KNAW seminars: Religie & Wetenschap in tijden van COVID-19

De Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) heeft een alleraardigste serie over wetenschap in tijden van Covid-19. Enkele van die seminars die betrekking hebben op religie en godsdienstvrijheid (of daar direct relevant voor zijn) staan hieronder (en wordt bijgewerkt indien nodig). Voor de andere seminars verwijs ik naar het Youtube kanaal van de KNAW.

Verbonden tegen Covid-19 – Hoe netwerken pandemieën verspreiden en bestrijden

De razendsnelle verspreiding van Covid-19 is mogelijk gemaakt door mondiale netwerken van verkeer en sociale interactie. Diezelfde netwerken stellen ons echter ook in staat om Covid-19 te bestrijden. In dit webinar spreken vier experts over netwerkaspecten van pandemiebestrijding, vanuit het perspectief van medische, exacte, sociale en communicatiewetenschappen.

 

Covid-19 en grondrechten

Vrijwel alle coronamaatregelen raken onze grondrechten: van bewegingsvrijheid tot demonstratierechten en van gelijke behandeling tot het recht op gezondheid. Maar wat houden die grondrechten eigenlijk in? Wanneer mogen ze worden ingeperkt? En hoe gaan andere landen hiermee? Vier experts geven hun visie.Tijdens dit KNAW-webinar geven vier experts hun visie.

Religie, wetenschap en politiek in tijden van corona

Crises en pandemieën dagen mensen uit naar de zin van leed te vragen. Gelovigen beantwoorden die vragen vaak vanuit hun levensovertuiging, maar verhouden zich ook – al dan niet wantrouwig – tot wetenschap en staatsbeleid. In dit webinar bekijken we hoe de relatie tussen religie, wetenschap en politiek in en door de coronacrisis wordt ge(her)definieerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website