C l o s e r: Huiselijk geweld, Blijf van mijn lijf-huizen

You may also like...

5 Responses

  1. n.s. says:

    Voeg daarbij dat – door socio-economische factoren- Moslim-vrouwen meer aangewezen zijn op de blijf van-mijn-lijf-huizen dan autochtone vrouwen of vrouwen uit eerdere immigratie golven en 30% is een overstatement.

    Verder zegt dit geschoemel met cijfers (66.7%ipv30%) en termen (autochtoon/Islamitisch) nogal wat over de integriteit van rus en hirshi ali.

    • Carla Rus says:

      Geachte schrijver van het laatste commentaar

      Rijkelijk laat, zie ik deze site plus de commentaren.
      In de eerste plaats wil ik zeggen dat ik de 60 % die ik noemde, natuurlijk niet uit mijn duim zijn gezogen (dus ik heb niet met cijfers gesjoemeld wat hierboven wordt beweerd. Dit percentage komt uit een onderzoek verricht door een gerenomeerd onderzoeksinstituut: het Trimbos-instituut. Het komt overeen met mijn ervaringen. Er wordt hierboven gesproken over een percentage van 30 %. Dat kan. Ik kan de cijfers niet natrekken. Maar het lijkt er op of de Surinaamse vrouwen hierbij niet zijn meegerekend. Of toch wel? Er wonen veel hindoestaanse hindoestanen, maar toch ook nogal wat islamitische hindoestanen in Nederland.
      Ik ben het met een van de schrijvers hierboven eens, dat de door mij geobserveerde toename van moslima’s in Oranjehuizen en blijf-van-mijn-lijf huizen, ook als positief gezien kan worden. Ze komen in opstand en kunnen de weg vinden! Ook ben ik het met een andere schrijver eens, dat de islam door vrouwen juist gebruikt wordt bij hun emancipatie. Dat is mooi. Helaas zie ik toch ook nog dat de impliciete boodschap hoe je je als moslima behoort te gedragen, zo sterk is, dat de moslima’s zich soms gevangen voelen. Maar, ik zie als psychiater natuurlijk een specifieke uitsnede uit de bevolking en kan dus moeilijk algemene uitspraken doen hierover.

  2. astrid says:

    hallo ik ben astrid een moeder van 4 kinderen en ik werd 14 jaar lang mishandelt door mijn man aan amerikaan ****hij woond nu al sinds 1988 in nederland. hij heeft mij 14 jaar lang geslaagen en ik moest van berauwjeugdzorg uithuis ik heb weer 2 jaar bij me auders gewoond daarna een half jaar opstraat gezworven van pasantenverblijf naar pas, van de stichting ixs in amersfoort wat bij het blijf hooren maar nu zit ik bij wier geslooten omdat ik geen dak boven mijn hoofd heb ik wil graag bij mij kinderen in de buurt woonen die woonen nog bij hun vader ****. ik ben 14 jaar met hem getrouwd en heb nooit een scheiding aangevraagd. dat heb ik nooit gedaan van berauwjeugdzorg moest ik uithuis toen ik 34 jaar was moest ik ineens van mijn gezindsvoogd corine bijsterboss uithuis wand mijn kinderen stonden onder o.t.s. ****maar het is moeilijk voor mij om een zelfstandige woonig te krijgen in amersfoort. nu zit ik weer bij de wier in dedolder op een geslooten afdeling ik heb geeneens vrijheid wand ik kan er niet uit is dit iets voor slachtofferhulp mijn email adress is . fleurijn@hotmail.com.

    EDIT MdK, Names have been deleted, in order to protect the privacy.

  1. May 24, 2006

    […] Nou dat klopt dus niet helemaal. Ik herhaal hieronder even wat ik al eerder in een post hier heb gezegd: In een discussie met Anja Meulenbelt stelt Rus dat haar caseload (aantal clienten) op een gegeven moment uit 75% procent allochtone vrouwen bestond. In diezelfde discussie stelt Anja Meulenbelt dat 40% niet van allochone komaf is. Dat correspondeert wel met het eerste cijfer maar niet met het tweede. Maar goed verderop in diezelfde discussie, keert Rus weer terug naar 60% dus laten we dat aanhouden.Vrijdag jl. was er een uitzending van 1 op de middag waarin o.a. Ceylan Pektas-Weber, voorzitster van Al-Nisa en werkzaam bij IHSAN, en de directeur van Federatie Opvang waren. Op het blog van Anja Meulenbelt schrijft zij in het stuk PAK HUISELIJK GEWELD AAN, NIET DE ISLAM over die uitzending. Zij stelt dat Hirsi Ali meermalen heeft gezegd dat 80% van de vrouwen in de opvang, moslimvrouwen zijn. Een dergelijke uitspraak van haar heb ik niet terug kunnen vinden. Wel stelt Hirsi Ali dat dat het geweld tegen vrouwen binnen bepaalde groepen – veelal islamitische- migranten buitenproportioneel is. Blijf-van-mijn-lijfhuizen herbergen voor 2/3 migranten vrouwen terwijl etnische minderheden slechts 10% van de bevolking vormen; […]

  2. January 13, 2011

    […] […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *