Lux Live – Religieuze diversiteit: niets dan problemen?!

Het Nijmeegse debatcentrum Lux organiseert dinsdag 29 november om 20.00 uur een debat: LUX Live – Religieuze diversiteit: niets dan problemen?!

In de aankondiging:
Religieuze diversiteit levert niets dan problemen op, dus we moeten er zo snel mogelijk vanaf. Dat is het standpunt van veel Nederlanders. Al jarenlang is er een hoop discussie rondom de multiculturele samenleving en de prominente aanwezigheid van de Islam in ons land.

Religieuze diversiteit levert niets dan problemen op, dus we moeten er zo snel mogelijk vanaf. Dat is het standpunt van veel Nederlanders. Al jarenlang is er een hoop discussie rondom de multiculturele samenleving en de prominente aanwezigheid van de islam in ons land. De aanwezigheid van verschillende religieuze tradities zorgt volgens veel mensen voor conflicten en maatschappelijke problemen. Reden genoeg om mensen met een afwijkende overtuiging zo snel mogelijk te laten integreren! Maar is dit standpunt wel terecht? Is religieuze diversiteit per definitie problematisch? Hoogleraar Erik Borgman ziet juist de voordelen van een religieus diverse samenleving. De onenigheid die het met zich meebrengt zorgt voor dynamiek in onze samenleving en dat is precies wat we nodig hebben. Kortom: hoog tijd om de voor- en nadelen van religieuze diversiteit opnieuw eens op een rijtje te zetten.

Met professor Erik Borgman (hoogleraar Theologie van de religie aan de Universiteit Tilburg), Mohamed Ajouaou (universitair docent islam aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Hans Jansen (arabist, islamoloog en auteur van Zelf Koran lezen) en Martijn de Koning (onderzoeker en docent islam aan de Radboud Universiteit en auteur van Zoeken naar een ‘zuivere’ islam).

Stelling

Islam levert geen bijdrage aan Nederlandse cultuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website