Islamitisch Nederland in coronatijd 4 – Solidariteitsactie Nederlandse Islamitische Federatie en Islam Color #SamenSterk #HoudVolNL

Nadat eerder in Amersfoort een lokale islamitische organisatie dit jaar al met een solidariteitsactie kwam in het kader van de Coronacrisis, zijn de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF)* en stichting Islam Color een poster actie begonnen om mensen aan te moedigen de richtlijnen van het RIVM nog even vol te houden. Het eerdere initiatief in Amersfoort was afkomstig van Jongerencentrum MGT Amersfoort, onderdeel van Stichting Milli Gorus Amersfoort Rahman, en bouwde voort op de #VerhevenKarakter campagne van Ramadan 2019.

In Rotterdam en Schiedam hebben Islam Color en de bij het NIF aangesloten moskeeën Islamitisch Centrum Yıldız (Schiedam), Birlik (Rotterdam), Iskender Paşa (Rotterdam) en Ayasofya (Rotterdam) ervoor gezorgd dat van 2 tot 16 juni op zo’n 50 bushokjes posters te zien zijn met de hashtag #SamenSterk en #HoudVolNL. Ook staat er een vers uit de Koran vermeld waarin staat dat “Als iemand een leven redt, is het alsof diegene de gehele mensheid heeft gered”.

De organisaties willen met deze actie aangeven dat ze trots zijn dat we als samenleving ons aan de regels houden. Daarnaast willen ze iedereen een hart onder de riem steken om nog even vol te houden. Naast de poster in de bushokjes zijn ze ook een social media campagne gestart met dezelfde boodschap. Op social media worden mensen gevraagd een selfie te delen als ze een van de bushokjes vinden. De persoon die als eerste een bushokje spot en dit deelt met de #SamenSterk en #HoudVolNL kan een prijs winnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website