Bidden in het openbaar

TruestoryASA had een idee. Bidden in het openbaar.

Hii, so we had an idea for a video, it was to Pray in Public and to film what reactions we would get. So, we decided to get a compass, do wudu, go out and pray sunnah (2 rakkahs) for Allah and to film what reactions we would get. Our intention was to show the world that Muslims are more peaceful then what they think. Almost everybody was so nice and respected us for being dedicated and faithful to our religion. Hope you guys enjoyed the video and SPREAD the LOVE! thanks! much LOVE
-TrueStoryASA

Nu kan bidden in het openbaar nogal een ding zijn gezien het recente verbod op het openbaar bidden in Parijs en soms wordt het ook gebruikt als protestmiddel. De reacties van voorbijgangers in dit filmpje zijn duidelijk van andere aard. Men is verwonderd en nieuwsgierig en een enkeling wellicht ook wat angstig (let op de man met koptelefoon). Niet iedereen lijkt het er mee eens te zijn of misschien dat sommigen het hinderlijk vinden; de nadruk op respect zoals één vrouw doet geeft iedereen de gelegenheid door te gaan waar men al mee bezig was.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=ilqKn1BuS-s]

Ik vind dit wel een interessante invulling van activisme. Misschien dat we dit in de toekomst meer gaan zien?

H/T: A.M.

One thought on “Bidden in het openbaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website