Zoeken naar een 'zuivere' islam. Religieuze beleving en identiteitsvorming van Marokkaans-Nederlandse moslims

You may also like...

34 Responses

  1. Michel says:

    Gefeliciteerd met het verschijnen van je proefschrift! Ik zag je naam laatst in de krant voorbij komen. Moest gelijk weer denken aan het leuke en interessante interview van een paar jaar geleden.

    Ik zal zeker een exemplaar proberen te bemachtigen.

  2. Ewoud says:

    Hoi Martijn,

    Hartelijk gefeliciteerd! Ik ga het snel bestellen. Groet!

  3. Harold says:

    Hoi Martijn,

    Maar goed dat je geen vrouw bent, anders loop je nog kans kaalgeschoren te worden voor heulen met de vijand!

  4. Mike says:

    Totaal niet eens met je kijk op de islam, ik heb zelf 6 jaar in Egypte gewerkt en gezien hoe de islam het volk in toom houd!!

    Islam is pure slavernij

  5. kippeneukert says:

    Er loopt diep ingespoten marrokaans zaad uit je mondhoek martijn..
    Islam = mentale dwangbuis / hersentumor!!!!!

  6. duivel damien says:

    Hoi Martijn, gefeliciteerd met je kutscript. Je bent een volksverrader. Vroegâh wisten ze wel raad met makkers zoals jij.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1874471.stm.
    Om maar een voorbeeldje van je zuivere islam te noemen.

  7. Slaaf van de Overheid says:

    Ik heb 4 jaar in Marokko gewoond, en ik kan je wel vertellen hoe het zit met de religieuze beleving van de Marokkaanse Marokkaan.

    -De Marokkaanse Marokkaan drinkt alcohol zodra ie weet dat geen enkele andere moslim er ooit achter kan komen (heb er werkelijk maar een handjevol ontmoet die dat niet deden).

    -De Marokkaanse Marokkaan bedondert je (in zaken) zodra je hem de kans geeft (ook als dat op de lange termijn voor hem verlies betekent).

    -Liegen is volkomen normaal, ook liegen zonder enkele reden.

    -Hoe ´progressief´ een Marokkaan ook is als ´ie jong is, uiteindelijk zijn ze allemaal gehersenspoeld door hun geloof, en worden ze allemaal achterbakse, liegende, draaiende moslims met minderwaardigheidsgevoelens t.o.v. ander culturen.

    Maar studeer jij maar lekker door, pik, misschien zie je ooit de realiteit wel.

    Met vriendelijke groet,

    SvdO

  8. Dagelijkse Dosis says:

    Beste Martijn,
    Het simpele feit dat uw vriend Abdulah begint te krabbelen om vrouwen te beschermen, danwel te behoeden voor onverhoopt copiecat gedrag, lijkt mij voldoende reden om uitermate kritisch naar dit bizarre gebeuren te kijken. Zou meneer Abdulah ook gaan krabbelen als er een poster van een in Burka geklede dame te zien zou zijn geweest? Misschien kunt u er een interessante studie naar doen.
    Voor mij (een verdorven westerling met homoseksuele neigingen) is de maat namelijk al lang vol, voor wat tolerantie ten opzichte van de door u bestudeerde bevolkingsgroep betreft; heb ik eerst de seksuele voorlichting uit de opleidingsprogramma’s zien verdwijnen door protesten van uw studieobjecten en andere godsdienstwaanzinnigen (met alle gevolgen vandien), mocht ik vervolgens met het hoofd naar beneden van een flat of rots geflikkerd worden, kan er nauwelijks nog gesproken worden over de holocaust (ook door toedoen van uw objecten), gaan ze nu ook nog bepalen wat er wél en niet op billboards gehangen wordt. Iedereen verdient het respect dat hem of haar toekomt, maar u vindt het toch niet erg als ik zo langzamerhand ziek word van het gedrag van Abdulah en zijn zieke soortgenoten?

  9. Borobodur says:

    je bent op geenstijl, dus dit is pas de begin.
    trouwens gefeliciteerd met je proefschrift Martijn
    mazzel ermee

  10. anaalridder Alah says:

    Zozo je laat je zeker nemen door die maro boys

  11. Sid says:

    Martijn,

    Ben jij nou een doctor? Je had beter een doctor anders kunnen zijn! Weet je niet dat Islam een religie van haat is en over 15 jaar een meerderheid vromt in Nederland, waaraan jij meewerkt? Of is dat juist jouw bedoeling?

  12. Sid says:

    jij denkt zeker dat je over 15 jaar onze dochters afpakt en je holmaat ons van achteren neemt. Dus niet knul.
    Wij zijn geen dhimmies en worden het ook niet.

  13. Doctorandis says:

    Op een dag komt u erachter, meneer de Koning, dat dit hele proefschrift nooit geschreven had moeten worden en dat u ziekelijk beinvloed wordt door bepaalde personen in uw sociale referentie kader.

    Maar vertelt u eens: hoe voelt het nu om meegesleept te worden onder sociale druk van die personages en als een ware dhimmi de voor Marokkanen onwelgevallige tegenargumenten naar de achtergrond te laten glijden? Omdat Nederlanders nou eenmaal niet zo snel eventuele minderwaardigheidsgevoelens omzetten in dreigementen. Dat lijkt mij het einde van de wetenschap, niet?

  14. de pet says:

    jij bent de eerste die in aanmerking komt op bijltjesdag

  15. The Judge says:

    Zal wel weer zo een linkse kutmongool zijn.

    Doet het erg pijn,,zo een marokkaanse lul van achter

  16. Mark says:

    Beste Martijn,
    Je hebt echt geen idee waar je over praat. Je denkt het wel te weten, dat zet je ook in je proefschrift. Ik woon al 6 jaar in een moslimland en heb jou proefschriftobjecten lang van nabij kunnen bestuderen. Ik ga het niet opsommen, dat heeft geen nut.
    Er is geen zuivere Islam, Islam is onderdrukking, Islam is vergelding. En nee, ik heb geen hekel aan de Islam, ik ben absoluut geen racist. Maar zie het onder ogen, over 2 generaties is het Christendom in Europa weggevaagd en is ons nageslacht onderworpen aan de Islam. Jammer jammer, je had hier een proefschrift over moeten schrijven. De volgende keer dan maar?

  17. NEDERLAND UBER ALLES says:

    misschien een enkeltje Iran voor je. We zijn je liever kwijt dan rijk. Landverraad wordt bestraft met een kogel door je hoofd.

  18. pim F says:

    Je spoort niet maatje,kijk om je heen en slui je ogen niet.
    Iemand die in mijn land bepaalt wat wel of niet mag moet lekker op donderen.
    Blijf met je handen van iemand anders zijn spullen af, ook een billboard met reclame is namelijk van iemand.

  19. loeder says:

    DO A BARRELROLLLLLLLLL!

  20. Mohamed says:

    Je berichtgeving zal inslaan als een ‘bom’.
    Bermbom
    Gordelbom
    of een autobom.
    Your choice.
    Je bent een mongeaul die de ongewassen voeten likt van die moslims.
    Je zal waarschijnlijk geen andere hobbies hebben.
    Ook zal je ‘fapfap’ doen op burka’s.
    Omdat je het spannend vindt.. Misschien is het een vrouw…misschien is het een haatbaard.
    Succes met je boek…
    *zijn vier vrienden hebben dit al gekocht, ali, mohamed, mohamed en mohamed*

  21. japie krekel says:

    sjongejonge wat een ongezouten gebash in deze reacties..

    ik vind het artikel van deze blogger echt zwaar eendimensionaal gelul,maar de reacties kunnen wel wat genuanceerder..

    Als je iets wilt bereiken moet je zelf een goed visitekaartje afgeven,en mohamed ‘grapjes’ of landverraad ‘kogel door je hoofd’ getuigt wel erg van een bekrompen angst voor iets waar geert ze ‘goed’ over heeft uitgelegd,en is nou niet echt een goed voorbeeld van ons ‘ beschaafde ‘ NL..

  22. Kik says:

    Ja, geenstijlers, zo maken jullie inderdaad een goede indruk dat Islamieten slecht zijn en Nederlanders goed: ik lees “kogel door je hoofd”, “landverrader”, “enkeltje iran” etc. En iemand nog die meent dat moslims de Nederlandse “beschaving” aantasten? Ga je eens schamen. Martijn stelt een paar redelijke vragen en wordt met stront overladen.

  23. Sid says:

    @Kik

    Wij multiculturele nederlanders hebben van de moslims en linkse rakkers geleerd: “kogel door je hoofd”, “enkeltje iran”. Dat enkeltje iran is dan weer in het kader van multicultureel mensen uitwisselen. Er komen namelijk ook veel enkeltjes Iran/Turkije/Marokko/Iraq naar Nederland.
    “landverrader” is idd van onze zelve–> de waarheid dan ook. Nu al meer dan 50% van de nieuwgeborenen zijn moslims in de grote steden. Vroeger vochten we oorlogen, nu laten we ons overnemen. Landverrader voor iemand die met subsidie en gesubsidieerde baantjes zo’n proefscrift schrijft is zeker een landverrader.
    Verder… kunnen we misschien “stenigen”, “hoofd afsnijden” en “opblazen” toevoegen. Dit hebben we geleerd van de “pure” moslims. Gewoon sub-mission die gasten. Cool man. Met dank aan het CDA, D66, Groenlinks, SP, PvdA en CU die ons met deze gasten hebben opgescheept en ons hebben geleerd multicultureel te zijn.

  24. David says:

    Mensen als Kik maken de klassieke denkfout.

    Volgens hen is de Islam toleranter / beter dan de reacties van geenstijlers.
    Als je maar aardig doet en de Islam “wetenschappelijk” ,tegen het propagandiste aan, goed neerzet komt alles goed.

    Waarom wordt er door links intellectueel Frankrijk veel kritischer naar de Islam (oa het vrije woord) gekeken en wordt hier door links een stilzwijgend verbond gesloten.

    Bewust, naïef wat dan ook, het is voer voor mensen die gevoelig zijn voor het Stockholm syndroom.

  25. doe maar aangifte says:

    Martijn, keihard aangifte doen tegen bedreigers die een kogel door je kop wensen.

    De nazi’s denken het land weer te kunnen invallen, we leven anno 2009 en niet in 1940

  26. Kik says:

    @Sid: hey man, je hebt de vrije keuze om helemaal niets te leren van moslims, de linkse rakkers of wie dan ook. Ik vind het een beetje treurig om je van bloeddoorlopen haattaal te bedienen en dan daarna te zeggen dat je daar ook niets aan kunt doen, omdat je het “van die nare mensen hebt geleerd” tegen wie je je keert. “stenigen”, “hoofd opblazen”: wat nou “geleerd”? Ik heb daar niets van geleerd en laat me niets leren. Wees authentiek en kies je woorden en argumenten in een debat dan op een intelligente manier!

    @David: ik zeg helemaal niet dat “de Islam” beter is dan dan de reacties van geenstijlers en ik zet de islam ook niet “goed” neer. Een betere wereld begint bij jezelf, dat wil ik gewoon even zeggen. Dus: reageer niet zo haatdragend op (al dan niet) haatdragende moslims, want dan ontneem je jezelf het recht van spreken. De pot verwijt de ketel..snap je?

  27. David says:

    @ Kik,

    Ik begrijp je punt maaarr ik ben al een tijd afgestapt van het “goed doet goed ontmoet principe” en dat jij het als haatdragend ziet zegt meer over jou dan over mij.

    Ik zeg alleen dat er best wat kritischer gekeken mag worden naar de Islam, net zo kritisch als jij op de opmerkingen van geenstijlers bent. Geloof me ik zet net zoveel vraagtekens bij de SGP als de gemiddelde Imam.

    Ik kan nog hele verhalen ophangen over; dat ik moslims niet over 1 kam scheer, totalitaire systemen, de verlichting, atheïstische bussen met God en geen Allah maar dat zijn, vreemd genoeg, in jou gedachte haatdragende rechtse gedachten, terwijl dit eigenlijk realistische linkse punten horen te zijn.

    Tip 1 denk niet in links vs rechts
    Tip 2 denk niet zwart vs wit
    Tip 3 denk niet in geen stijl vs intellectueel

    Ik weet het moeilijk, moeilijk maar het geeft meer overzicht…

  28. martijn says:

    Dank voor alle vragen en commentaren. Discussie hier gesloten. Verder discussiëren kan HIER.

  1. April 19, 2008

    […] « Zoeken naar een ‘zuivere’ islam. Religieuze beleving en identiteitsvorming van Marokkaan… […]

  2. April 20, 2008

    […] is zijn proefschrift in druk verschenen en te bestellen. Als ik uit de verhuisdozen ben zal ik zeker een kopie gaan bestellen om me hier verder te […]

  3. May 1, 2008

    […] ik op donderdag 10 april met de redactie van Pauw en Witteman naar aanleiding van mijn boek ‘Zoeken naar een ‘zuivere’ islam‘. Nadat ik hen had uitgelegd waar het over ging en welke plek radicalisering in mijn […]

  4. April 29, 2009

    […] Kort wat uitleg over mijn boek Zoeken naar een ‘zuivere’ islam. […]

  5. April 29, 2009

    […] andermans eigendom moet afblijven. Uit de reacties op deze site bij het onderwerp Apas-stsbyhtbs en Zoeken naar een ‘zuivere’ islam, en met de mailcontacten die ik heb gehad (direct via mail of naar aanleiding van de reacties hier) […]

  6. November 9, 2009

    […] Zoeken naar een ‘zuivere’ islam. Religieuze beleving en identiteitsvorming van Marokkaans-Nederl… […]