Having fun / making fun

You may also like...

6 Responses

  1. deDeurs says:

    Het gaat niet om het godsdienstwaanzinnige gebral van 1 man en zelfs niet van 10 of 50. Er is een veelvoud aan mensen die hen serieus nemen. Er zijn er nog meer die zeggen hem een archaïsche idioot te vinden maar toch de islaamse geschriften erbij halen, ‘ja, kijk, dit en dit staat er wel degelijk.’ Asef Bayat komt met een reactie die van normaal, zinnig denken getuigt, toch hoor je ook bij hem die geloofsketenen rammelen.
    Het grote verschil tussen jou en mij is dat jij religieuze overtuigingen en door mensen verzonnen Godsgeschriften serieus neemt, en ik niet. En jij verkettert mij daar net zo hard om als elke andere fanatieke christen of moslim. Daar trek ik mijn conclusie uit, Martijn. Ik geef mijn mening, maar verwacht niet dat de rest van de wereld het daar mee eens is. Jij vindt iedereen die jouw mening niet deelt, keukenafval. Jouw meningen die dus net zo ongenuanceerd zijn als de mijne.

  2. martijn says:

    De geloofsketenen rammelen? Je hebt echt geen idee he hoever je er in dit geval naast zit. Je doet uitspraken over mensen zonder ze te kennen, zonder hun achtergrond te kennen. Ja geen wonder dat je overal geloofsketenen hoort rammelen.

    Inderdaad neem ik de overtuigingen van mensen serieus als ze dat zelf ook doen. Of men nu religieus is of niet. Ik verketter het feit dat jij je eenzijdige kijk presenteert als feit en vervolgens net zo intolerant uithaalt naar ‘de christen’ of ‘de moslim’ als je hen verwijt dat ze doen.

    Ik heb geenidee welke conclusie je er uittrekt.

    Ik vind helemaal niet dat andere meningen keukenafval zijn; je doet maar met je meningen. Ik neem jouw mening net zo serieus als die van een ander en bestempel ze niet als keukenafval. Integendeel zelfs, ik neem ze zeer serieus en zie ze als onderdeel van een bredere trend. Ik zeg dat jouw presentatie van de feitjes eenzijdig en hypocriet is en toon dat ook aan. Dat wil helemaal niet zeggen dat ik geen aandacht besteed aan allerlei negatieve kanten of dat ik alleen het rooskleurige er van zie (ik heb mijn share aan scheldpartijen en ander geweld intussen ook wel gehad), maar ik probeer wel mijn objectiviteit te bewaren door de zaken van verschillende kanten te belichten. En inderdaad, ook daarin kan ik soms ongenuanceerd zijn.

  3. deDeurs says:

    De ‘negatieve kanten’, ah ja, daar schrijf ik over. Niet uitsluitend, wel heel vaak. Omdat de kwestie steeds weer opduikt. Iedere keer hoop ik in beveiligingsfilmpjes de koppen van nette Wassenaarse roofovervallers te zien te krijgen, en steeds weer zijn het Noord-Afrikaanse en Antilliaanse smoelen. Raar he, als je daar ongenuanceerd van wordt?
    Maar wat zijn nou je bezwaren tegen mij? Ik schrijf niet over normaal functionerende Marokkanen dus die maak ik niet zwart, natuurlijk zijn die er en vormen de meerderheid, ik werk er zelf mee. Maar de groep die fout is moet niet geknuffeld worden, daar moet niet op gereageerd worden met essays over ‘de schoonheid van de islam’, zoals ik gezien heb. En de moslims zelf doen verdomde weinig moeite om hun islam schoon te houden. Natuurlijk zijn de raddraaiers geen moslim, ze staan tijdens ramadan bij Bram Ladage hun murf vol te douwen met patat en in de disco zuipen ze bier. Maar hun ouders zijn wel religieus.

    Wanneer ik NIET ‘ongenuanceerd tekeer zou gaan’ over b.v. schurftige hondvarkens die uit naam van een sprookjeskoning een verkracht meisje van 13 jaar van OVERSPEL beschuldigen en haar stenigen, dan zou ik juist hypocriet zijn. Waar kan ik jouw genuanceerde belichting van deze ‘negatieve kant’ lezen, Martijn? De vooraanstaanden in blogland komen er in elk geval niet mee en ze hebben ongetwijfeld een miljoen excuses. Maar zoiets is geen ver van je bed show meer. Albayrak is de zo veelste overheidsclown die islamjunks uit alle delen van de moslimwereld welkom heet, compleet met families, huwelijksoplichterij, kinderbijslagfraude en idiote ideeën, gebruiken en overtuigingen.

    Velen zijn hier al geboren, prima zaak, maar ga me niet vertellen dat je mensen als Mohammed Enait normaal vindt, of een ongevaarlijk uitzonderingsgeval. Op Maroc.nl is mijnheer een held, hij verzint zijn eigen koran, gooit daarmee Nederlandse rechtsbegrippen omver en wordt er door een of andere gristelijke imbociel van een rechter nog om gerespecteerd ook.

    Over zulke zaken ga ik dus te keer. En als het ongenuanceerd overkomt, het zij zo. Hypocriet en leugenachtig? Opkomen voor mensen die hun geest gezond en vrij willen houden, opkomen voor geknechte vrouwen en uitgehuwelijkte meisjes en slachtoffers van eerwraak en loverboys; hypocriet? Bezoek Bou’s website eens, die staat met z’n ideeën over tolerantie ook zo ongelukkig te spagaten.

  4. martijn says:

    Ja raar he als je slaafs de gewone media volgt. Nee helemaal niet. Maar ik reageer daar dus wel op. Ik heb dan ook geen enkel bezwaar tegen jou; ik ken je helemaal niet. Ik heb bezwaar tegen je schrijfsels en die bezwaren heb ik inmiddels wel duidelijk gemaakt.

    Dat moslims niets doen om de ‘islam schoon te houden’ is onzin. Dadelijk ga je me ook nog vertellen dat je steeds wacht op moslims die direct hebben afstand hebben genomen van aanslagen e.d. Je moet ze alleen wel willen zien. En wat zegt dat verder dat hun ouders religieus zijn?

    En het is hypocriet want als je zoveel weet van de islam als jij pretendeert, je inderdaad de nuance ziet, je ook ziet dat het bij loverboys om een verschijnsel gaat dat van alle tijden is (helaas). Dat vermeld je echter niet en je presenteert je mening als feit op net zo’n intolerante manier als diegenen op wie je je peilen richt. Daar reageer ik tegen; niet tegen je mening op zich. Daar kunnen we het over oneens zijn, maar is je goed recht. Maar de pot en de ketel snap je? En natuurlijk kun je dat verwijt ook naar mij maken nu.

  5. deDeurs says:

    =het is hypocriet want als je zo veel weet van de islam als jij pretendeert=
    …Hebben we het wel over dezelfde deDeurs?

  6. martijn says:

    Wat jij wil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *