Nederlandse Islamitische Omroep – 'Salafist' helpt NIO-reporters

Nederlandse Islamitische Omroep – ‘Salafist’ helpt NIO-reporters
‘Salafist’ helpt NIO-reporters

Dinsdag 19 september, direct na het interview met Marcouch, gingen de twee NIO-verslaggevers de wijk in om de sfeer te proeven en om enkele van de jongeren te spreken te krijgen. In de Mondriaanstraat kwam het tot een dreigende situatie. Een jongen van een jaar of achttien dacht dat hij stiekem gefilmd werd door de cameraman van de NIO. Alle ontkenningen ten spijt bleef hij daarvan overtuigd en eiste de beelden te zien waar hij op stond. Net toen hij, inmiddels in gezelschap van wat vrienden, besloten had dat de enige oplossing het vernielen van de NIO-camera was, kwam daar een jongeman op de fiets aangereden. Ali, eind twintig of begin dertig, ringbaardje, wijde kleren, opgerolde broekspijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website