Een wekelijks portie burgerschap 51 – Een prettig gesprek…met Nazima en Izz ad-Din

Uit de burgerschapskalender:

Tiny en Lau zijn er een YouTube-hit mee geworden, met het opzetten van de kerstboom en het ontwarren van de lampjes. “Altijd dat gezeik met jou. Ken je alles #@%&!% na gaan lopen. ’t Zit helemaal door mekaar gefrommeld. Sjongejongejonge.” Kerst hoort een feest van de vrede te zijn. Misschien moeten we eens een boom opzetten over de manier waarop we met elkaar omgaan.

De vaste lezers hier kennen zeker Izz ad Din Ruhulessin wil aangezien hij regelmatig van zich heeft laten horen bijvoorbeeld in zijn stukken over integratie waarin hij andere moslims uitmaakt voor ‘huurlingen van de anti-islambrigade’. Een van zijn vaste criticasters op het web (met name twitter) is Nazima Shaikh die destijds scherp reageerde op het net genoemde stuk van Izz ad Din: Wolven in schaapskleren, een koekje van eigen deeg!.

Beiden zijn ook actief op twitter (IzzadinR en Nazimashaikh) en dat leidt ook daar nogal eens tot de nodige discussies. Onderstaande discussie is er zo één. Het een aardig voorbeeld aangezien beiden diametraal tegenover elkaar staan waardoor beide perspectieven goed duidelijk worden, maar zonder dat ze vervallen in een ordinaire scheldpartij die we ook allemaal wel kennen van twitter.

Tekst achter @IzzadinR is van Nazima, de tekst achter IzzadinR @Nazimasaikh is van Izz ad-Din. De discussie begint wanneer Izz ad-Din Henk en Ingrid (als symbool voor de PVV kiezer) op de hak neemt, mede naar aanleiding van de discussies over Shariah4Holland:

Ik denk dat Henk en Ingrid hun plek moeten kennen. Allochtonen domineren de grote steden. Dus beter zingen ze een toontje lager.
(vervolgens begint Nazima het gesprek:)

@IzzaddinR Asalaam Izzy, waar ben jij mee bezig? Denk aan je toekomst jongen!

IzzaddinR @Nazimashaikh Maar Henk en Ingrid dienen nou eenmaal hun plek te kennen.

@IzzaddinR Mijn Surinaamse ome Henk en mijn moeder Ingrid doen gewoon mee in de samenleving. Wie ben jij om hun op hun plek te wijzen?

IzzaddinR @Nazimashaikh Doe niet alsof je niet begrijpt wat ik bedoel. Walaykum Assalaam btw 😉

IzzaddinR @Nazimashaikh Dat snap ik ook wel. Maar als media-metafoor zijn Henk en Ingrid natuurlijk het archetype van het type autochtoon 1/2

IzzaddinR @Nazimashaikh met een grote anti-islam en racistisch smoel. Zo ongeveer 50% van de autochtone bevolking (zie ond. Motivaction) 2/2

@IzzaddinR Ik wil graag weten wat je ermee hoopt te bereiken! Henk & Ingrid staan niet symbool voor al die mensen die zo heten Izzy!

@IzzaddinR Ik ken genoeg Henks&Ingrids die deze metafoor vreselijk vinden! Maar vind je t gek dat mensen angst/zorg hebben? Brr #sharia4HD

IzzaddinR @Nazimashaikh Vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Wie daar niet mee kan omgaan heeft niets te zoeken in dit land. 1/2

IzzaddinR @Nazimashaikh En als diezelfde groep moslims en allochtonen gewoon normaal behandelde, hoefden ze ook niet bang te zijn voor S4H 2/2

@IzzaddinR Klopt vrijheid van meningsuiting mag,kan in ons land.Ik word normaal bhndld. Juist ik als moslima heb zorg bij #S4H.Wat doe jij

@IzzaddinR Bij deze organisatie? Waarom al je FB-friends hiervoor uitgenodigd? Ik wil er niks mee te maken, heb dus geweigerd.

IzzaddinR @Nazimashaikh Ik ben niet bij S4H, ik heb hen slechts een ‘startkapitaal’ aangereikt.

@IzzaddinR En wat bedoel je daarmee? ‘Startkapitaal’ geef je aan een orga waar je achter staat. Je kunt vinden in hun ideeen.

IzzaddinR @Nazimashaikh Ik zou eerder stellen dat S4H een coalitiepartner zou kunnen zijn in de verbetering van de positie van moslims en allochtonen

@IzzaddinR Zij claimen de Islam en de moslims te representeren via de filmpjes. Nou niet namens mij en vele anderen! Werkt lomp en averechts.

IzzaddinR @Nazimashaikh Maar ik weet niet wat voor concrete ideeën ze hebben, en dat weet jij ook niet.

@IzzaddinR Dat spreken ze uit in de filmpjes. Het is niet een hartelijke uitnodiging. Toon, sfeer, houding, beeldvorming, woorden.

IzzaddinR @Nazimashaikh Dat is een kritiek op hun presentatie en niet hun inhoudelijke standpunt

@IzzaddinR Als je n boodschap wil brengen,breng je dat met liefde, inspiratie en overtuiging. Dan vertaal je de standpunten naar presentatie en.

IzzaddinR @Nazimashaikh Wellicht ligt er dus een opdracht voor je bedrijf die wacht om binnengehaald te worden 😉

@IzzaddinR Nee dank je Izzy! Ik ben zeer selectief en sta niet achter de orga, maar wel lief dat je op deze manier aan mij denkt 😉

En met alle hysterische onzin die verspreid wordt over Shariah4Holland is dit twistgesprek tussen twee moslims toch wel een verademing.
Met toestemming van beiden geplaatst. Met dank aan Nazima voor het ordenen van de tweets.

One thought on “Een wekelijks portie burgerschap 51 – Een prettig gesprek…met Nazima en Izz ad-Din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website