Hans Jansen in de moskee

You may also like...

4 Responses

  1. Mark says:

    Het lijkt mij dat Hans Jansen in tegenstelling tot jouw niet in de taqiyya praatjes van moslims trapt. Ik heb je punt voorgelegd aan Hans Jansen zelf en dit wist hij te melden:

    Date: Wed, 1 Apr 2009 16:21:51 +0200
    Subject: Re: moskee
    From: j.j.g.jansen****
    To: markdeerd****

    Martijn de K. legt de lat zo hoog dat er geen antwoord te geven is. Waarom telt het alleen als het preken zijn én ik er over gepubliceerd heb? Gewoon gehoord hebben is niet voldoende? De twee artikelen van mijn hand die in Eindstrijd staan, zijn gebaseerd op de verkondiging van de islam zoals die in elke moskee te horen is, en op vele plaatsen buiten de moskee. En wat is er mis met mijn publicaties van voor 2000? Is de islam sindsdien veranderd? Waarom heeft Martijn de Koning ons dat niet gemeld als het zo is?

    Er zijn bundels met preken van bv. Al-Moumni in omloop. Daarover heb ik wel degelijk ook iets gepubliceerd, ik meen na 2000, maar misschien al eerder. Al-Jazeera vergunt ons regelmatig blikken in wat er gepreekt wordt. Reacties van het moskeebestuur? Meestal niet zo makkelijk vast te stellen wie daar in zitten.

    Martijn de K. formuleert het zo handig dat hij ogenschijnlijk er mee weg komt. Maar dat roept een veel ernstiger probleem op. Hij weet heel goed wat er aan de hand is, waarom wil hij dat wij dat niet weten?

    Sharr ad-dawaabb is echt ‘rotbeesten’. Een landelijk bekende ‘allochtone’ schrijver stuurde me een persoonlijk mailtje dat hij de vertaling met ‘rotbeesten’ eigenlijk te zwak vindt. In het hedendaagse Arabisch wordt dawaabb inderdaad ook wel gebruikt voor ‘beesten’. Maar er staat niet alleen dawaabb, er staat sharr ad-dawaabb. Maar hemeltje, als de koran ons alleen maar ‘beesten’ noemt is dat wel OK? Te suggereren dat sharr ad-dawaab gewoon ‘schepselen’ betekent, is een belediging van uw intelligentie.

    Ik word bedolven onder de mail, mag ik het hier even bij laten? Met vriendelijke groet, HansJansen

    Dus ik zou zeggen lees zijn boek Eindstrijd, en flikker op met je taqiyyapraatjes!

  2. Abu Hudayfa says:

    En wat betreft het woordje daabah,

    Wama min DABBATIN fee alardi illa AAala Allahi rizquha wayaAAlamu mustaqarraha wamustawdaAAaha kullun fee kitabin mubeenin

    11:6 There is no MOVING CREATURE on earth but its sustenance dependeth on Allah. He knoweth the time and place of its definite abode and its temporary deposit: All is in a clear Record.

    en

    Innee tawakkaltu AAala Allahi rabbee warabbikum ma min DABBATIN illa huwa akhithun binasiyatiha inna rabbee AAala siratin mustaqeemin

    11:56 “I put my trust in Allah, My Lord and your Lord! There is not a MOVING CREATURE, but He hath grasp of its fore-lock. Verily, it is my Lord that is on a straight Path.

    En dit vers

    Walillahi yasjudu ma fee alssamawati wama fee alardi min DABBATIN waalmalaikatu wahum la yastakbiroona

    16:49 And to Allah doth obeisance all that is in the heavens and on earth, whether MOVING (LIVIGN) CREATURES or the angels: for none are arrogant (before their Lord).

    Ibn Kathir – een van de bekendste teksverklaarders van de Qoer’aan – zegt over dit vers :

    Everything prostrates to Allah

    Allah informs us about His might, majesty and pride, meaning that all things submit themselves to Him and EVERY CREATED BEING – ANIMATE and INANIMATE, as well as the responsible – HUMANS AND JINNS, and the angels – all humble themselves before Him. He tells us that everything that has a shadow leaning to the right and the left, i.e., in the morning and the evening, is by its shadow, prostrating to Allah. Mujahid said, “When the sun passes its zenith, everything prostrates to Allah, may He be glorified.” This was also said by Qatadah, Ad-Dahhak and others.

    Ach ja, populisten zoals Hans Jansen hebben altijd al een handje gehad in het indoctrineren van mensen op een machiavellistische wijze, waarbij voorliegen toegestaan is om het beoogde doel te bereiken.

  1. February 7, 2010

    […] C L O S E R » Blog Archive » Hans Jansen in de moskee Nou ja dat is allemaal de schuld van preken in moskeeën? De jongeren die dit doen bezoeken veelal niet eens moskeeën, maar los daarvan hoe kan Jansen bewijzen dat dit zo is? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *