Radicaliserende vrouwen. Nederlandse communistische vrouwen (1946-1970) en Nederlandse islamitische vrouwen (1989-heden), een comparatieve analyse

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties – Radicaliserende vrouwen. Nederlandse communistische vrouwen (1946-1970) en Nederlandse islamitische vrouwen (1989-heden), een comparatieve analyse

In het eerste essay van deze bundel vergelijkt dr. Jolande Withuis de radicalisering van islamitische vrouwen nu met die van Nederlandse communistische vrouwen in de periode 1945-1965. Haar belangrijkste bevinding: moslimvrouwen en -meisjes die radicaliseren, doen dit sneller en anders dan mannen.Het tweede en derde essay zijn co-referaten op het eerste. Hoogleraar groepsdynamica Roel Meertens is deskundig op het gebied van sektevormingsprocessen. Hij schreef het essay ‘Radicaliserende moslims en moslima’s sociaal-psychologisch bekeken’. Het derde essay, ‘Door het patriarchaat uitgebuit’, is van schrijfster en columniste Nahed Selim (auteur van het boek ‘De vrouwen van de profeet’).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website