Geen 'Nederland' Meer? – Straatbeeld, verbondenheid en identiteit

Vandaag zag ik op Twitter een foto genomen in Rotterdam, voorbij komen met daarbij de boodschap dat dit Nederland niet meer is. Wat maakt voor mensen Nederland tot Nederland. Welk straatbeeld hoort daarbij? En als gevolg daarvan, wie horen er nog wel bij en wie niet? En waarom?

Ik vroeg de persoon in kwestie dus waarom hij vond dat dit geen Nederland was. Dus de vraag is aan u, is dit Nederland ja of nee en waarom?

Het gaat om deze foto:

En heeft u andere foto’s die aangeven wat Nederland wel of niet is? Dump uw foto’s en opmerkingen in de comments of mail me via het contactformulier.

En als u uw antwoord heeft, maakt het dan ook nog uit dat het gerelateerd is aan deze context: HIER.

3 thoughts on “Geen 'Nederland' Meer? – Straatbeeld, verbondenheid en identiteit

  1. Dat bord met het Engelse “(S)ale is heel storend en maakt de foto wel on-Nederlands. Dat soort reclame moet echt uit het Nederlands straatbeeld weg. Bah!

  2. Toen ik enige tijd geleden uit de hal van Schiphol stapte en recht voor de uitgang 6 volgevreten vette pinguins op een rij op een bankje zag zitten had ik onmiddelijk een heerlijk gevoel. Ik was weer terug in 0031. Gelukkig kon ik weer terug naar waar ik vandaan kwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website