C L O S E R – Je loog tegen mij…

You may also like...

2 Responses

  1. Je slaat de plank weer op verscheidene punten vreselijk mis, Martijn.

    Ten eerste is er geen politiek-incorrecte kerk. Hoewel sommige van de trouwe bezoekers van mijn site me de rug hebben toegekeerd na mijn bekentenis dat ik tijdens de laatste verkiezingen PvdA heb gestemd, is er geen sprake van een ‘kerk’ met taboes, dogma’s, excommunicaties en dat soort dingen. Een Linkse Kerk is er wél.

    Ten tweede komt alle kritiek op Hirsi Ali wel degelijk voort uit politiekcorrect, linksig gedachtegoed. Ayaan heeft gezondigd door op een beschaafde manier dingen te zeggen die progressief Nederland niet wil horen, toch werd er voortdurend gezeurd over de ‘toon’ die ze bezigt en over het feit dat ze ‘polariseert’. Van een inhoudelijke discussie is het nooit gekomen. Dat je dingen niet zou mogen zeggen omdat je dan ‘polariseert’ is politiekcorrecte nonsens.

    Ten derde is het wel degelijk verspilling van geld om uit te zoeken wat je gewoon op pagina 7 van Hirsi Ali’s boek De Jongetjesfabriek had kunnen lezen. Waarom moet ik aan die agitprop meebetalen, die zich ook nog eens heel selectief richt tegen Hirsi Ali? Is het dan niet zo dat Hirsi Ali’s broer gewoon is voorgelogen door de makers van Zembla?

    Ik weet niet wat je bedoelt met die wetenschappelijke stukken waarvan de uitkomst niet bevalt, toch niet het WRR-rapport? Dat heeft met wetenschap niks te maken. Of vind je een rapport waarin wel de goede resultaten van een bepaald geneesmiddel, maar niet de dodelijke bijwerkingen worden genoemd ‘wetenschappelijk’?

    Ten tweede beschouwt niemand Ayaan als heilig. Ayaan is in alle opzichten de dupe van een bijzonder kwaadaardige hetzecampagne tegen haar, er is nooit inhoudelijk over haar gediscussieerd en terwijl zij moet onderduiken omdat ze wordt bedreigd, doet ‘progressief’ Nederland toch alsof zij het is die moslims tot slachtoffer maakt. Mensen die haar steunen worden daar terecht boos over, maar dat is nog geen heiligverklaring.

    Nu is Ayaan dan eindelijk weggetreiterd door Jan Salie. We staan weer eens vreselijk voor lul in de wereld.

  2. martijn says:

    De politiek-incorrecte kerk duldt geen kritiek op Hirsi Ali. Kritiek hebben op Zembla dat ze gelogen hebben is wel erg hypocriet als je niet tegelijkertijd Hirsi Ali bekritiseerd dat ze gelogen heeft. Net als de linkse kerk gebruikt de politiek-incorrecte kerk de tweede wereldoorlog als referentiepunt. Zie jou belachelijke verwijzing naar Wijblijvenhier.nl als ‘Allah-jugend’. Mensen die ook maar iets vriendelijks durven te zeggen over moslims worden gekenschetst als dhimmi’s, politiek-correcten of zelfs NSB-ers. Er is dus wel degelijk sprake van een ‘kerk’ met taboes, dogma’s en excommunicaties.

    Inderdaad is er een schrijnend gebrek aan inhoudelijke kritiek op Hirsi Ali. Sommige linkse mensen lijken net zo verblind door hun afkeer van haar, als sommige politiek-incorrecte kerklui verblind zijn door hun verafgoding van haar. Doordat ze haar vluchtverhaal heeft verzonnen is er wel degelijk een probleem voor haar aangezien haar autoriteit daar deels op gebaseerd is en aangezien een dergelijke leugen bij anderen leidt tot intrekking van de nationaliteit (ik vraag me overigens af of dat in haar geval wel kan. Heeft zij nog de Somalische nationaliteit? Welke nationaliteit heeft ze als de Nederlandse wordt ingetrokken? Je kunt haar niet statenloos maken volgens mij).

    Ik ben het wel met je eens dat het geld verspilling is, maar dat is toch zeker geen reden om kritiek te hebben op een programma? Ik vind studio sport ook geldverspilling, maar het is wel een goed programma.

    Met die wetenschappelijke stukken zou ik inderdaad de WRR-rapporten kunnen bedoelen. De WRR had als doel de democratische tendensen te verkennen. Een volledig legitiem doel. Dat er ook andere tendensen zijn doet daar niks aan af. Dat maakt het niet onwetenschappelijk. Het opent wel de ruimte voor de wetenschappelijke kritiek die ik op het rapport heb en die ook bijvoorbeeld Van Baalen (VVD) ook heb horen uiten.

    Dat we voor lul staan, is toch echt de minste van mijn zorgen. Wat we ons moeten realiseren is dat vluchtelingen goede redenen kunnen hebben om te liegen en dat het gros van ons hetzelfde zou doen. Het verhaal over uithuwelijken van Zembla is zwak, want het is lang niet altijd zo’n clear cut verhaal over dwang. In het rapport over gedwongen huwelijken dat ik geschreven heb met Edien Bartels (linkerkolom deze site) staan bijvoorbeeld enkele casussen van ge-arrangeerde huwelijken. Niemand kan met droge ogen beweren dat deze vrouwen en mannen gedwongen zijn, toch is het duidelijk dat het niet helemaal snor zit. Een dergelijk grijs gebied kan heel goed bij Hirsi Ali het geval zijn.

    Er moet inderdaad eens fatsoenlijk inhoudelijk gediscussieerd worden over de standpunten van bijv. Hirsi Ali. Aan beide zijden is er wel degelijk een soort pavlov-reactie als haar naam valt. Waar Zembla zich volledig belachelijk maakt door non-nieuws te presenteren als een scoop, maakt de politiek-incorrecte kerk zich op haar beurt belachelijk door het inderdaad als nieuws op te vatten. De Zembla-uitzending was toch zeker niet meer waard dan een schouderophalen, spottend gegrinnik en over de orde van de dag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *