Ronde van Vlaanderen Vlagt

You may also like...

1 Response

  1. van kaas says:

    Een actualiteit met betrekking tot vlaggen in Vlaanderen en en de Marokkaanse Islam:

    http://www.brusselsjournal.com/node/4373
    From the desk of Johan Bellens on Tue, 2010-03-30 15:32

    Antwerps waarnemend burgemeester Guy Lauwers liet op 27 februari de brandweer uitrukken voor een dringende opdracht : het neerhalen van een vlag aan het districtshuis van Borgerhout. Voor het tweede jaar op rij werd daar die dag de vlag van de Westelijke Sahara gehesen uit solidariteit met het door Marokko bezette land.
    Het was de fractie Vlaams Belang /Vlott die had voorgesteld om jaarlijks deze vlag uit te hangen. Eerder had de districtsraad immers beslist om ieder jaar op de Tibetaanse feestdag de vlag van Tibet te hijsen. Waarom Tibet wel en andere bezette regio’s niet, vroeg ik mij af en ik diende een motie in. Tot mijn eigen verbazing werd dit ondanks het cordon sanitaire goedgekeurd. Wel met een opmerkelijke onthouding van de partij die op haar BBQs steevast de zaal versiert met Schotse, Catalaanse en andere vlaggen; de N-VA.

    Vorig jaar ging alles goed met het hangen van de vlag. Dit jaar haalde de Antwerpse brandweer de vlag van de Westelijke Sahara echter neer op bevel van de waarnemend burgemeester van Antwerpen. Omdat, zo verklaart districtsburgemeester en Groen!-voorzitter Van Besien, er een gevaar was voor de openbare orde. Er was informatie dat er een protest zou kunnen zijn. Er was dus geen protest, maar er zou er kunnen zijn! Waar was de openbare orde zodanig bedreigd dat er zelfs geen tijd meer was voor een beleefd telefoontje naar de districtssecretaris, maar dat ineens de brandweer moest uitrukken?

    Van Besien haalde op de districtsraad een brief boven van de ambassadeur van Marokko gericht aan Antwerps burgemeester Janssens waarin de ambassadeur uitdrukkelijk vraagt de vlag te verwijderen van het districtshuis in Borgerhout. Hij las er enkele passages uit voor en zei niet te weten in welke mate deze brief de beslissing van Guy Lauwers heeft beïnvloed. De vraag stellen is ze beantwoorden.

    De Marokkaanse ambassadeur kan blijkbaar een democratisch genomen besluit van een gemeentebestuur (districtsraad) in Vlaanderen ongedaan maken.

    NB: 90 % van de mensen van Marokkaanse afkomst in Borgerhout zijn berbers. Berbers hebben traditioneel goede banden en veel sympathie voor de onderdrukte Sahrawi’s in de Westelijke Sahara. Het was Fatima Bali zelf die indertijd de meerderheid over de schreef heeft getrokken om de motie van Vlaams Belang/Vlott te steunen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *