Winnaars en Verliezers 2011 – Dr. Kromzwaard Trofee 2011

De, in totaal 184, stemmen zijn binnen en geteld. Wie worden de opvolgers van Ginny Mooy (2009) RTL (2009), Abdelhakim (2010), Trouw (2010) en de faalhazen Stan de Jong (2009) Martien Pennings (2010) en Telegraaf (2009 en 2010)? De winnaar van de Dr. Kromzwaard Trofee is bekend evenals de faalhazen. Hieronder de officiële uitslag met, in het kader van volledige transparantie, telkens mijn voorkeur (indien van toepassing):
Dr. Kromzwaard Trofee
Beste Blog 2011

Ik had hier geen voorkeur. De rest van de jury overigens ook niet vandaar dat de nominaties ook op zich lieten wachten. Na een zeer spannende strijd in het begin waarbij Hassnae lang aan kop ging gevolgd door Dunya Henya, werd uiteindelijk toch Sa’id Vanenburg / Iets met Woorden de grote winnaar met zijn, denk ik, herkenbare verhaal Moslims, moslims, moslims. Gefeliciteerd!

Beste Nieuwsberichten/column

In deze categorie ging mijn voorkeur uit naar de Breivik serie van Mulder in Trouw. De nipte winnaar werd hier Marcel Hulspas van de Pers die voor het gemak even de cijfers van PVV-ideoloog Bosma onder de loep legde. Op zich misschien wat makkelijk want de beetje kritische lezer van dat boek had dat ook wel zelf door, maar goed je moet het wel even doen en dat dan in een kort leesbaar stuk: Griezelen met de cijfertjes van Bosma. Hulde!

Faalhazen
Slechtste Nieuwsitem/column

Tsja dit was een makkie he mensen. Mijn voorkeur ging uit naar het Telegraaf stuk van de ‘mooie moslima’, maar goed die journalistieke charlatans kunnen niet iedere jaar winnen. Dit jaar was het de beurt aan een andere charlatan: Afshin Ellian. Al had Anders Breivik de hele Noorse samenleving afgeslacht onder de kreet ‘Komt allen tot mij’ of ‘Alle donders nog an toe’ dan had hij nog een manier gevonden om een en ander in de schuld van de moslims te schuiven: Was Noorse schutter een geïsoleerde psychopaat. Een uitstekende faalhaas dus.

Slechtste blog 2011

In deze categorie ging mijn voorkeur uit naar Edge of Europe, maar onbedreigd winnaar is hier Geenstijl / Bert Brussen. Ook voor Bert Brussen geldt klaarblijkelijk dat zijn aversie tegen religie in het algemeen en islam in het bijzonder zo ver gaat, dat al zouden de militairen een vrouw half naakt over het Tahrir plein sleuren en mishandelen hij nog de moslimbroederschap de schuld zo geven. Natuurlijk zijn de moslimbroeders één van de winnaars van de revolutie, maar naar moslim religieuze partijen hebben ook de georganiseerde secularisten en centrum-linkse dissidenten ‘goede zaken’ gedaan. Maar goed als je de Nederlandse SGP al met de taliban gaat vergelijken en dat gaat verbinden met Hosni Mubarak dan weten we toch eigenlijk wel genoeg of niet? Ook gezien de score hier en de voorsprong op de rest een snoeiharde faal voor Bert Brussen en Geenstijl en opmerkelijk genoeg geldt dat zelfs voor sommige diehard supporters van Geenstijl en Bert Brussen: Arabische lente nu al pure liefde en vrede. Sommige commenters verheugen zich nu al op 2012.

One thought on “Winnaars en Verliezers 2011 – Dr. Kromzwaard Trofee 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website