Geenstijl freakshow

You may also like...

14 Responses

  1. Abdelkarim says:

    Goed stuk! Helemaal mee eens. Mooi schrijfwerk, hier zou je meer mee moeten doen!

  2. Abdullah says:

    Een mooie fatwa tegen de makers van Geenstijl zoals Van Weesie en die andere klojo’s zou mooi zijn…

  3. Saifulhaq says:

    ‘Hakbar’ is trouwens wel een leuke geuzennaam.

  4. hanu ehbws says:

    Doe iets aan de vele spelfouten in je stukje.

  5. andreas says:

    Heel goed stuk! Ik verbaas me regelmatig over de kritiekloze manier waarop die ‘reaguurders’ achter Geenstijl aan blijven lopen… Het heeft eigenlijk iets heel treurigs…

  6. Rene says:

    Grappig om weggezet te worden als freakshow door een salon socialist.

  7. Wim Heitinga says:

    Goed stuk, hier wordt geenstijl bijna rereduceert tot iconografische verbeelding!

  8. Che-Cuevara says:

    Tja, blijkbaar zijn de salon socialistjes toch wel een beetje bang voor Geenstijl. Dat men hier nu al een semi wetenschappelijke verklaring voor zoekt (die trouwens nergens op slaat)

  9. FlyingDutchman says:

    Geenstijl laat zien dat de keizer geen kleren aan heeft. Dat is iets wat de consensus maatschappij niet aanstaat. Immers, met name politici proberen de zaken mooier voor te stellen dat wat ze zijn.

    Ook islam vrienden die dialoog willen met moslims zoals Khalid Yasin (die vriendschap met ongelovigen afwijst) worden genadeloos ontleed door GeenStijl. Dat Martijn dat niet leuk vindt is schijnheilig.

  10. martijn says:

    Dat laat GS inderdaad zien FlyingDutchman, door er een freakshow van te maken. Het gaat mij er niet om dat ik het wel of niet leuk vind wat GS doet; hoewel ik een vaste lezer van het eerste uur ben en het vaak erg vermakelijk vind. Ik erger me wel aan het feit dat men soms gewoon dingen glashard verzint, er soms een freakshow van maakt die ten koste gaat van minderjarigen en men zelf nogal schijnheilig bezig is. En ik erger me nog meer aan het feit dat de mainstream media überhaupt de GS-redactie serieus neemt. GS is inmiddels zo ingeburgerd in de commercie en bij de ministeries, dat hun rebelse karakter nauwelijks nog serieus te nemen is.

  11. Javier says:

    Goed stuk, ik zie het nu pas. Wat mij zelf altijd opvalt aan Geenstijl zijn alle merkwaardige tegenstellingen en de hypocrisie die daaruit ontstaat.

    Een voorbeeld daarvan is de verhouding tussen de door jou genoemde kleinburgerlijke moraal en Geenstijl’s zelfverklaarde politieke incorrectheid. Een ander is Geenstijl’s verhouding tot het christendom, dat volgens de daar heersende moraal weliswaar fout is, maar toch een fundamenteel andere status moet innemen dan de islam, om alle islamhaat genoeg draagvlak te kunnen geven. Een derde voorbeeld is dat door de reaguurders zorgvuldig gekoesterde zelfbeeld van ‘hardwerkende belastingbetalende autochtoon’ dat het trappen naar mensen met minder status weliswaar mogelijk maakt, maar het afgeven op de excessen van de mensen met meer status weer van een behoorlijk dubbele laag voorziet.

    Als je de Geenstijl artikelen en reacties analyseert dan valt op dat die eigen hypocrisie vaak wordt afgezwakt door het te overschreeuwen. Zo wordt een artikel over Wilders’ gekonkel met Amerikaanse christenfundamentalisten direct gevolgd door een stukje over een moslim die iets intolerants doet. Hierdoor wordt het accent verlegd van christenfundamentalisme naar moslimfundamentalisme, waardoor alle hinderlijke dingen weer volledig naar buiten kunnen worden geprojecteerd middels het voor de reaguurders herkenbare en geruststellende ‘islam bashing’ ritueel.

    Ik heb trouwens de indruk, maar misschien verbeeld ik het me, dat Geenstijl de laatste tijd extremer is geworden. Dat zou je kunnen zien door de frequentie van de ‘islam bashing’ artikelen te meten o.i.d. Maar misschien doen we dat blog wel teveel eer aan door er zoveel tijd aan te besteden. Aan de andere kant, als de mensen in mijn eigen werkomgeving (IT sector, hoog opgeleid) een beetje maatgevend zijn, dan is Geenstijl bepaald geen verschijnsel in de marge, freakshow of niet.

  1. April 10, 2009

    […] maar staan ze er nog gewoon. Dat was mij ook al opgevallen en hoewel dit uitstekend past binnen de Geenstijl freak show, leek het mij beter eerst de redactie van Geenstijl maar eens te vragen hoe zij bij dit bericht […]

  2. April 29, 2009

    […] het debat over seksualisering en pornoficatie van de publieke ruimte. Geenstijl had er, op geheel eigen wijze natuurlijk, ook aandacht aan besteed. Daarop stuurde ik, zoals ik vaker doe, een mail naar hen met […]

  3. January 23, 2010

    […] Geenstijl Freak Show […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *