Kromzwaard Trofee wordt Closer Trofee: Stuur uw suggesties in!

Het is inmiddels traditie: de Dr. Kromzwaard Trofee. In 2009 begonnen als ‘Het beste/slechtste’ en in 2010 omgedoopt in Dr. Kromzwaard Trofee. En nu omgedoopt in het fantasieloze Closer Trofee. Het idee is dat u als bezoeker suggesties stuurt voor het beste en het slechtste wat er in het afgelopen jaar geschreven is over islam, moslims, integratie, immigratie en multiculturele samenleving.

De competitie is een paar jaar geleden gestart met een ludieke ondertoon; de naam was daar een onderdeel van. In 2012 werd voor het eerst vooral benadrukt hoe onbelangrijk de trofee is. Ook vorig jaar moest onder andere Annabel Nanninga (Geenstijl) toch vooral publiekelijk laten weten dat het niets uitmaakt dat zij genomineerd was (ze verwachtte overigens zeker de nummer één te worden in haar faalhaas-categorie). Dat neemt niet weg dat de suggesties van mensen en de uiteindelijke stemmen natuurlijk wel serieus zijn en daarom is toch maar opnieuw gekozen voor een alternatieve titel.
We hebben dit jaar drie categorieen:

  1. Blogs: welke blogentry over moslims en/of islam van na 15 december 2011 is het beste en welke is het slechtste? Kijk daarbij onder meer naar schrijfstijl, argumentatie en originaliteit.
  2. Nieuws-/Achtergrondartikelen: welk artikel uit een nieuwsmedium (kranten, tijdschriften, omroepen, nieuwswebsites) is het beste of slechtste nieuws-/achtergrondartikel over moslims en/of islam? Kijk daarbij naar schrijfstijl, helderheid, nuance en nieuwswaardigheid. Artikelen van wetenschappers vallen altijd onder achtergrondartikelen tenzij ze gepubliceerd zijn als column.
  3. Opinie: Welke columns en opinie-artikelen zijn het beste of slechtste? Kijk daarbij naar schrijfstijl, helderheid, nuance, argumentatie en originaliteit.

U kunt uw suggesties doorgeven via:

Twitter: Martijn5155

Facebook: profielpagina

Formulier onderaan deze post.

Er is geen beperking aan het aantal suggesties dat u kunt geven. Probeer wel minimaal één suggestie per categorie te geven, maar dat is slechts mijn voorkeur, geen voorwaarde.

Iedere categorie krijgt drie nominaties op basis van het aantal suggesties en twee op basis van de jury-voorkeur gebaseerd op alle suggesties. Daarbij wordt onder meer gekeken naar argumentatie van de suggestie. De jury bestaat uit drie mensen: UO, LM en ondergetekende.

Inzendingen dienen hoofdzakelijk in het Nederlands te zijn, maar hoeven niet uit Nederland afkomstig te zijn. Ze hoeven ook niet over Nederland te gaan. Artikelen met vertaling van Arabisch en/of Engels zijn toegestaan. U heeft de tijd tot eerste Kerstdag. Op die dag worden de nominaties bekend gemaakt en op 1 januari de winnaar.

De ‘name, honour and shame’ gallerij van de Closer Trofee:

2009:

Winnaar: RTL nieuws & Gin

Faalhaas: De Telegraaf & Stan de Jong

2010

Winnaar: Abdelhakim & Trouw redactie Religie & Filosofie

Faalhaas: Martien Pennings & Martijn Koolhoven Telegraaf (later niet heel vreemd ontslagen wegens vergaande oplichterspraktijken maar dat ligt natuurlijk niet aan deze trofee)

2011

Winnaar: Sa’id Vanenburg & Marcel Hulspas (De Pers)

Faalhaas: Afshin Ellian & Bert Brussen

2012

Winnaars: Rahma Bavelaar, Abdelkader Benali en Hassan Bahara,

Faalhazen: Annabel Nanninga, Het Parool en Thierry Baudet

2013
Winnaars: Martijn Kleppe, Nadia Fadil, Nadia Ezzeroili
Faalhazen: Bart Schut, Spitsnieuws, Geert Wilders en Joram van Klaveren
Opm.: meest ingezonden bij faalhazen, maar niet het meest gestemd, was het artikel van Perdiep Ramesar over de shariadriehoek; net als eerder Martijn Koolhoven later ontslagen. Opnieuw suggereren we niet dat er een oorzakelijk verband is.

Formulier voor inzendingen:

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

captcha Give the code:

One thought on “Kromzwaard Trofee wordt Closer Trofee: Stuur uw suggesties in!

  1. ISIS, Boko Haram, Hamas, silly muslims in the west, Taliban, Hezbollah, muslims in Malaysia, Al Shabab, Ansar Beit al-Maqdis, Al Nusra, Muhammed the murdering, stealing and raping pedophlie,
    all the same religion.
    poor muslims.

    Can I get the Trophy ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website