Seks, Dood en Islam

Als je al jaren bij Mama-magazine hebt gewerkt en je 15 seconds of fame zijn beperkt gebleven tot het openbaar maken van de klachten die tegen jou zijn ingediend bij dat magazine en je werkt nu bij het recalcitrante Geenstijl, dan wil je wel eens een eigen relletje hebben en een topic met minimaal 1000 comments. Dat betekent dat je onderwerp al snel moet gaan over seks of over de dood of over islam. Nog beter is het dan als je een onderwerp hebt waarin alledrie de elementen zitten:
GeenStijl : Ondertussen in Egypte. Necrofilie = halal

Jeej Egypte: seks met een morsdood lijk MAG binnenkort gewoon, als het parlement een fatwa van een Marokkaanse geestelijke overneemt tenminste. Zomaar de eerste de beste mummie aanduwen is dan weer niet de bedoeling: het stoffelijk overschot mag maximaal zes uur dood zijn. Is ook wel gezelliger, dan is de boel nog een beetje lauw. Oja, ook moet de betreurde bij leven en welzijn uw echtgenote zijn geweest. Lijkenneuqseks okee, maar we gaan natuurlijk niet buitenechtelijk necrofileren he. Deze Afscheidsseks-wet maakt deel uit van een heel stelsel aan wetten en regels waarmee het nieuwe, democratisch gekozen parlement dat in meerderheid uit Islamisten bestaat alle vrouwenrechten wil kapotmaken bij de baard van de profeet. Trouwen mag met meisjes van 14 jaar, en eenmaal getrouwd is de Egyptenaresse behalve het bokje qua postmortem goedmaakseks ook min of meer gevangene. Vrouwen kunnen nauwelijks meer zelf een scheiding regelen. De Arabische lente heeft geen rokjesdag, maar verder: wat een verlichting en vooruitgang! Pedofilie en necrofilie als democratische verworvenheden, de gevallenen van het Tahrirplein draaien zich om in hun graf. Na de afscheidsseks, uiteraard.
A. Nanninga | 25-04-12 | 18:08

Tuurlijk het is ook te mooi om te laten liggen, niet waar? Het past prachtig in onze orientalistische kijk op het Midden-Oosten waarin alles wat ons vreemd en anders lijkt aan die regio wordt bekeken in een racistische, sensuele en sensationele waas. Vrouwen zijn in deze blik inferieure wezens die of wachten op hun redders uit het westen of in een staat van ontkenning verkeren over hoe onderdrukt ze wel niet zijn. Mannen zijn een stel barbaren die doen wat ze doen omdat in hun cultuur mannen nu eenmaal vrouwen haten. De vrouw is exotisch, erotisch en verlaten, de man beestachtig en sadistisch. Nu zelfs na de dood van de vrouw. Kijk die achterlijke Arabieren nou eens, dat krijg je ervan wanneer je ze Westerse vrijheid geeft.

Jammer alleen dat er geen enkel bewijs is voor het verhaal. Of jammer…een goed verhaal moet je ook niet kapotchecken natuurlijk zeker niet als je daarmee je eigen gevoelens van superioriteit weer eens kunt uitleven. Maar laten we toch even kijken waar het nu over gaat en waar het vandaan komt.

  1. Enkele dagen geleden schreef Amr Abdel Samaii in Al Ahram over vrouwen en media dat de Egyptische islamisten een necrofilie wet wilden voorstellen in het parlement. Volgens dit wetvoorstel zou een man in ieder geval één keer seks met zijn vrouw mogen hebben, binnen zes uur na haar dood. Meer details dan dit waren er niet en wie precies de wet indiende werd ook niet vermeld. Naar alle waarschijnlijkheid had hij het ‘nieuwtje’ van Tawfik Okasha, de Egyptische Glenn Beck die een hekel heeft aan de revolutie in Egypte en aan de islamisten.
  2. Vervolgens werd dit opgepikt door TV personality Gabr Amouty.
  3. Journalisten in Egypte die zich eerder zeer kritisch toonden ten opzichte van de islamisten (mede naar aanleiding van hun vergeefse pogingen om enkele wetten met betrekking tot huwelijk en scheiding door het parlement te krijgen) hebben geen enkele bevestiging kunnen vinden.
  4. In de islamitische sharia is er niets wat dit zou kunnen rechtvaardigen. Een echtgenoot mag niet eens bij de wassing van zijn overleden vrouw aanwezig zijn.

(bron: Egyptian Chronicles)

  1. Inderdaad er was een Marokkaanse prediker die stelde dat deze vorm van afscheidseks is toegestaan, maar dat wil nog niet zeggen dat het wetsvoorstel bestaat. En goed, deze prediker stelde ook dat zwangere vrouwen alcohol mogen drinken. Daarmee behoort hij toch ook niet echt tot de mainstream volgens mij, sterker nog hem gelijk stellen aan mainstream islam is net zo dom als stellen dat Nanninga van Geenstijl een belangrijke schrijfster is in Nederland.

(bron: CSMonitor)

  1. Ook de bronnen Al Ahram en Amr Abdul Samaii zijn in deze niet heel betrouwbaar; de laatste was een fervent aanhanger van Mubarak en Al Ahram wordt gecontroleerd door de SCAF.
  2. Daarnaast halen van berichten aan dat de Nationale Vrouwenraad sterk protesteert tegen dit wetsvoorstel. Dat is niet zo. Er is geen officieel protest, simpelweg omdat niemand dat officiële wetsvoorstel kan vinden.

(bron: Sarah Carr en MoslimVandaag)

Nou als het alleen Geenstijl was, was dit alles niet heel erg de moeite waard. Gezien hun eerdere geschiedenis met het afbeelden van naakt en halfnaakte minderjarigen hoeft hun obsessie met pedofilie en necrofilie niemand te verbazen. Maar dit verhaal is natuurlijk zo ranzig dat het eigenlijk wel aan ieders onderbuikgevoel appelleert:

Noot: bekijk de foto. Kopten. Serieus NOS?

Welke kenners hebben jullie gevraagd?

En welke rare ideeën hebben jullie dan?

Echt waar…de politiek correct media kijken weg?

Wedden dat de Telegraaf dit gewoon verwijderd?

Ook al experts gesproken? Dezelfde als die van AD?

Ahh ok, deze hebben het wel door.

Een belangrijke rol in deze is weggelegd voor de Daily Mail. Deze was er natuurlijk als de kippen bij om dit bericht te plaatsen en vrijwel de gehele westerse pers heeft dat weer overgenomen. Gezien de staat van dienst van de Daily Mail zegt dat erg veel over de kwaliteitsmedia. Het commentaar van Carr over de Lee Moran van de Daily Mail, lijkt me dan ook zeer gepast voor de andere journalisten:
Rumour has it: absurd bericht over seks na de dood gaat de wereld rond | DeWereldMorgen.be

“Ik waardeer de Daily Mail voor het dagelijks afstruinen van het internet naar nieuwsfeiten die het beeld bevestigen dat moslims boekverbrandende, vrouwenopsluitende, tulbanddragende maniakken zijn, en ik begrijp dat dit nieuwsitem in het bijzonder aantrekkelijk is vanwege de perversiteit ervan, maar had Lee Moran de moeite genomen om een beetje onderzoek te doen buiten het vertalen van een opiniestuk, dan had hij ontdekt dat er in werkelijkheid helemaal geen wetsvoorstel bestaat die mannen toestaat om hun overleden echtgenotes te bespringen.”

2 thoughts on “Seks, Dood en Islam

  1. […”Gezien hun eerdere geschiedenis met het afbeelden van naakt en halfnaakte minderjarige kinderen”…]

    Huh?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website