De Quenelle of waarom cabaretier Dieudonné de Franse elite tart

You may also like...

19 Responses

  1. Piet says:

    Goed stuk! Als ik aan sociale media deed zou ik het gedeeld hebben.

  2. Pieter says:

    Joh, stop je hoofd toch niet zo in het zand. Wees niet zo geborneerd. Dit is puur antisemitisme. De verdediging ervan plaatst je in hetzelfde kamp.

  3. Radar says:

    Je hebt wel heel erg veel woorden nodig om de “Hitlergroet” 2.0 te debunken.
    Dat is geen goed teken, maar ik hoef dat vermoedelijk niet uit te leggen.

  4. jvantilt says:

    Tamponmuts Bovenkamp doet een variantje holocaustontkenning.

  5. G. Janssen says:

    Anne krijgt een linkse. Ze verdient het waarschijnlijk want ze staat wel heel autoritair op die foto. http://www.israellycool.com/wordpress/wp-content/uploads/Quenelle-Anne-Frank.jpeg

    Biddende joden krijgen er ook een. Hadden ze maar wat minder autoritair moeten bidden.
    http://2.bp.blogspot.com/-uIyKG1Ijs-c/Up3XC0DH_oI/AAAAAAAAACk/FaMeVl8Z2fw/s1600/Quenelle2.jpg

    Oh kijk: de as van de slachtoffers van Auschwitz is duidelijk te autoritair.
    http://rso17.unblog.fr/files/2013/11/97325090_5046362_quenelle.jpg

  6. Mo haar met says:

    De gaskamers die Dieudonné ontkent, en waarvan hij soms hoopt dat ze nog bestaan, waren zeker ook niet anti-semitisch maar anti-zionistisch?!

  7. Jasmijn says:

    Prima stuk, duidelijker kan het niet gemaakt worden. Over Moslims mogen we kennelijk alles zeggen;Geitenneukers(5e colonne) hun profeet is een pedofiel,de Koran is als Mein kamf, hun cultuur is achterlijk, hoofddoekjes vervuilen de straat etc. maar als je de POLITIEK van Israel zelfs maar durft te bekritiseren ben je een anisemiet, waar zijn we invredesnaam mee bezig???
    Ik denk dan ook dat Dieudonné door dit soort zaken (te)radicaal geworden is, niét goed te praten, wél te begrijpen.

  8. chsangfeng says:

    De Zionisten die op dit moment een racistisch staat in elkaar timmeren, verzieken het niet alleen voor de oorspronkelijke bewoners; de Palestijnen, maar óók voor joden die in navolging van o.a. Albert Einstein in steeds grotere getale, persé niet geïdentificeerd willen worden met Israël.

  9. Meneer says:

    Goed geschreven stuk van E. van de Bovenkamp

  10. Kleinzoon van kampoverlevende says:

    “wel grappen kan maken over een katholieke priester of over een islamitische mollah, maar niet over een Israëlische settler”
    In bijna geen enkel land kan je als blanke grappen maken over islamitische mollah, dan ben je je leven niet zeker meer, zelfs in NL niet waar cabaretiers sinds Van Gogh wel uitkijken…

    Overigens, Palestijnen woonden niet in Palestina voordat de Joden er heen gingen. Er wordt in geen enkel geschiedenisboek gewag gemaakt van een Palestijns volk. Kijk, Israel is af en toe flink fout bezig met die nederzettingen die verboden zijn door de VN (waar Israel ook deel van is) maar dit achterlijk antisemitisme afdoen als een grap (Shoa-ananas, oh oh wat is dat grappig…??) en op de een of andere manier de meest koelbloedige systematische moord op 6 miljoen onschuldige mensen ontkennen of goedpraten, tja, dan ben je geen haar beter dan al die smerige antisemieten met hun verkapte Hitlergroet

  11. rotterdam says:

    je kan heel hard tegen een banaan gaan roepen dat hij recht is maar hij blijft krom hoe graag je ook wilt dat hij recht is, voornamelijk omdat jou dat beter uitkomt.
    Dat is een beetje hetzelfde met de hele hoop woorden die je gebruikt om recht te lullen wat krom is: die quenelle is gewoon hitlergroet 2.0 .Waarom moet je die groet brengen bij de klaagmuur, voor een synagoge, voor auswitsz? je wilt gehoord worden? logische actie. eindconclusie: op zn plat rotterdams: je lult uit je nek.

  12. Amsterdam says:

    Als Amsterdammer sluit ik mij voor de volle 100% aan bij rotterdam, je kan proberen te beargumenteren dat iets niet is wat het lijkt tot je een ons weegt, het neemt niet weg wat de achterliggende gedachte (of het gedachtegoed) is hier.

    Maar goed, het zal om een zekere mate van dhimmitude vragen om dit gedrag te verdedigen, hetgeen gelukkig nog bij genoeg van ons ontbreekt.

  13. Meneer says:

    Er is niemand die hier de holocaust ontkent en het verhaal is erg duidelijk geschreven! en kleinzoon van kampoverlevende leer aub lezen! amsterdam en rotterdam voor jullie geldt voornamelijk dat laatste stukje van het verhaal… klop jezelf maar op de schouder want iemand anders zal het niet doen!

  14. ruud says:

    Slappe argumentatie, achterhaalde jaren ’70 excuses.
    Heb je iemand vermoord?
    Heb je iemand verkracht of berooft, mishandeld?
    Leuk om Auschwitsch-doden nogmaals te vernederen?

    Steek dan je middelvinger lachend in de lucht, maak een Hitler groet en voel je ernstig misdeeld omdat uitgerekend jij, de kleine dictator, ‘niet gehoord’ zou worden.

    Wel, deze mensen verdienen het niet om gehoord te worden, hooguit opgesloten, zoals in iedere beschaving.

  15. Feng Chsang says:

    Mensen, mensen…
    Geen ruzie maken. Het is feest.
    The Butcher is eindelijk dood.

  16. Sacha says:

    Goed stuk! Bedankt voor het inzicht…

  17. Ria Vermeulen says:

    Als dit stuk onverlaat tegen de staat is, dan gaat hij of een positievebijdrage leveren o die beter te krijgen, of meneer gaat maar weg uit die staat. Verder totaal negeren zo’n onverlaat

  18. ruud says:

    Het stuk heeft het misleidend over dat de goede man zaken ”bespreekbaar maken”, alsof je heden ten dage in een zwaar repressief systeem bevindt vol met onzinnige taboes.

    Het tegendeel is het geval, wie de TV wil tonen dat die het graag met zijn hond doet krijgt alle ruimte. Ook vreemde meningen, Stalin was een held of lang leve Al Qaida etc. kunnen geventileerd worden.

    Waar het hier om gaat is dat in deze oceaan van vrijheid een laffe man de ruimte zoekt om genocideslachtoffers tot mikpunt van spot te maken.

    Gelukkig die cultuur die vindt dat daar de grens van de beschaving
    wordt overschreden.

    In Afghanistan, Syrie, de vele misdaadsyncicaten in de wereld, Extreme Islamieten in Saoedie Arabia en neven-emiraten kent men die grenzen niet. Vele opnames en commentaren getuigen aldaar van juichenden naast een gemarteld lijk.

    Zie daar waar morele ontaardheid toe leidt.

  1. January 8, 2014

    […] beperkt zich niet slechts tot de PVV-stemmers, eigenlijk zijn alle blanke mannen schuldig. Zo schrijft Ellen van de Bovenkamp (helaas blank dus niet helemaal te vertrouwen, maar godzijdank is ze een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *