Wie leidt de dans…

Interessant commentaar in Trouw over dr. Kaou thar Darmoni, een Tunesische deskundige in de orientaalse dans. Zij stelt dat in de emancipatie van vrouwen, de man de norm is geweest.

Op de Internationale vrouwendag poneerde zij de stelling dat de vrouwen hier het contact met hun vrouwelijke kracht hebben verloren. Daaraan schrijft zij toe dat zo weinig van haar seksegenoten door het ‘glazen plafond’ zijn gebroken en de weinige vrouwen die wel tot de top doordrongen zo vaak op ‘half-mannen’ lijken.

En misschien nog wel provocerender:

Volgens Darmoni kunnen de vrouwen in Nederland nog het nodige van de Arabische cultuur leren, hoe vrouwonvriendelijk die ook is. Daarmee gaf ze tevens aan dat onze dominante cultuur wel degelijk iets van immigranten kan opsteken.

Nou niet gelijk in voorspelbare reflexen schieten, laat het eerst even rustig op je in werken (dan tot 10 tellen) en geef dan je reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website