Ramadan advertentie campagne in Amersfoort: #Verhevenkarakter

Tot aan Eid al-Fitr (suikerfeest) zijn bushokjes in Amersfoort voorzien van verschillende posters die uitspraken van de profeet Mohammed onder de aandacht brengen van het publiek. Een interessante campagne zoals ook christelijke organisaties (en natuurlijk politieke en commerciële) organisaties ook nogal eens doen.

This slideshow requires JavaScript.

Het verheven karakter verwijst naar een uitspraak van de profeet Mohammed die verklaard zou hebben: “Ik ben slechts gezonden om een edel karakter te perfectioneren.” (Sunan al Bayhaqi: 21301). Een goed karakter is daarmee, theologisch gezien, onderdeel van de islam en het verbeteren van het karakter zou zo onderdeel moeten zijn van het streven naar vroomheid. De profeet Mohammed en zijn karakter zouden het goede voorbeeld zijn voor de hele mensheid en de gehele mensheid zou daar dus ook een voorbeeld aan moeten nemen.

(Foto’s via Twitter en Facebook)

2 thoughts on “Ramadan advertentie campagne in Amersfoort: #Verhevenkarakter

  1. Ibrahim Abouleish, de stichter van de Sekem gemeenschap (sekem.com) mediteerde op de 99 namen van Allah, om zo zijn karakter te verbeteren.

  2. Wist u dat de vastenmaand ramadan uw stiekem in uw hol is geduwd de afgelopen 10 jaar? Vergelijk kalenders van jaren terug maar eens met moderne kalenders. Overal staat de ramadan aangegeven. Zelfs op het journaal kondigen ze het begin aan. Alsof het nu een officieel feest is, terwijl ze ondertussen lopen te fucken dat we best Pinksteren en Pasen kunnen inruilen voor hun ramadan samen met het suikerfeest…’Maand van de bezinning’, ‘vredelievende mensen’, blablabla. Ja, mooi. In Hilversum gaat die pet in ieder geval niet op tijdens de ramadan. De gemeente moet alle zeilen bijzetten om de orde in de plaats te kunnen handhaven.Hilversum gaat gebukt onder een reeks vernielingen en autobranden.”Het aantal meldingen, het aantal incidenten neemt gigantisch toe als we in de ramadan zitten”, zei burgemeester Pieter Broertjes in het wekelijks gesprek bij RTi Hilversum…

    Buschauffeurs in Haarlem kregen ook het zwaar te verduren in 2016 tijdens de ramadan. In één maand werden zeven bussen bekogeld met stenen, veelal in de avond en nacht.Buurtbewoners storen zich vaak aan hun harde muziek,geschreeuw, voetballen en rondrijdende auto’s.Ze zijn overdag super vijandig naar iedereen die eet of drinkt.En dat elke nacht, een hele maand lang.En Haarlem is zeker niet de enige stad waar gedonder was dat opvallend samenviel met de vastenmaand. Ook in Almere bijvoorbeeld werden avonden achtereen bussen bekogeld met kiezels.Opvallend genoeg begon het geweld met de ramadan en eindigde erna. Er is geen enkele reden om blij te zijn met de ramadan.Christenen een kerstkaart sturen is zonde, want slechts het Suikerfeest en het Offerfeest zijn volwaardige feesten…

    Maar,de Ramadan maand is van oudsher ook een periode waarin de aanslagen en het geweld wereldwijd toenemen.Voor jihadisten/maar ook voor niet-jihadisten/ is de ramadan de maand van strijd en verovering.Een maand van strijd tegen de vijanden van de Islam, een maand van strijd tegen de ongelovigen/niet-moslims.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website