Boosmakertjes

You may also like...

11 Responses

  1. Bert Brussen says:

    Tsja, luister: ik neem voortdurend quotes over, als ik ze leuk en of opvallend vindt. Ik verwijs daarbij naar de bron om aan te geven waar ik het vandaan heb. Ik lig er eerlijk gezegd niet zo van wakker als de bron het niet bij het juiste eind heeft, dat is juist onderdeel van mijn quote-rubreik: heet weergeven van interessante quotes.

    Maar los daarvan: het onderzoek trekt een zinloze conclusie: al die kut-marokkanen, dat is de schuld van anderen.

    Dat is het niet. Iedereen die een auto in de fik steekt of met een krans gaat voetballen is zelf daarvoor verantwoordelijk, niet anderen.

  2. Bert Brussen says:

    En ik ben geen GeenStijl-kloontje…

    • martijn says:

      Ik snap best dat een website als bbrussen.nl vooral entertainment is dat ten koste moet gaan van anderen (dat is immers vaak het leukst), maar dat wil niet zeggen dat je daarom maar een loopje moet nemen met de feiten.

      Nogmaals de onderzoeker stelt helemaal niet dat het ‘onze’ schuld is of dat het niet de verantwoordelijkheid van de jongeren zelf is. De onderzoeker probeert bepaalde maatschappelijke processen inzichtelijk te maken, te analyseren en verklaren. Dat is iets anders dan goedpraten of de schuldvraag neerleggen.

      De onderzoeker heeft het over: “hun algemeen menselijke behoeften aan erkenning, veiligheid en vertier en de ontwikkeling van straatcultuur in achterstandswijken, kunnen dat wel.” wanneer hij het heeft over een verklaring van het gedrag van die jongeren. Waar legt hij daarmee de schuld ergens anders of de verantwoordelijkheid? Maatschappelijke uitsluiting en stigmatisering geven deze processen een extra lading en een extra complexiteit. Hij zegt nergens dat dat hun gedrag goedpraat of de verantwoordelijkheid verschuift.

      Je zegt zelf journalist te zijn. Een beetje journalist weet toch zeker wel het verschil tussen verklaren en goed praten?

  3. Odin says:

    Bert Brussen een GeenStijl-kloontje? Misschien moet je zijn website toch eens lezen.

  4. Madjnun says:

    Bert Brussen is geen geenstijl-kloontje, wel een hond die vooral klaarkomt door zijn eigen spiegelbeeld

  5. Layla says:

    laten we god smeken dat geenstijl kanker krijgt, hele pijnlijke.

  6. VHJM van Neerven, VNCcomunicationcounsel says:

    Beste Martijn,

    Goed werk. Misschien is het voorlopig nog vechten tegen de bierkaai, maar ook een bierkaai kan instorten! Je artikel en de moeite die je je steeds maar weer getroost geven veel hoop.

    Dank je wel.

    Dhr. drs. VHJM van Neerven MSW MA
    VNCcommunicationcounsel
    mede namens Stichting HIOB, 
    KvK Amsterdam  3432 1177
    Amsterdam, the Netherlands

  1. May 1, 2008

    […] en Witteman zich dus vooral richt op die onderwerpen die de waan van de dag makkelijk kunnen halen (boosmakertjes) en daarbij gaat het dus niet zozeer om een evenwichtig beeld van bepaalde processen te schetsen, […]

  2. November 7, 2008

    […] ze niet beter gesloten kunnen worden. Maar goed het is natuurlijk wel lekker makkelijk scoren met boosmakertjes en de constructie van de kutmarokkaan wordt wel zo makkelijk wanneer alleen het negatieve wordt […]

  3. January 18, 2011

    […] en vrouwen, de laatste gesluierd of niet) voor u voldoen aan het criterium van opvallend vermaak en boosmakertje met een hoog ‘krijg nou wat’ en ‘het moet ook niet gekker worden!’ gehalte. […]

  4. January 27, 2014

    […] een eersteklas boosmakertje, die brief, die de laatste maanden ook bij duizenden Nederlandse Facebookgebruikers weer […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *