Dr. Kromzwaard Trofee 2010 – Stuur uw suggesties in

You may also like...

3 Responses

  1. Tjerk says:

    Voor de categorie ‘Slechtste nieuwsbericht’:

    Uitgesproken EO had een reportage over christelijke asielzoekers die routinematig door moslims zouden worden bedreigd. Cijfers waren afkomstig van Stichting Gave (een christelijk-fundamentalistische club die evangeliseert onder asielzoekers).

    Volgens de stichting zouden christelijke asielzoekers in 75% van de AZC’s te maken krijgen met discriminatie, en in 67% van de AZC’s zouden christelijke asielzoekers worden bedreigd. In een derde van de AZC’s zou lichamelijk geweld tegen christelijke asielzoekers voorkomen.

    Kamervragen volgden. Andere media als de Telegraaf en Trouw namen de gegevens zoals gepresenteerd door Uitgesproken EO over.

    http://tinyurl.com/3yrjuxj

    Bloggers zochten uit waar televisie-/krantenredacties geen tijd voor namen. Al gauw bleek dat het ‘onderzoek’ van Stichting Gave uit niet veel meer bestond dan een email-vragenlijstje, dat de stichting onder haar eigen vrijwilligers had verspreid. Asielzoekers zelf was niets gevraagd.

    De interne mail was wel naar 24 (!) mensen gestuurd, die in totaal in 28 asielzoekerscentra actief waren (Nederland telt ongeveer 50 AZC’s, verspreid over het hele land). De verhalen kwamen dus uit tweede hand, en van een zeer beperkte groep respondenten; terwijl de suggestie was gewekt dat het om een grootschalig onderzoek onder christelijke asielzoekers ging.

    http://tinyurl.com/365py8j

    http://tinyurl.com/34djea4

    Een canard van de eerste orde dus, met als niet mis te verstane boodschap dat moslims uit den vreemde intolerante, gewelddadige lieden zijn. Over het uitzichtsloze bestaan en dagelijkse beslommeringen in AZC’s of de kafka’eske asielprocedures en de agressie die dit alles oproept, uiteraard geen woord. Dat zijn maar linkse vraagstellingen…

  2. Tjerk says:

    AT5 kwam een paar weken terug met ‘nieuws’ n.a.v. het offerfeest.

    “Geslachte schapen rotten weg op balkon”. Wie de kop leest, zou al snel de indruk kunnen krijgen dat er her en der in Amsterdam dode schapen op balkons liggen weg te rotten. In werkelijkheid blijkt het echter slechts om één balkon in De Baarsjes te gaan waar vlees in de kou ligt opgebaard, en waarvan een buurman een foto heeft gemaakt.

    Een balkon, met zakken vlees. Wauw. Wat een nieuws.

    http://img834.imageshack.us/img834/3120/at5schaapopbalkon.png

    http://tinyurl.com/329ztkz

    AT5 verwijdert het bericht, maar te laat. Tal van websites verwijzen er naar. Op Google geeft “Geslachte schapen rotten weg op balkon” binnen no time 3.640 resultaten.

    Dan kom je uit bij nieuws-doorlink-sites als Webregio.nl (“Alles uit de regio op internet”), dat er een suggestieve foto van een geslacht schaap op een vrachtband bij plaatst. Alsof dat zo bij die man op het balkon lag. Lekker bloederig.

    http://tinyurl.com/39ju7he

  1. November 28, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Linda Duits, Linda Duits, Mark D, Mark D, Mohammed X and others. Mohammed X said: RT @lalalalinder: I <3 zelfspot RT @Martijn5155 Dr. Kromzwaard Trofee 2010 http://ow.ly/1acg2X […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *