EO – Straat Dawah op Urk

You may also like...

1 Response

  1. Tjerk says:

    Ik tel exact acht (!) jonge nozems met baarden. Huuuuuu!!! Alarm!! De moslims komen!! De islamisering van Urk is begonnen!

    O mannenbroeders! Houdt uw blanke maagden binnen, voordat hun zinnen worden begoocheld door deze exotische baardmannen en zij zich in een boerka achter het fornuis laten zetten, om daar te dienen als broedmachine (ipv. zich zoals het hoort, in een ruitjesrok achter het orgel te zetten, alwaar ze hun talrijke kroost, de zegeningen van de gereformeerde Heer, de psalmen leren zingen).

    En doorkneedt uw jongelingen – beneveld van het bier in plaats van door de Heilige Geest, en bedrevener in het lijntjes trekken op de toiletten dan verbanden te trekken in de heilige Schriften – met een spoedcursus reformatorisch twistredeneren, voordat ze publiekelijk in de pan gehakt worden door deze valse apostelen!

    Maar goed, even zonder gekheid: dit clubje doet me sterk denken aan die lui van Sharia4Belgium. Dezelfde leeftijd, dezelfde branie, dezelfde djelleba’s, Saoudische klederdracht, baarden. Dezelfde ‘strijd’kreten (‘Allah-hu-Akhbar!’, ‘Takbir!’), en zonder twijfel ook dezelfde analyse van wat er mis is in NL en hoe hun eigen hobbyvariant van de Saoudische islam de ideale samenleving op zou leveren.

    Het enige verschil is dat deze jongens in plaats van een negatieve insteek (het verdoemen van het koningshuis en het Atomium te Brussel als ‘taghut’; het opdragen aan Mark Rutte om wet- en regelgeving te conformeren aan de (Saoedische) islam; het verketteren van moslims die in de moskee stemmen komen winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen), een meer ‘positieve’ insteek kiezen: ze houden het bij het zieltjes winnen voor hun geloof, en het uitdragen van hun belijdenis.

    Maar daarachter steekt zo te zien dezelfde kijk op mens en maatschappij, afwijzing van het verdorven Westen, christendom, andersdenkendheid, etc. Het zijn net Jehova’s getuigen of Scientologen of Mormonen, man. Sterker nog, ik vermoed dat ze die evangelisatiemethoden ook van dergelijke groepen hebben afgekeken, want normale huis-tuin-en-keukenmoslims zie ik dat niet doen, en zelfs de orthodoxe moslims die ik heb gesproken, die leggen pas getuigenis af van hun geloof, wanneer je hen confronteert met jouw kritiek, of met je vragen.

    Misschien moeten we dit fenomeen dan ook maar gaan duiden als: de evangelische islam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *