Nederlanders doden 18 Afghaanse strijders

Met deze post ga ik waarschijnlijk een groot risico lopen, maar vooruit: Nederlanders doden 18 Afghaanse strijders – telegraaf.nl en Nederlanders doden 18 Afghanen – AD.nl
De genuanceerde koppen in de Telegraaf en het AD bevallen me wel, maar dan de reacties! Kijk, ik snap ook wel dat het daar oorlog is en dat ‘we’ op een democratische manier ‘onze jongens’ een oorlog hebben ingestuurd (onder het mom van een humanitaire actie) en dat er in een oorlog met scherp geschoten wordt snap ik ook; ik zou me ook niet laten afschieten.

Maar moeten die reacties nou?

Uit de Telegraaf een bloemlezing:

k ben trots op onze Hollandse jongen.
S. van Munster, den Haag vr 21/7, 18:19

Prachtig , alleen jammer dat het er maar 18 zijn, liever 18 000
Piet Schiet, Schiedam vr 21/7, 18:19

Wie was de baas in deze actie: George Bush of Jan Peter?
Jan Zaal, Leiden vr 21/7, 18:23

Eindelijk ben ik eens TROTS op Nederland!
Dr.R. Clavan, Katwoude vr 21/7, 18:24

Goeie zaak. Aanpakken die terroristen. Ik ben blij dat Nederland nu wel doet waar ze in Sebrenica geen mogelijkheden toe hadden.
Richard, Zaandam vr 21/7, 18:25

goede actie mannen! Ik kan verlopig nog thuis blijven.
basmann, lisse vr 21/7, 18:25

Nou ik ben benieuwd. Krijgen we weer kamervragen van de Partij voor de Allochtonen, D66, Groen Links en de Sp. Moties van afkeuring, wantrouwen tegen de Minister van Defensie, Justie etc.. De Krijgsraad zal het ook weer druk krijgen.
Magdalena, Apeldoorn vr 21/7, 18:28

Benieuwd wat het OM hier mee gaat doen. Lijkt me toch iets meer dan de heksenjacht op Erik O. Misschien is het verstandig om de top van het OM mee te laten draaien. Dan kan zij op niveau ervaren en mee beslissen of er een wel of niet veilige omgeving voor de werkzaamheden voor onze jongens gehandhaafd kan worden.
Verhulst, Breda vr 21/7, 18:30

Klasse jongens!! Pakken die zooi. Geen genade voor die moslim extremisten. Respect voor wat jullie in dat verre land presteren om ons in het westen van het terrorisme te verlossen!
KM, Overveen vr 21/7, 18:35

Go hit them boys!!! Dit is het beste weerwoord wat jullie konden geven op figuren die zeggen dat jullie geen profs zijn. Ik heb niets met het land Nederland, maar de defensie behoort tot de absolute wereldtop! Leve de Nederlandse strijdkrachten, en hou jezelf heel!
Sjonnie, Heerenveen vr 21/7, 18:43

Een trieste zaak, onze jongens doen hun werk maar hebben daar niks te zoeken.
Theo de vries, Amsterdam vr 21/7, 18:45

Bravo mannen van Piet Hein, Michiel de Ruiter, en Maarten Harpertz Tromp.Draag uw Commando baretten met ere. En laten de jongens van van Heuzt(Rode baretten)revanche nemen op die slappe kliek van links,die hen heeft laten stikken met veel te lichte wapens in Screbenica, inclusief die slappe hap van Unifil die het lef had Nederlandse jongens met verrekijkertjes en een lichte bewapening te laten spelen in Libanon.Ten aanval tegen die terroristen.
Fabritius, Buren vr 21/7, 18:49

Hier zal wel net als bij Erik O een rechtzaak van komen. Maar goed dat niet 1 comando heeft geschoten, valt nu lastiger te bewijzen wie daadwerkelijk zo’n pipo heeft neergeknald.
HB, ‘s-Berg vr 21/7, 18:53

kan die marijnnesen weer gaan schreeuwe en bos en dat wijf van groenlinks, pffff word zo moe van die partijen
jan,, holland vr 21/7, 18:53

Als die linkse kant maar weer geen vragen gaat stellen. Zo in de trant van;terroristen zijn toch ook mensen, dit is geen humane actie.Daar worden ze nu aangepakt hier gaan ze vrijuit. Wat Richard schrijft sta ik volledig achter.
Debby, vr 21/7, 18:54

Ze pakken het nu goed aan. Goed materieel en goede manschappen. Ik ben trots op de Nederlandse soldaten.
S. v. Oranje, Boxmeer vr 21/7, 18:56

Kom op mannen schiet ze allemaal maar neer. Mocht het OM om de hoek komen ook direct neerknallen.
joost, mag het weten vr 21/7, 18:58

Walgelijk Nederland is dus al even erg als Israel, Amerika en de NAVO kruisvaarders door onschuldige burgers te vermoorden en te bombarderen. Zijn jullie nou trots op jullie moordenaars van vrouwen en kinderen? Heel het Midden Oosten heeft een bloedhekel aan het westen en Israel en die bom gaat barsten binnenkort in jullie eigen Europa.
Omar Maliki, Eindhoven vr 21/7, 19:02

trost moet je zijn als je iets oplos zonder iemand dood te maken..
l.h.miesen, maastricht vr 21/7, 19:02

Mijn complimenten voor onze soldaten, geen genade voor moslim-extremisten, afmaken dat schoorm, die mensen willen helemaal geen democratie, nee natuurlijk niet, je moet naar hun pijpen dansen en voor de rest je mond houden. Ik hoop op nog veel meer van dit soort positieve reakties van ons leger.
kees, leeuwarden vr 21/7, 19:05

Wacht maar tot we een paar jaar verder zijn, kijken of de stemming onder de rechtse rakkers dan nog zo positief is. In Vietnam destijds zouden de Amerikanen ook even snel orde op zaken gaan stellen. We weten hoe dat is afgelopen. Mijn mening is onveranderd, het is en blijft daar een wespennest en dat zal zo blijven.
Jan, Rotterdam vr 21/7, 19:07

Dat waren helemaal geen strijders maar burgers die gebombardeerd werden met Apache’s en F-16’s. Weer een gevallletje van extreem buitensporig geweld op slechts nieuwsgierige moslimburgers.
Kees, den haag vr 21/7, 19:07

Is dit bekendmaken wel tactisch en/of verstandig? Nu krijgen onze jongens en meiden het in Afghanistan misschien nog moeilijker. Dat ze het gedaan hebben is volgens mij begrijpelijk in een oorlog.Prima dus, maar om dan de P.R.te zoeken lijkt me dom. Waarschijnlijk hebben die “stuurlui” in Den Haag daar geen oren naar.
Wil Bakema, Eindhoven vr 21/7, 19:10

tuurlijk geen nederlandse soldaten dood maar wel een bom in de metro bus of trein door die achterlijke acties .wees er maar trots op .ze kunnen beter hier helpen boeven vangen.
gerda, gouda vr 21/7, 19:12

allemaal rechts propaganda. Wie zegt dat dit taliban strijders zijn?
C. ommanda, 104 verkennings en waarnemings compagnie vr 21/7, 19:15

Maai ze allemaal maar neer en dan weer naar huis. of word dit ook weer niet geplaatst.

Dat is de eerste pagina, maar gelukkig komen daarna nog wel wat genuanceerdere reacties. Zelfde patroon bij het AD.nl

Alle lof en steun voor onze NL Commando’s die in de oorlog tegen het terrorsme , dit getal van 18 zullen verhonderdvoudigen.
Natuurlijk zal de linkse kerk onder leiding van Groen links trachtten om verdeeldheid te zaaien, maar ik ben ervan overtuigd dat de grote meerderheid van Nederland vierkant achter deze acties staat.
Hamars – Rotterdam – 21/07/06 – 18:02:54

hahahah en wie zegt dat ze wel taliban waren? iedee afghaan of waar het op lijkt is een aspirante taliban. dus geen reden tot juichen.
nestor – Den Haag – 21/07/06 – 17:58:31

Dit is pas het begin,de amerikanen die er de laatste jaren een puinhoop van gemaakt hebben,laten het nu over aan de europese landen,Nederland is in deze politieke list getrapt.Welke politici zal bij deze uitzending zijn voordeel halen? Heb 35 dienstjaren bij de KM,maar naar mijn mening maakt NL politiek over de ruggen van de uitgezonden militairen,e.e.a. zal veranderen als de lijkenzakken komen.Nederland zou naar Afganistan gaan om te bouwen. poor dutch.
Henric – Leck – 21/07/06 – 17:56:29

Ja moeten ze trots op zijn! Is net vossen jacht in Nederland, hoi, hoi we hebben weer een. Ook die verzetstrijders zijn mensen, sorry terroristen.
oorlogje spelen – Spiegel van Amerika – 21/07/06 – 17:56:15

Ze hebben wat geleerd van Srebreniça.
Ratko M – Thanks dutchbat – 21/07/06 – 17:53:40

moeten we hier trots op zijn? we kweken beroepsmoordenaars en als die terugkomen van hun missie zitten we met een aaantal zwaar psychisch gestoorde getrainde moordenaars.. nee lijkt me idd fijn.
bangerik – den haag – 21/07/06 – 17:44:37

neer knallen die bende
jeu – elsloo – 21/07/06 – 17:43:11

Er worden nooit Nederlanders gedood. Dat valt me elke keer toch wel op. Zijn ze dan echt zo goed??
Barry Hoen – Nijmegen – 21/07/06 – 17:43:10

Ik ben trots op onze NL Commando’s 😀
Moontjuh – Rotterdam – 21/07/06 – 17:29:45

Goede zaak!!! En al die lui maar kankeren op het Nederlandse leger. Nederland staat heus wel z`n mannetje. Ze knokken daar in Uruzgan tegen lui die al meer dan 20 jaar oorlog voeren, superervaren dus. En ook Taliban heeft nachtkijkers en laptops. Petje af voor de Nederlandse militairen
Kees de G. – Schiedam – 21/07/06 – 16:51:37

Het lijkt er op (de genuanceerdere reageerders even buiten beschouwing gelaten) dat we een oorlogszuchtig volkje geworden zijn en de strijd in Afghanistan gebruiken als spiegel (vergrootglas) voor onze eigen interne tegenstellingen. Gebeurt niet alleen hier overigens, een filmpje met propaganda voor de gewelddadige jihad met daarop doodskisten met Nederlandse vlaggen bestaat ook al enige tijd. De Telegraaf vat het nog eens keurig samen onder de kop Trots, maar ongerust, waarbij ze dan opvallend genoeg die ene reactie van Omar niet noemen terwijl die toch wel enige consternatie heeft veroorzaakt bij de andere reageerders.

Dan nog even wat over die andere oorlog; in Libanon. Ik vind de verslaggeving erover in het algemeen heel behoorlijk; men doet in ieder geval echt een poging om beide zijden van het verhaal te laten zien zowel bij RTL4 als bij de Publieke Omroep. Maar zoals OPlawaai, al opmerkte, waarom moet dat in bijna alle gevallen gaan om mensen met Nederlandse loyaliteiten. Ze spreken Nederlands meestal da’s natuurlijk wel zo makkelijk, maar zijn we hier in Nederland dan zover verwijderd geraakt van de internationale wel en wee dat we alleen nog maar kunnen meeleven als er Nederlanders bij betrokken zijn (zoals bij de tsunami in Java; eerst geen later wel Nederlandse slachtoffers….en die mensen daar dan). Of hoort dat bij de emo-tv van tegenwoordig? Of sta ik gewoon te ver van de moderne medemens om dat nog te snappen? Ik heb daar overigens wel een ideetje voor dat ik binnen 48 uur eens zal lanceren.

3 thoughts on “Nederlanders doden 18 Afghaanse strijders

 1. oorlogszuchtig? nee, er gaapt op z’n minst 1 kloof door nederland. Dit hier is de kant van de Vinex-skihut-Telegraaf-gesundes-Volksempfinden groep.

 2. Ey, zow hallo!
  wat denken jullie welniet!
  ik ben ook moslims hoor!
  dus je moet maar beter niet oer m gelloof praten..
  maare jaa
  wat komen jullie allemaal met :
  zo nou ben ik i trots op de Nederlanders!
  ofzo flikr tog op! (piep)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website