VPRO – Searching for the Wrong-Eyed Jesus

You may also like...

3 Responses

  1. peter says:

    Fascinerend, maar ik vond het de naam documentaire niet waard. Dit is pure fictie, zowel van de kant van de maker als van de personen die erin meedoen: Johnny Dowd die opeens op een autowrak zit te zingen, Edwards die al banjo spelend door de wildernis loopt. Het gekke is dat het lijkt alsof ze dit zonder knipoog gemaakt hebben, alsof ze in die moddervette representatie van de “deep South” (zijn gaan) geloven. Maar misschien parodieert het Zuiden zichzelf wel zonder het door te hebben. Zoals Edwards zijn eigen gekte speelt.

  2. martijn says:

    Point taken en volledig terecht volgens mij. De term road movie past hier beter.

  3. peter says:

    Road movie, precies, dat is het. En een goeie dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *