Mannen met een Missie: Fadel Soliman & Ben Kok

Afgelopen weekend organiseerde OntdekIslam samen met het Landelijk Platform Nieuwe Moslims (LPNM) een zogenaamd dawah weekend in Brabant. Spreker tijdens dit driedaagse kamp was Fadel Soliman, voorzitter van Bridges Foundation (recent interview met hem: Deel1 en deel 2). Nee, u krijgt van mij hier geen verslag ook al had ik het voorrecht er twee dagen bij te zijn. Ik beschouw het niet als ‘public event’ en daarmee is het niet geschikt voor een verslag op dit blog. Een verslag in op Al Jazeera Arabisch vindt u HIER.

flyer dawa training

Wat inmiddels wel publiek is, en daarom ook hier, is het slotgesprek van Fadel Soliman met ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok. Deze pastor publiceerde een tijdje terug zijn DVD Islam en Waarheid. U ziet hier de trailer en let even op bij 4.50min:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=c7RRt6JlFrg]
Ben Kok interviewde Fadel Soliman al eerder in juni 2010:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=JE2Z5vBmbSI]
In het interview tijdens het dawah-weekend confronteerde Soliman Ben Kok met een fragment uit zijn DVD dat u in de trailer op 4.50 min kunt zien: het gaat om een hond die dichtbij de Qur’an komt. Soliman vroeg hem of hij het was die de hond aan de Qur’an likte waarop Ben Kok stelde dat de hond alleen dichtbij de Qur’an was (en het boek niet likte) en dat het doel was om te laten zien dat de Qur’an ook maar een gewoon boek was net als de Bijbel. Hieronder ziet u het interview zoals geplaatst op het youtube kanaal van Bridges Foundation:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=u49BN7gh-SU]
En hier ziet u het gebeuren zoals in beeld gebracht door twee mensen die met Ben Kok meekwamen:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=EE9CZG1lgDc]
Interessant verschil in cameravoering overigens
Hier leest u het verslag van Ben Kok: HIER.

U ziet dat de aanwezigen met de heer Soliman vertrekken (nou ja na eerst keurig opgeruimd te hebben). Veel reacties die ik hierop gehoord en gezien heb zijn positief voor Soliman hoewel er ook mensen zijn die zich afvragen waarom Ben Kok überhaupt was uitgenodigd. Al met al kun je stellen dat Soliman niet alleen vertelt over hoe je dawah moet doen, maar het ook heeft voorgedaan en heeft voorgedaan waar, althans voor hem, de grens ligt. Op zijn manier geldt dit ook voor Ben Kok. Hij wil vertellen dat de islam de wereld overneemt en met dit gesprek probeert hij dit ook te laten zien.

UPDATE

Zie ook het blog van Carel Brendel: Harde woorden in Brabant, mooi-weer-praatjes in Brussel

En van Peter Frans Koops (met wie ik na afloop van het gesprek tussen Soliman en Kok nog een kort interessant gesprek had): De ware aard van de islam.

Zorgwekkend is het blog EJBron waar één zelfs oproept tot geweld in een reactie op een stuk Martien Pennings: Ben Kok werd uitgenodigd voor een typische islamdialoog

29 thoughts on “Mannen met een Missie: Fadel Soliman & Ben Kok

 1. Voor alle duidelijkheid: dhr Kok heeft 1,5 geleden aangegeven dat hij graag op de hoogte zou worden gehouden van een eventuele komst van Fadel Soliman omdat hij nog aanvullende vragen had na zn eerste interview, en dat dit de reden was waarom hij het interview nooit heeft geplaatst. Ik heb dus netjes aan dhr Kok aangegeven dat Fadel Soliman in het land zou zijn en of er ooit iets is gebeurt met het interview van toen. Dhr Kok heeft toen eengegeven dat hij graag een vervolg gesprek wilde hebben.
  Ik heb dhr Kok dus niet gevraagd om te komen spreken, want dan had ik dat wel met Fadel afgestemd en een format bedacht en het in het programma opgenomen. Ik heb Fadel gevraagd of hij het ok vond dat Ben Kok zou komen voor een interview en hij heeft ja gezegd op voorwaarde dat alles zou worden opgenomen. Dit is dus het verhaal, en als Fadel er dan vervolgens voor kiest om niet te spreken met hem omdat hij niet zn excuus wil aanbieden lijkt mij dat gewoon zn volste recht.

 2. Dag Jacob,
  Jij mailde me een week voor de conferentie, 20 sept., als volgt:
  “Beste Meneer Kok,
  Fadel Soliman is volgende week weer op bezoek bij ons. Hij vroeg zich af of u ooit nog een antwoord had op het interview wat er toen is afgenomen door u en of u nog aanvullende vragen of opmerkingen had. Ik heb het interview tot nu toe niet kunnen vinden op uw website , ik weet niet of ik verkeer heb gekeken ofdat hij er niet staat.
  Ik hoor graag van u.
  mvg jacob

  Het lijkt me klip en klaar een uitnodiging van jou en Fadel.
  We hebben over een thema verder gepraat, jullie hadden er geen, dus heb ik mijn voorstel gedaan, was ok.
  Als FAdel, na mij eerst allervriendelijkst te woord te hebben gestaan vooraf en aan het begin van het gesprek, ineens als een blad aan een boom omdraait en excuses gaat eisen voor een DVD van 2 jaar terug, dan is het duidelijk, dat het een vooropgezet plan was.
  Allemaal onnodig, je had me gewoon kunnen vragen, of ik over de DVD wilde praten met FAdel, had ik gewoon gedaan.
  Fadel moest zonodig demonstreren hoe je met mensen omgaat, die tegen de islam als systeem zijn: heel zwak, weglopen uit het debat als de “beledigde onschuld”.
  En dan hebben jullie nog niet eens de moed, om mijn inleiding over het afgesproken thema “wie is God” e.d., te laten staan in je eigen opnames, dat moet dan snel en onverstaanbaar worden doorgespoeld.
  Blijkbaar zijn jullie bang, dat er moslims over na gaan denken.
  En die paar moslims, die na afloop , ondanks het vertrek van FAdel en de rest van de groep, mij wat wilden vragen, werden zo snel mogelijk de zaal uit gewerkt door de leiding.
  Waarom zijn jullie toch steeds bang voor een eerlijk gesprek?
  Gelukkig hebben we het interview met Fadel nog van 2 jaar geleden, dat gaan we voorzien van antwoorden.
  Shalom,
  Ben

  • @abu moussa: dat snap ik, maar ik houd de grens redelijk scherp aan. Ik ben altijd duidelijk dat ik er ben als onderzoeker, maar wil ook dat mensen gewoon hun ‘ding’ kunnen doen. In wetenschappelijke artikelen kan het allemaal wel, want dat publiek leent zich er wel voor, maar hier is dat te ingewikkeld. Dus als jij me nog eens uitnodigd voor een besloten bijeenkomst, komt dat ook niet hier ; )

 3. Geen uitnodiging, ik stel een vraag of er nog iets terecht is gekomen van het interview..

  In antwoord hierop geeft u aan dat u Fadel wilt ontmoeten:

  “Dag Jacob,
  Prima om te horen, dat Fadel S. er weer is, ik zal hem graag ontmoeten voor een vervolg gesprek.
  Kun je me even bellen , dan overleggen we hoe en waar en wanneer dat kan.
  Shalom,
  Ben”

 4. Volgens mij brengt Jacob Blom op deze manier willens en wetens Ben Kok in gevaar. Iedereen weet wat voor negatieve energie er vrij kan komen als moslims zich weer eens beledigd voelen. Niemand heeft Ben Kok ooit op deze scene aangesproken, maar nu wordt er wel leugenachtig over “likken aan de Koran” gesproken. Zonder de scene te laten zien. Als de massa’s op grond van deze leugen in beweging komen, dan heeft Jacob zijn zin. En hij wast zijn handen in onschuld.

  Jacob laat bovendien Ben Kok helemaal naar Someren rijden, zonder werkelijk in discussie te willen gaan. Dat is duidelijk te zien op de film die wij hebben geplaatst.

  De reacties op de discussie die op Facebook te lezen zijn, bij Nourdeen Wildeman en bij Jacob vd Blom zijn zeer negatief over Ben Kok. Er is geen enkel respect. Waarom nodig je hem dan uit en laat hem op het podium zitten.

  Dit zijn geen goede voorwaarden voor verdere discussie en laten zien dat de zogenaamde dialoog zeer eenzijdig is.

 5. Quote: “Zorgwekkend is het blog EJBron waar één zelfs oproept tot geweld in een reactie op een stuk Martien Pennings: Ben Kok werd uitgenodigd voor een typische islamdialoog”.

  Nee dhimmi, de enigen die supergevaarlijk en zéér zorgwekkend zijn, zijn landverraders zoals jij!!!

  • @ejbron Jammer dat je zo reageert, het lijkt me dat (indirecte) oproepen tot geweld niet heel vruchtbaar zijn voor wat je ook wil bereiken. Niettemin, dank voor je reactie.

 6. Het nivo van de betrokken moslims is duidelijk:
  men durft het debat niet aan, want:
  -men lokt mij met een smoes naar Someren, durft niet eerlijk te vragen om een gesprek over de DVD.
  -Fadel loopt weg na mijn inleiding, met een smoes al weer door excuses te eisen over een opname van 2 jaar geleden.
  -men laat mijn inleiding zelfs versneld, dus onverstaanbaar, doorspoelen, bang als men is de waarheid te laten horen over Wie de Ene ware God is: JHWH , de God van Abraham, Isaak en Israel.

  Hoe kunnen deze moslims nog enig respect voor zichzelf hebben?
  De enige manier om dit recht te zetten, is als nog een eerlijk en open debat aan te gaan.
  Ik hoor het wel Jacob of Fadel of welke moslim dan ook.
  Shalom ,
  Ben

 7. Moslims hebben in het verleden wel wat tijd aan meneer Kok besteed, maar helaas tevergeefs. Hij kan op geen enkel vlak zichzelf meten en parasiteerd enkel mee op de ander. We lenen ons hier niet meer voor. We hebben meneer Kok met Shabir Ally alle kans gegeven, maar het was ronduit belabbert wat hij stond te brabbelen in zn koekebakkers engels. Enige wat ik meneer Kok moet nageven is zn moed. Hij was destijds de enige Christen in Nederland die met Shabir Ally in Debat wilde gaan, maar helaas is Dhr Kok onkundig op theologisch vlak.
  Wanneer jullie wel een kundig iemand kunnen regelen zijn wij uiteraard bereid om een dialoog aan te gaan.
  Ik heb hem overigens niet uitgenodigd, ik heb enkel aan Fadel doorgegeven wat er werd gevraagd, en andersom.

  Meneer Kok is nooit in gevaar geweest. Nog nooit heeft er iemand tijdens onze evenementen of bijeenkomsten ook maar iets agressiefs gedaan. Meneer Kok kan dit beamen, want hij is vaker bij ons geweest.

 8. Dag Jacob,
  Als ik na ca 2 jaar niets van je heb gehoord en dan een week voor jullie conferentie een mail krijg, of ik het gesprek wil voort zetten, dan is dat een uitnodiging. Punt.
  Verder is mijn Engels goed genoeg om een gesprek te voeren en altijd nog beter dan het Nederlands van Shabir Ally en Fadel, want dat spreken ze niet.
  En verder ben ik 40 jaar pastor, heb het nodige gestudeerd; het is dus wel erg dwaas als jij mij onkunde verwijt, op het moment dat ik een andere mening heb over de koranAllah.
  Een afgod, een duivelse manifestatie en Mohammed, als die al ooit heeft bestaan, een zeer kwalijk mens: rover, moordenaar, polygamist, pedofiel.
  Als rolmodel geeft dat dan meer van dat soort.
  Waarom voelen velen zich niet vrij om met moslims in debat te gaan?
  Vanwege de voortdurende bedreiging, die allleen al in de koran /ahadith staat, vanwege 270 miljoen vermoorde niet-moslims in de 1400 jaar geschiedenis, zie vanaf 9/11 http://www.thereligionofpeace.com
  Met jou persoonlijk is er inderdaad nooit iets vijandigs geweest, maar op het laatste islamcongres , waar ik was dit jaar, als enige niet-moslim, liep er wel degelijk een bedreigend figuur achter me aan.
  Hij verstoorde elk gesprek en toen ik vertrok zei hij, waar bewakers van jullie bij stonden, dat “kop er af” de enige oplossing was.
  Er zijn moslims in soorten , maar de boodschap blijft dezelfde: het kalifaat moet worden gevestigd, wereldwijd sharia, geen plaatst voor anders denkenden, dat zijn dhimmi’s , apen en varkens.
  Aan het eind komt Jezus, die moslim is en gaat de Mahdi helpen om alle Joden en christenen op te ruimen.
  Wie bewust moslim is en blijft, moet zich dood schamen , om dat systeem aan te hangen en te verdedigen.
  Dus wees welkom voor gesprek over het beste alternatief: vertrouw op de Ene ware God, JHWH , de God van Abraham, Isaak en Israel en doe dat door Yeshua, de enige weg tot de Vader.
  Zolang je voor jezelf de moed niet hebt dat gesprek aan te gaan, zelfs mijn uitleg op de video versneld en onhoorbaar doorspoelt, kom je niet verder en blijven moslims een regelrechte bedreiging voor de wereldvrede.
  Shalom van mijn kant,
  Ben

 9. Beste mensen,

  Wie gauw gelooft, is gauw bedrogen. Uitgenodigd of niet hij was wel welkom voor een interview zo lijkt. Als het geen uitnodiging was, was het in ieder geval een uitnodigend gebaar. Maar dat is niet relevant, wat ik wel relevant vind is de uitspraken van de heer Kok gaande mijn profeet Mohamed. Ik herken mijn profeet in geen van de door hem genoemde eigenschappen maar goed daar kunnen wij heel lang over discussiëren zonder enige resultaat. Daarnaast kun je je afvragen hoe koosjer het Christendom is in de door jou genoemde zaken.

  Dit zegt de bijbel:

  Roven:

  Jesaja 10
  6 Je koning zend ik naar een goddeloos volk,
  ik stuur hem af op het volk dat mij tergde,
  om te plunderen en te roven en buit te behalen,
  en hen te vertrappen als vuil op straat.

  Moorden:

  Deuteronomium 21
  21 De inwoners van de stad moeten hem dan stenigen tot de dood erop volgt. Zo moet u het kwaad dat zich bij u aandient in de kiem smoren. Het hele volk van Israël moet erdoor worden afgeschrikt.

  Polygamie:

  Exodus 20,22-23,33:
  7 Wanneer iemand zijn dochter als slavin verkoopt, kan zij niet vrijkomen zoals de mannelijke slaven. 8 Als haar meester haar voor zichzelf bestemd had en zij hem niet meer aanstaat, moet hij haar laten terugkopen; hij heeft niet het recht haar aan derden te verkopen, omdat hij zijn verplichtingen tegenover haar niet is nagekomen. 9 Bestemt hij haar voor zijn zoon, dan moet hij haar als een dochter behandelen. 10 Neemt hij naast haar een andere vrouw, dan mag hij de slavin niet minder voedsel of kleding geven en niet minder vaak gemeenschap met haar hebben;

  Maar goed, ik vind het jammer dat het niveau van het debat zo laag is, daarnaast zou je beter kunnen focussen op het positieve, de overeenkomsten tussen Islam en Christendom. Islam is een geloof van vrede en geluk, Ben ik weet niet hoe je aan die 270 miljoen komt maar ik denk dat de katholieke kerk in haar eentje minstens het zelfde getal aan niet katholieke heeft gemoord. Christenen kunnen er ook wat van hoor.

  Laten we wat aardiger voor elkaar zijn.

  De koran zegt in hoofdstuk “De Ongelovigen” vers twee “Ik zal niet aanbidden wat gij aanbidt”, ik denk dat we het daarbij moeten houden.

  Een vredige groet,

  Abu Khadija

 10. @Martijn de naam is Koops ipv Knoops
  @Abu Khadija zou je me willen mailen via pkoops@hotmail.com ik wil graag reageren op jouw reactie maar doe dat liever via persoonlijke mail. Ik wil jou ook graag wat vragen, dankjewel…
  @Allen jammer dat het zo gelopen is, het had zoveel mooier kunnen zijn!

 11. @Martijn

  Je mag blij zijn dat ik me verwaardig om hier te reageren. Sinds wanneer in de 1400-jarige Jihad-historie van de islam is er een “dialoog” met moslims mogelijk?? Deze zogenaamde “dialoog” ging uiteindelijk altijd gepaard met bloedige verovering, islamisering en onderdrukking van de dialoogpartners.

  • Beste Ben,

   Ik heb geen berichten meer die in de wachtrij staan dus ik denk dat er dan iets mis gegaan is. Kun je het alsnog plaatsen, of voor de zekerheid even mailen naar m.dekoning@ftr.ru.nl ?

   groet,

   Martijn

 12. @Abu Khadija:
  Als je wil weten hoe Mohammed was, moet je naar de bronnen gaan, bijv. de sira van Mohammed door Ibn Ishaq.
  Nederlandse vertaling van uit het Engels door Bill Warner is door PF Koops gemaakt en staat in mijn artikel, samen met de film “Innocence of moslims”.
  Dan zie je dat boek en film dezelfde feiten weergeven, vanuit de islambronnen.
  Graag hoor ik welk beeld jij van Mohammed kunt schetsen, met bronvermelding en ook of de sira door Ibn Ishaq volgens jou correct is.
  Zie : http://tora-yeshua.nl/2012/09/usa-ambassades-aangevallen-in-egypte-libie-4-doden-marokko-en-tunesie-wegens-preview-film-over-mohammed/

  Verder haal je een paar Bijbelteksten aan buiten context, polygamie en slavernij zijn totaal onBijbels!
  Als er over gesproken wordt, zoals bij Salomo en David, dan is dat als fout gedrag aangemerkt, de Bijbel is daar eerlijk over, het komt voor, maar is fout gedrag van mensen.
  Het gebod van JHWH/Yeshua is: ” 1 man en 1 vrouw” en JHWH is zee beslist tegen echtscheiding.
  In naam van de Bijbel mag nooit gemoord worden en waar de het jodendom of christendom daarvoor is misbruikt, is het fout gedrag, geheel in tegenspraak met de samenvatting van de Bijbel:” JHWH liefhebben boven alles en de naaste als jezelf”.

  Mbt. die 270 miljoen, daar zijn hele verslagen van en let wel, het is een opdracht in de islam om de wereld te veroveren in elk opzicht.
  Dat is bij geen enkele religie het geval; alleen de islam is blijkbaar zo’n totalitair systeem.
  Zie http://www.thereligionof peace.com met bijna 20.000 door moslims vermoorde mensen in de jihad sinds 9/11 !
  Als je de hele periode van 1400 jaar neemt, is het die 270 miljoen.
  Zie bijv. http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/

  Slotvraag: waarom zou je een man als Mohammed geloven en volgen, met zo’n karakter,met zo’n leven?
  Vergelijk zijn persoon es met Yeshua (Jezus), zie
  http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
  Daarna praat ik graag met je verder en met elke lezer, mail even via “contact” op onze site.
  Shalom,
  Ben

 13. De mails zijn duidelijk, en meneer Kok heeft ook vaak genoeg onaangekondigd voor de deur gestaan, dus een misverstand over de term uitnodiging kijk ik niet vreemd van op.

 14. @Jacob: is dat nu je nivo, dwars tegen alles in blijven zeggen dat ik toch niet echt uitgenodigd was?
  Terwijl jij me begon te mailen met een uitnodiging, we er ca 5 keer over heen en weer hebben gebeld mbt. adres, thema e.d. en jij me op mijn verzoek je mobiele nummer stuurde, zodat ik je kon bellen bij aankomst?
  Zo werkt dat dus bij moslims, ik heb het diverse keren meegemaakt: draaien en liegen, taqiya.
  Man, doe volwassen, wees eerlijk en zeg gewoon: we hebben je naar Someren gelokt met een smoes, in de vewachting dat je voor de chantage van Fadel zou zwichten.
  “Ik zet dit interview niet voort, als jij niet aan alle moslims je excuses aanbiedt voor de belediging (welke ?) die je alle moslims hebt aangedaan”
  Natuurlijk doe ik dit niet, ik mag in dit land een DVD maken, waarin ik de islam ontmasker; heb het lef es daarover inhoudelijk in gesprek te gaan.
  Maar dat durf je niet eens, Fadel loopt weg uit het gesprek, begint er niet eens aan om op mijn inleiding in te gaan.
  Wat mij betreft is dat alles, wat jullie hebben laten zien en dat zegt heel duidelijk hoe zwak de islam in elkaar zit.
  Alleen met geweld van de massa, moord en brand schreeuwend en stichtend, komen jullie tot overwinning van inmiddels 57 landen.
  Maar inhoudelijk heeft de islam niets te bieden, zoals Byzantijnse christenkeizer Manuel II Palaeologus al zei in de 14e eeuw:
  “”Toon mij dan wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult slechts kwade en onmenselijke zaken aantreffen, zoals zijn voorschrift het geloof dat hij predikte door het zwaard te verbreiden.”

  Niettemin: shalom, ik hoor wel of er nog es een moslimdeskundige is, die eerlijk wil praten.
  Of dat je dat zelf es gaat doen, je weet er toch ook genoeg van ondertussen?
  Doorgaan met een vastgeroest verhaal of zoeken naar wat echt de waarheid is, je zegt het maar.
  Ben

 15. “wat jullie hebben laten zien en dat zegt heel duidelijk hoe zwak de islam in elkaar zit”

  Voila. Spijker-kop. Compliment aan Ben Kok dat ie zijn poot stijf heeft gehouden en geen excuses heeft gemaakt.

 16. Beste Ben,

  Ik heb een technische opleiding gevolgd, als ik naar je redenering betreft de 270 miljoen kijk ben ik blij dat je een pastoor bent geworden.

  Ik vind het interessant dat jij het nu als het om de Bijbel gaat over “buiten context” hebt, heb je jezelf weleens afgevraagd of teksten in de heilige koran en de ahadith een context hebben die jij wellicht in je fanatisme niet zult begrijpen?

  Als je een beeld van de laatste profeet Mohammed vrede zij met hem wil hebben, zie dan de volgende film

  Mohammed was net als zijn voorganger Isa vrede zij met hen, nog een moordenaar, nog een rover en nog de zoon van God. Hij was een profeet van God/Allah.

  Beste Ben, Jacob had geen uitnodiging voor jou klaarliggen, ik heb deze uitnodiging wel voor jou. Ik nodig jou uit tot de Islam, stop je verzet en volg de joden en de christen die voor jou zich tot de islam hebben bekeerd, de laatste boodschap van God/Allah/JHWH. Als je deze uitnodiging afwijst heb ik niet anders te zeggen dan wat Allah ons heeft opgedragen in hoofdstuk de ongelovigen vers 6 “Derhalve voor u uw godsdienst en voor mij mijn godsdienst.”.

  Veel geluk, liefde, vrijheid en veiligheid.

  Een vredige groet,
  Abu Khadija

 17. Het is opmerkelijk dat als men met moslims in discussie wil gaan over de inhoud van de koran er altijd problemen zijn. Men kan/wil gewoon niet accepteren dat de koran vol zit van haatzaaiende versen die er geen doekjes om winden. Veel moslims kennen de koran niet eens aangezien ze deze gewoon niet lezen! Men volgt maar al te vaak slaafs de verhalen van voorgangers. Het is bijzonder jammer te zien hoe geblokkeerd mohammedaanse mensen zijn geworden. Elke opmerking, elke kanttekening, laat staan kritiek of zelfs spot wordt onmiddelijk gezien als een ‘aanval’ of ‘bedreiging’. Waar zijn moslims nu zo bang voor? Waarom zijn ze zo bang voor de vrije meningsuiting, het vrije woord en de individuele vrijheden van mensen in niet-islamitische landen? Wat maakt het dat er over de kernwaarden van islam niet gewoon in het openbaar gediscusieerd kan worden zonder toestanden, geschreeuw, bedreigingen of nog erger? Het is een trieste constatering..

 18. Hier nog een link naar een verslag van het RD over mijn debat met een islamgeleerde uit Canada, Shabir Ally
  http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/moslim_ongelukkig_met_democratie_1_325534

  UIteraard heb ik geen enkele reden om moslim te worden, Abu Khadija , al was het maar , dat je dwars tegen de feiten in een “aardige Mohammed” blijft geloven, ondanks de sira van Ibn Ishaq.
  Waarom toch liever in een leugen blijven geloven? Omdat de islam je een machtsstructuur biedt met de mogelijkheid legitiem vrouwen te onderdrukken en je verheven te voelen boven de rest van de wereld?
  Het zal je alleen maar ellende brengen, omdat je met deze keus jezelf zoekt en niet de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob, Die Zich in Yeshua heeft geopenbaard en uit liefde voor alle mensen de doodstraf droeg.
  Wat kun je antwoorden , als Hij je vraagt: waarom had je liever een afgod, de koranallah, de duivel zelf?
  Waarom heb je Mijn liefde voor jou niet willen aanvaarden?
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  PS: heb jij wellicht de moed om samen met mij in gesprek te gaan over Wie God is?

 19. Beste Ben,

  Je reacties zijn echt lachwekkend, je ps laat zien wat je niveau is. Na een bepaalde leeftijd, ongeveer 13/14 jaar, stop je met iemand iets te vragen te doen als die genoeg moed heeft of durft. Maar goed, waarom zou ik, een goj, met jou in discussie willen gaan. Enige reden dat ik hier reageer op jou berichten is omdat ik het grappig vind en je me doet denken aan Musaylima al-Kadhab (Maslamah bin Hab?b), je moet niet denken dat ik je serieus neem. Over satan en de duivel gesproken, je weet wat ze zeggen over twee geloven op één kussen, ja ja daar slaapt de duivel tussen. Nou ben benieuwd wat er gebeurd als jij gaat slapen meneer joods-christelijke pastor. Aan je heidense reacties te zien zal er zeker een connectie zijn met de duivel/satan/lucifer.

  Nou Ben maak er een mooie dag van geniet van het zonnetje, denk na over wat je tegen Allah gaat zeggen als hij je vraagt waarom jij zionistische organisaties steunt die dagelijks kleine kinderen in Palestina doden.

  Een vriendelijke, vrolijke, humoristische en een winnaars groet,

  Abu Khadija

 20. Abu Khaddija
  Uw eenzijdige reactie hierboven is precies dat wat ik van een Islamist verwacht.
  Jammer, maar het bevestigt maar eens weer de indoctrinatie die u en velen met u, vele jaren hebben mee moeten maken.

 21. @Henk

  Elk mens wordt van het moment dat hij of zij geboren ge-indoctrineerd door zijn / haar omgeving. Jou reaktie is dan ook niet verbazend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website