Elou Akhiat – Alcohol, Hedonisme en Controverse

You may also like...

1 Response

  1. De fase van “het idee van moslims ‘ons’ plezier bederven, niet willen integreren en meer nog ‘onze’ cultuur willen veranderen”, ligt mijns inziens al ver achter ons. Er is in 2004/5 een beweging in gang gezet, vanuit dat idee dat moslims ons onze pleziertjes willen afnemen, die nu blijkbaar niet meer te stoppen is. Je kunt nu leuk geld verdienen met het kankeren op moslims. Het is een nihilistisch tijdverdrijf geworden, zonder ideëel doel.

    Nogmaals zonder ook maar iets aan die bedreigingen goed te willen praten – het is verderfelijk en beangstigend en het moet veel harder worden aangepakt dan nu het geval is – ik kan me wel iets voorstellen bij de woede erachter.

    Elou Akhiat – en al die schrijvende Marokkanen en Turken die in Vonk en bij Pauw & Witteman steeds weer hetzelfde verhaal over de verstikkende ‘gemeenschap’ mogen doen – wordt door Metro gebruikt om moslims en Marokkanen te vernederen. Zij ‘botst’ met de Marokkaanse cultuur – die van uithuwelijkingen, dwingelandij en achterlijke taboes – door voor zichzelf te kiezen en kijk hoe die vader reageert, hoe haar broer reageert, op het feit dat ze zo geweldig geïntegreerd is.

    Moet je je voorstellen hoe het voelt om elke dag die God geeft te moeten horen en lezen hoe achterlijk jouw cultuur en jouw manier van leven zijn, hoe onwenselijk jouw aanwezigheid is, en bij voorkeur door mensen met dezelfde culturele achtergrond in stelling te brengen die zichzelf wèl hebben bevrijd.

    En je kunt er niks tegen doen, behalve schelden en dreigen op Internet.

    Dat is volgens mij de oorzaak van die dreigementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *