Spitsnieuws – 'Kutmarokkanen is geld'

You may also like...

8 Responses

 1. zutman says:

  Knap, deze ophef over het debiele broertje van GS. Ik waardeer Spitsnieuws zeer, vooral om zijn indringende tepelreportages, maar erger me ook regelmatig dood aan het feit dat ze niet kunnen spellen. Gelukkig zijn er genoeg SN-reageurs die dat steeds weer aan de kaak stellen. En SN doet dat ook vaker, tendentieuze archieffoto’s plaatsen. Laatst ook gedaan bij een bericht over Kinderdijk dacht ik. Je weet wel wat je dan kan verwachten, en ja hoor: molens. Alsof kinderdijk niet meer dan dat is.

  De door jou aangehaalde bronnen aangedragen informatie is kort samen te vatten met de steekwoorden ‘geld verdienen’ en ‘boosmakertjes’. Ook kwalificeert eentje ze als ‘racisten’ zonder onderbouwing.

  De hele zaak op zich doet denken aan de zelfontvoering van Jules Croiset in 1987. Ik vemoed dat toen ook geen enkel medium tot ‘rectificatie’ is overgegaan.

  Het enige wat ik zie is een licht tendentieuze kop, die ik van zulk een kwaliteitsmedium niet zou verwachten. Andere kwaliteitsmedia hebben een onbudsman in dienst, toch jammer dat SN geen gebruik wil maken van jouw diensten. Misschien hebben ze wel behoefte aan een spellingscorrector?

 2. gerald van dijk says:

  Het was zonder twijfel goed genoeg om het niet te laten liggen. Ik lees geregeld je blog in een poging om een genuanceerd beeld van de problematiek te krijgen. Hartelijk dank voor je hulp daarbij.
  Gerald van Dijk

 1. December 7, 2008

  […] weblog Closer probeerde opheldering te vinden over een dubieus bericht dat onlangs op Spitsnieuws verscheen. Brute straatroof door […]

 2. December 7, 2008

  […] artikel closer […]

 3. February 23, 2009

  […] 19 december 2008: Omroepvereniging VARA Spits kopt onterecht MarokkanenIn de koppen van SpitsNieuws – de website van Spits – wordt het woord Marokkaan zelfs gebruikt als er geen Marokkaan te bekennen […]

 4. June 19, 2009

  […] naar de praktijken van Spitsnieuws. Natuurlijk is er de hier al eerder behandelde zaak met die overval die nooit heeft plaatsgevonden, maar waarvan Spitsnieuws zeker wist dat het ging om Marokkanen en er zelfs een foto bij plaatste. […]

 5. August 27, 2009

  […] een verkeerde persoon op stond. Iets dergelijks kwamen we hier al eerder tegen bij uitlatingen over Marokkanen, dus toch maar eens gevraagd of Spitsnieuws Online nu en journalistiek medium is of een […]

 6. February 13, 2011

  […] over Marokkanen een foto stond van stenengooiende jongeren in Palestina. Martijn de Koning heeft een blog geschreven over dit onderwerp, waarin hij aantoont dat schreeuwerige en negatieve berichtgeving […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *