Sex slaven in Amsterdam

Recent zond Al Jazeera een serie documentaires uit over hedendaagse slavernij. In deze aflevering onderzoekt Rageh Omaar de handel en het tot slaaf maken van vrouwen uit het armste land van Europa: Moldavië. Deze vrouwen worden naar de rijkere Europese landen gebracht en in het bijzonder naar de roze buurt van Amsterdam. Volgens de documentaire niet alleen een belangrijke internationale trekpleister voor toeristen, maar ook één van de meest winstgevende sex markten van Europa.

3 thoughts on “Sex slaven in Amsterdam

  1. Wat aardig van Al Jazeera dat ze aandacht schenkt aan slavernij in Amsterdam. Maar het is meten met twee maten. Want hoe geloofwaardig is de zender als het zelf niet in staat blijkt slavernij in Saudi-Arabië, Qatar, Arabische Emiraten en Kuwait aan de kaak te stellen? Daar worden ook buitenlandse vrouwen, vaak uit arme moslim landen naartoe gelokt om in de illegale bordelen te werken. Daar werken ook tienduizenden bouwvakkers uit arme landen onder erbarmelijke omstandigheden om al de wolkenkrabbers van de grond te krijgen. Waarom zendt Al Jazeera daar nooit reportages over?

  2. Het onderwerp is al eerder onderzocht door Europeanen zelf die ook nog uit landen van de slachtoffers komen. Zie het werk van Maria Genova en de stichtingen tegen vrouwenhandel, beide actief in Nederland. Het heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Ik had veel liever dat ze hetzelfde deden maar dan in eigen land: http://goo.gl/OaaOO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website