C L O S E R Blog

1

Nieuw boek: ‘Salafisme. Utopische idealen in een weerbarstige praktijk’

Salafisme. Utopische idealen in een weerbarstige praktijk dat ik heb geschreven met Joas Wagemakers en Carmen Becker verschijnt op woensdag 14 mei.

0

K7 moskeekoepels – Een handreiking voor overheden tegen Koranschennis

Het verbranden van de Koran in het openbaar of het vernielen ervan gebeurt met enige regelmaat ook in Nederland. We kunnen dit zien als een vorm van spektakelactivisme. Dit maakt tegenreacties zeer ingewikkeld. Er is nu een interessant initiatief van de K7 moskeekoepels voor een handreiking, toolkit, Koranschennis.

0

Klacht bij het VN-mensenrechtencomité tegen Parlementaire onderzoekscommissie Ongewenste Buitenlandse Invloed

Gedupeerde moslims stappen naar VN-mensenrechtencomité tegen POCOB (Parlementaire onderzoekscommissie Ongewenste Buitenlandse Invloed) Onder begeleiding van Stichting Ummah Project stappen diverse moslims die onderwerp waren van de verhoren van de Parlementaire onderzoekscommissie Ongewenste Buitenlandse Invloed...

0

Ruimte voor openbaarheid, religie en diversiteit: Gebed, stilte en scholen

Wat is een openbare school en wat maakt een openbare school openbaar? Religie is daarbij een cruciaal en ingewikkeld vraagstuk in diverse landen. Dit zien we nu ook weer in de discussies naar aanleiding van de het verzoek van de leerlingen van het Leidsche Rijn College in Utrecht om een eigen gebedsruimte.