Nominaties Dr. Kromzwaard Trofee 2011 – Stem nu

De jury, bestaande uit UO, LM en ondergetekende, is eruit na een tijdlang hopeloos verdeeld te zijn geweest. Er waren in totaal 25 suggesties ingestuurd en we hebben er alledrie nog eens ieder drie geselecteerd. Daaruit zijn de onderstaande nominaties gekomen. U kunt de stukken beoordelen door het toekennen van sterren; hoe meer hoe beter u het vindt. EDIT: U kunt niet meer stemmen. Uitslag volgt op 1 januari om 21.30 uur.

Hieronder vindt u de nominaties met daaronder per post het commentaar van een jurylid (aangegeven door initialen). U mag klagen waarom die en dat stuk er niet staan, maar dan had u zelf maar suggesties moeten aandragen he. U kunt stemmen tot en met 1 januari. De uitslag wordt die dag bekend gemaakt. Maar het zou ook heel goed een dag later kunnen zijn…Veel stemgenot.
Noot:Het gaat bij de uitslag om gemiddelden. Als u in een poging om persoon A te laten winnen, persoon B geen ster toekent, dan heeft dat dus geen gevolgen voor het gemiddelde van persoon B. U kunt het beste iedere genomineerde minimaal 1 ster geven. U kunt dus op alle genomineerden stemmen.
Beste Blogs

Kanker hoofddoek. « dunyahenya

Een emotioneel, onsamenhangend betoog met ‘reteslechte’ woordkeuze. Maar ze moest het even kwijt. En verdomd, het is goed, recht uit hart en ieder woord is raak. (UO)

Frontaal Naakt. » Vakantiegroet

Het is ook echt nooit goed he? U bekijkt het maar. En wij lezen het. Je kunt je wel afvragen waarom het verdorie 10 jaar moet duren voordat iemand dit schrijft. (MdK)

ABMN. | Dit denkt Derek.

Zo moet integratie eruit zien? Een hilarische inburgeringscursus. (LM)

We are all Abu Imran, aren’t we??? | Wijblijvenhier.nl

Past in de beste WBH traditie. Goed geschreven, actueel en de broodnodige zelfreflectie. Stelt pijnlijke en rake vragen.(UO)

Moslims, moslims, moslims : Iets Met Woorden

Ja kan het een tikje minder? De biografie van islamisering van moslims. Heel herkenbaar. (LM)

Beste nieuws

Dempen en verbinden – Nederland net na 9/11 – Vrij Nederland

Over de verwarring, vertwijfeling en ver-islamisering direct na 9/11. Mooi, helder stuk. (MdK)

Breivik klinkt bedrieglijk vertrouwd – Aanslagen Noorwegen – TROUW

Is deel van een grotere serie. Leest u die even heren en dames journalisten? In plaats van onzin te beweren over 1500 pagina’s ‘onzin’ lees je die allemaal en publiceer je je bevinden. Compliment aan Eildert Mulder en de Trouw redactie die hem hiervoor de ruimte geeft. (LM)

Griezelen met cijfertjes van Bosma – DePers.nl

Toegegeven dit is makkelijk; Bosma onderuit halen met de cijfers. Maar je moet het wel even doen. Het is raak schieten voor open doel, maar als we daar goed in waren, waren we ook wel wereldkampioen geworden. Hulspas is beter dan Robben. (UO)

Bent u al bang voor de moskee? – DePers.nl

We schreeuwen moord en brand als de rechtstaat aangetast wordt? Nou dat valt tegen eigenlijk, al helemaal als het om terroristen gaat. Oh, excuus, om mensen van wie niet bewezen kan worden dat ze geen terrorist zijn. Zoals Hulspas stelt ‘laat dat maar eens goed tot u doordringen’. (UO)

‘Ik voel me soms een slachtoffer’ – DePers.nl

Nog maar één uit de gratis blaadje. Kustaw Bessems ditmaal. Helder, to the point, met enige ironie in de vragen maar zonder oordeel. Dat kunnen wij als lezer zelf wel over het wel en wee van een gederadicaliseerde Nederlander. (LM)

Slechtste blog

De ‘massa-immigratie’ kwam van rechts – Joop.nl

Ok, ok, ok, PvdA je afkeer van migratie en migranten is nu wel duidelijk. Wat zul je blij zijn he dat je het allemaal op rechts kan afschuiven? (LM)

GeenStijl : Arabische lente nu al pure liefde en vrede

Tuurlijk het Egyptische leger dat bestaat uit een stel secularistisch-nationalistische machtswellustelingen die vooral hun eigen positie willen behouden, jaagt de Kopten de dood in en wie noem je? De moslimbroeders, de islam, maar niet de SCAF, nee die staan voor vrede en veiligheid. Net zoals het Nederlandse leger. Echt waar dan ben je zo’n idioot dat je het verdient om in pek en veren over Tahrir plein te worden gejaagd regelrecht in de armen van de SCAF. (UO)

Arabisten…. | Artikel 7 Archief

In je overijverige poging om de duidelijk te maken dat de islam toch echt een haatdragende en gewelddadige religie is, schrijf je een zeer belabberd schotschrift tegen arabisten die alleen aan kracht wint omdat je er een afbeelding bij zet waarin Maurits Berger opgeknoopt wordt. Dan kun je dat plaatje wel verdonkeremanen, maar helaas.(MdK)

Gatta « The Edge of Europe

Wist u dat de rebellen in Libië gesteund werden door….Al Qaeda (brrr-alert). Wist u hoe we dat weten? Niet door een statement van Al Qaeda. Nee zelfs niet door een al dan niet vermeende Al Qaeda vlag. Nee dat weten we doordat twee belangrijke personen een…nee geen testament gemaakt hebben, of openlijk fan zijn van Bin Laden….nee ze hebben een ‘gatta’. Het komt immers al voor in het meesterwerk van Salman Rushdie. Dat kan geen toeval zijn. Al Zawahiri had het ook. Net als de Mohammed Badie van de Moslimbroederschap (is dat eigenlijk niet hetzelfde als Al Qaeda. Wij in het westen begrijpen dat niet, maar iemand met een bidvlek op het voorhoofd moet wel een terrorist zijn. Immers, een vrome moslim betekent radicaal betekent terrorist. Ow en de leiders waren seculier. Natuurlijk treden er alleen gewelddadige mensen op tegen liefdevolle seculiere rationele leiders als Muammar Khadaffi en Bashar Al-Assad. Want vrome mensen hebben nog nooit iets goeds gebracht nietwaar? Onbenul. (UO)

Keizers & Kleren

Frans Groenendijk heeft een nieuwe slogan en kreet ontdekt: ‘takfir!. Dat was wat die gasten van S4B riepen tegen Manji en Dibi. Echt waar. Of nee toch niet. Maar ja ik kon het ook niet begrijpen want dat is zo’n koeterwaals he dat arabombastische taaltje. Of het is toch wel takfir? Want dat is toch wat ze bedoelen he en Frans Groenendijk is specialist in het lezen van bedoelingen. En als moslims geen takfir zeggen dan bedrijven ze de liefde ehh takieja.(LM)

Slechtste nieuwsbericht/column

WC-papier uit winkelrekken omdat tekens op papier doen denken aan naam Allah – Binnenland – De Morgen

Niet zo zeuren mensen dit is best grappig. Carrefour weet niet waar het over gaat, moslimorganisaties niet, maar Carrefour zou toch echt pleepapier uit de handel gehaald hebben omdat moslims geklaagd zouden hebben over bepaalde tekens. Niet dus.(LM)

Mooie moslima gestenigd – Buitenland | Het laatste buitenlandse nieuws leest u op Telegraaf.nl [buitenland]

Bijna alles kranten hadden dit, maar niemand gaf er zo’n twist aan als de Telegraaf. Er zou een meisje, Katya Koren, in de Oekraïne gestenigd zijn. Een moslima natuurlijk. Want alleen moslima’s worden gestenigd. Door moslims natuurlijk, want alleen moslims doen dat. Maar weet u wat pas echt erg was? Dat ze ook nog eens mooi was. Echt, als ze lelijk was zou de Telegraaf er geen woord aan gewijd hebben of had misschien Rob Hoogland wel een instemmende column geschreven. Van het hele verhaal klopt echter weinig. (MdK)

EenVandaag :: Kanker taboe onder allochtonen

Serieus, één Koerdische vrouw schrijft een boek over de nare reputatie van k. Eén. En vervolgens concluderen we dat onder alle allochtonen k. een taboe is.(LM)

Elsevier.nl – Weblog – Welke allochtoon wil Nederlandse schoonzoon?

Al jaren worden er onderzoeken verricht naar partnerkeuze onder allochtonen. Er worden kranten over vol geschreven. En nu verschijnt er één onderzoek waaruit zou blijken dat autochtonen liever geen allochtone partner hebben voor hun dochter, en Paul Lieben vraagt zich serieus af waarom er nooit onderzoek wordt gedaan onder allochtonen.(UO)

Elsevier.nl – Weblog – Was Noorse schutter een geïsoleerde psychopaat?

Christelijke Noor schiet socialistische Noren dood. Afshin Ellian weet waarom: the Islam made him do it.(MdK)

2 thoughts on “Nominaties Dr. Kromzwaard Trofee 2011 – Stem nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website