Op zoek naar de profeet Mohammed – De overleveringen via Al-Zuhri

You may also like...

4 Responses

 1. Kafir Harby says:

  Of hij al dan niet heeft bestaan, doet er feitelijk niet toe. Wat er wel toe doet is dat anderhalf biljoen “slaven van allah” de mytische profeet aanbidden als “het voorbeeld van de perfecte man”, al dan niet wetend dat die zelfverklaarde profeet een beest van een mens was, in de meest pejoratieve betekenis van het woord.

 2. Wim says:

  @Kafir Harby: Of de profeet heeft bestaan of niet weet u niet en het doet er niet toe. Maar u weet wel dat de profeet ‘een beest van een mens’ was? Daar klopt toch iets niet.

 3. B says:

  @kafir harby: de auteur heeft nooit gezegd dat Mohammed een mythische persoon was, ze stelt enkel de vraag op basis van haar onderzoekingen. Ze heeft ook nergens beweerd dat hij een beest was. Ik denk dat jij gewoon een onwetende sukkel bent die graag de pap in de mond krijgt, maar niet echt zelf kritisch kan kijken naar bepaalde zaken. Deze auteur heeft al fantastisch werk afgeleverd met haard vorige boek “Analysing Muslim Traditions” en samen met Harald Motzki (die de literatuurprijs in iran mocht ontvangen) zijn zij de voorlopers op de westerse onderzoekers op vlak van ahadeeth en seerah/maghazi. Dus voor je iemand aanvalt (tengevolge van extremistisch gedrag?), wees eerst zeker dat je eerst alles leest, en daarna ook nog begrijpt wat er gezegd wordt..

 1. April 16, 2012

  […] Leesbaar voor arabisten en islamologen. Als ik het boek uit heb zal ik het misschien hier bespreken. Het is er interessant genoeg voor. Zie ook hier. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *