WijBlijvenHier.nl – Verkiezing Moslim van het Jaar 2006

You may also like...

8 Responses

  1. Heb je gewoon één op één het persbericht van Wij blijven hier! overgenomen, Martijn? Doe eens één scherpe analyse noemen die het afgelopen anderhalf jaar op die site heeft gestaan? Eentje maar. De mensen achter Wijblijvenhier zijn talentloze, leugenachtige, intolerante en uitermate gevaarlijke extremisten. Het linke is dat ze door verstandige mensen als jijzelf blijkbaar worden gezien als voorbeeld hoe het ook kan. Maar ik meen dit serieus: ik heb liever tien Sheikh Fawazzen dan één Faisal Mirza.

  2. martijn says:

    Yep Peter dat heb ik inderdaad. Ik moet het je eens zijn als het gaat om scherpe analyses het laatste jaar op die site. Dat mis ik ook wel, hoewel ik de aandacht voor de ingezonden brieven in de Volkskrant van o.a. Van de Ven wel aardig vind. Ik kan niet zeggen dat ik hen extremisten van welke soort dan ook vind. Waarom heb je liever Fawaz dan Faisal Mirza?

  3. Ik heb liever Fawaz omdat-ie eerlijk is over zijn bedoelingen en Faisal Mirza is dat zeker niet. Op Wij blijven hier! worden mensen gedemoniseerd, er wordt expliciet gedreigd (mensen moeten hun bek houden over de islam, want straks, als ze oud en hulpbehoevend zijn, konden ze wel eens een moslim aan hun bed vinden en dan kon er wel eens heup breken) en er worden beweringen gedaan als: ‘Liever leef ik in een islamitische dictatuur dan in een land waar je elkaar zomaar voor geitenneuker mag uitschelden’. Dat vind ik extremistisch. Zeg nou zelf: vind je dat niet extremistisch? Ik vind het erger dan alles wat Fawaz ooit heeft gezegd.

    Het ergste is nog dat Wij blijven hier! door verstandige mensen wordt gezien als representatief voor ‘gematigde moslims’. Dat doet de bezoekers van mijn site weer besluiten dat er dus helemaal geen ‘gematigde moslims’ zijn. En dan denk ik: ze hébben een punt.

    Wij blijven hier! is niet alleen gevaarlijk voor niet-moslims, maar nog veel gevaarlijk voor wel-moslims, die gewoon zonder gehannes in Nederland willen leven.

  4. martijn says:

    Ik kan de beweringen die je noemt niet direct terug vinden, maar ken ze wel. Volgens mij zijn ze geen van beiden van Faisal Mirza of vergis ik me? De eerste leek me destijds vooral spottend bedoeld eerlijk gezegd en de tweede heb ik al vaker gehoord (niet alleen op Wijblijvenhier.nl). Een dergelijke uitspraak is op z’n minst nogal naief en heb geen idee wat men daar nu precies mee bedoelt.

    Je hebt wel gelijk dat Wijblijvenhier.nl door veel mensen gezien wordt als representatief voor de gematigde moslim. De vraag is natuurlijk wat dat is een gematigde moslim. Zijn dat moslims die homoseksualiteit goedkeuren, terreuraanslagen zonder voorbehoud afkeuren of kunnen dat ook conservatievelingen zijn op ethisch gebied? Voor mezelf slaag ik er niet echt in om een bepaald etiket op Wijblijvenhier.nl te plaatsen, maar ik vind zeker niet alle bijdragen en auteurs op die site extremistisch of conservatief.

  5. De uitspraken zijn inderdaad niet van Faisal zelf, maar hij vertegenwoordigt die site. Faisal, Ashraf Ashrafi, ik lust ze allemaal niet.

    Typisch dat je een tekst van Geenstijl, altijd overduidelijk satirisch bedoeld, wel bestempelt als racistisch, maar een expliciet dreigement van een moslim is dan weer spottend en kan weer wel.

    Maar ik noemde slechts wat voorbeelden. Op Wij blijven hier! worden andermans woorden steeds verdraaid, er wordt gelogen over mensen, er wordt gedemoniseerd en haatgezaaid. Alleemaal op heel redelijke toon, dus niet dat rabiate geschreeuw van Elqalem.nl, dus de welwillende multiculturalist denkt al gauw: zie je nou wel, zo kan het ook.

    Een gematigde moslim is iemand voor wie ik niet bang hoef te zijn, simpel zat. Dat ik dus zeg: die profeet van jullie, die had een nogal ongezonde belangstelling voor heel jonge meisjes, hè? en dat ik dat dan overleef.

  6. martijn says:

    Tsja racistisch was niet zo’n gelukkig gevonden term voor Geenstijl. Die zijn er vooral ter meerdere eer een glorie van henzelf, een soort hogepriesters-van-kijk-eens-hoe-moreel-verheven-en-goed-wij-zijn-en-wat-wij-durven- door-anderen-te-kakken-te zetten. Satire? Laat me niet lachen. Schrijven kunnen ze niet en wat ze doen is vooral afzeiken van personen; dat is geen satire. Satire is een kunst, zij zijn hoogstens wannabees.

    Moet ik jou ook verantwoordelijk houden van alles wat je gasten in hun grotere teksten en hun commentaren schrijven? Vertegenwoordig jij al je schrijvers?

    Ben jij bang dan voor Wijblijvenhier of Elqalem? Waar ben je dan bang voor?

  7. Ach ja, over Geenstijl zullen we het wel nooit eens worden. Ik vind Geenstijl geniaal, al gaan de makers wel eens over de schreef. Maar ja, dat geburde Picasso ook, van tijd tot tijd.

    Het verschil tussen mij en Faisal Mirza is dat ik een podium bied aan mensen van diverse pluimage. Wij blijven hier! is een collectief van mensen van dezelfde signatuur. Ze zullen het over weinig dingen oneens zijn. Dezelfde rare obsessie met detaillistische regeltjes, dezelfde soort pavlov-reacties op de actualiteit. Als er weer iets aan de hand is, bijvoorbeeld een moslimse voetballer die een niet-moslims voetballer op het veld mishandelt, dan weet ik al hoe daar op Wij blijven hier! over zal worden geschreven.

    Firza zal nooit ingaan tegen iets dat door één van zijn collega’s wordt geschreven. Ik doe dat voortdurend. Ik neem expliciet en nadrukkelijk afstand van veel dingen die mensen op mijn site schrijven. Het lijkt me dus ondoenlijk mij verantwoordelijk te houden voor wat een ander schrijft.

    Waar ik bang voor ben, mag onderhand toch wel duidelijk zijn: ik ben bang om mijn vrijheid te verleizen en nog veel banger dat mijn kinderen straks in onvrijheid leven, omdat onze wetgevers, uit angst voor de gewelddadige reacties van intolerante moslims, ons allerlei beperkingen opleggen.

    Ik ben niet bang voor Wij blijven hier! of Elqalem.nl, maar wel voor de beweging erachter. Door Wij blijven hier! goed te lezen, kom ik erachter hoe veel van mijn medeburgers denken. En daar word ik niet vrolijk van.

  8. Meer says:

    bah jullie mensen zijn echt te achterdochtig… Niet alles is zo zwart en wit! Hopelijk denken jullie er nu bijna 2 jaar later anders over anders is het wel heel erg gesteld met jullie. Mensen zoals jullie verzieken de samenleving en niet de schrijvers van wijblijvenhier.

    Zucht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *