juist een beeld wil schetsen van de politiek-correcte elite die Wilders kapot wil maken. En wat doe je…je bevestigt dit beeld. Alsof
    Dom, contra-productief en Wilders heeft groot gelijk als hij stelt dat het ministerie had kunnen weten welke uitkomst er zou komen als je de publicaties van van D uit de laatste paar jaren eens doorneemt. En daarmee doemt ook weer een beeld op: ‘guilt by association’ en vd Laan gaat daar doodleuk in mee. Soms denk ik wel eens dat alle PvdA’ers stiekem op de loonlijst van de PVV staan.

    • martijn says:

      Niet met je eens:
      1) het zijn drogredenen. laat ik het anders stellen: zowel Van Donselaar als Wilders kunnen soms best gelijk hebben hebben en valide argumenten hebben over integratie, politiek, islam e.d.; dat staat los van hun politieke achtergrond.
      2) er is geen rapport, dus waar praten we (ik ook…) over?

  4. dieanderesjaak says:

    @martijn
    Niks drogredenen. Een deel van het rapport is gebaseerd op Monitor Racisme & Extremisme 2008 van Van Donselaar voor de Anne Frank stichting waarin hij Wilders als extreemrechts bestempeld en waarin hij zijn motivatie geeft. Op de kritiek op dat rapport heeft hij nooit geantwoord.
    En aangezien ik nog nooit een opdracht heb gekregen van een overheidsinstantie voordat mijn mening over het onderwerp gepolst werd (en dan zit ik niet eens in zo’n politiek gevoelige hoek als van Donselaar) ben je wel erg naïef om te denken dat hier geen bedoeling achter schuil ging. Lees je Foucault nooit?
    Proficiat met je tienjarig bestaan trouwens, jij moet zo ongeveer de langst nog zittende blogger van NL wezen. Weet je zeker dat al gore en niet jijzelf het internet heeft uitgevonden?

  5. martijn says:

    @
    Sjaak

    Hoe weet je dat? Heb je het rapport al gelezen dan? Als dat zo is, stuur het mij dan even. Als er een bedoeling achter zit…waarom huurt men dan Van Donselaar in en zou men nu de conclusies proberen tegen te houden/wijzigen?

    Verder, de blog bestaat geen tien jaar, de totale site wel. Enne wie is Al Gore?;)

  6. dieanderesjaak says:

    Dat heeft Moors gezegd in een interview ergens (depers?), dat ze van Donselaar’s definitie hanteerden en dat er nog discussie over was.
    http://www.monitorracisme.nl/content.asp?pid=12&lid=1
    Helaas voor jou (en mezelf natuurlijk) is mijn lijntje met de PvdA geknapt. Hij/zij had geen zin om als laatste het licht uit te doen. Maar zoals altijd (Hamer ipv Samson, Marcouch ook, kom ik zo op terug) gaat het binnen de PvdA om macht. Mijn eigen inschatting is dat Ter Horst iets te voortvarend a la Pechtold de handschoen wilde opnemen tegen Wilders en van hogerhand is teruggefloten. Bang dat het beeld van de linkse kerk weer eens bevestigd wordt.
    Het gedoe rond Marcouch heeft ook niks te maken met ideologie of te hard beleid, maar met de (slechte) relatie met lokale partijleden. En Samson mag geen partijleider worden van Bos.
    Misschien kun je beter undercover gaan bij de PvdA, daar gebeurt het allemaal in het echt.

  7. Max says:

    Geert Wilders is extreem niks!…Decennialang heeft de Europese politieke elite, de immigratie uit de islamitische wereld toegestaan en zelfs gestimuleerd. Er werd niet gedacht aan de problemen die dat met zich meebracht, zoals de import van jihadistische wereldbeelden, criminaliteit en armoede.Iedereen die kritisch was naar dit beleid, werd weggezet als racist!En zolang de multiculti, politiek-correcte elite niet wordt aangepakt, zal het bloed door de straten van Europa blijven vloeien….

  8. Max says:

    Waarom noemen ze de PVV extreem rechts, terwijl deze partij niet extreem is?Er is geen enkele reden om de PVV te vergelijken met het vooroorlogse fascisme of nationaalsocialisme. Alle ingrediënten die de bewegingen van toen hun specifieke karakter gaven – de strijd tegen de democratie, nationalisme, imperialisme, rassenbeginsel, verheerlijking van strijd en geweld – ontbreken in het programma van Wilders.Extreem rechts is 100 % rechts en dat is anarchisme. De anarchisten schaffen de complete overheid af.Extreem links is 100 % links en dat is communisme. De communisten schaffen het complete bedrijfsleven af (nationalisatie)…Daar is bij Wilders geen sprake van…Wilders politiek is anti-islam en de PVV heeft maar 1 onderwerp en dat is kritiek op de afschuwelijke islam en het heeft niets met extremisme te maken.PVV-leider Geert Wilders is sinds de oprichting van zijn partij helder in geweest: extreemrechts is in zijn partij niet welkom.De kiezers van de PVV zijn geen extremisten, maar burgers die om tal van redenen buitengewoon ontevreden zijn…Rechts is niets meer dan een reactie op een elitaire linkse overheid die haar achterban straal negeert en alleen opkomt voor islamisering en de vernietiging van de westerse beschaving…

  1. November 1, 2009

    […] Hongerige wolven – Wilders, PVV en extreem-rechts 31.10.09 […]

  2. November 7, 2009

    […] Hongerige wolven – Wilders, PVV en extreem-rechts […]

  3. November 10, 2009

    […] CLOSER – Hongerige wolven – Wilders, PVV en extreem-rechts […]

  4. August 22, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *