Twitwa 16 – het sneue ventje spreekt

You may also like...

2 Responses

  1. Michiel Mans says:

    Ik zag een verwijzing naar dit stuk bij therealshowstopper. Er staat,

    Tenzij we vinden dat de holocaust inderdaad een teken van superioriteit is en dat dat ook iets prijzenswaardig is geweest

    Dat laatste niet. Overigens zijn we geen ‘kampioen’. Dat is de islam. Bij de verovering van Afghanistan en de vestiging van de islam in India (inclusief wat nu Pakistan heet) zijn mogelijk tot 80 miljoen Hindoes afgeslacht. In Hindu Kush is al eeuwen nauwelijks nog een Hindoe te vinden.

    Dan de superioriteit. Het is ziek, maar zelfs in genocide zijn ‘we’ superieur. In tegenstelling tot het slordige en bloedige neerschieten, doodschoppen, hakken, kappen en knuppelen elders, deden ‘wij’ het de laatste keren erg efficiënt, goed georganiseerd, netjes en schoon, hoewel die schoorstenen vermoedelijk geen ontzwavelingsinstallatie hadden. Hier kun je kritiek op hebben, zeker daar de nazi’s best milieubewust en groen waren.

    De Russische (en o.a. Chinese communisten) roeiden meestal niet uit, maar lieten de ‘vijand’ zich doodwerken (genocide op de eigen bevolking). Dat is genocide met een hoog rendement. De nazi’s deden dit ook, maar de communisten zijn kampioen in dit onderdeel. Een gedeeelde eerste plaats dus voor Europees blank en noord-aziatisch.

    Met alle nuanceringen en relativeringen in het stuk geef ik toch graag eentje van Leo Strauss ter overweging: Als alle culturen gelijkwaardig zijn, is kannibalisme slechts een kwestie van smaak.

  2. Corien says:

    Petje af voor je vent! Dat je nog zoveel energie in deze dame steekt. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *